Оно што би требало да буде најједноставније мердевине: 4 предности дрвета

Многи више воле да изаберу једноставну мердевину, јер ће моћи да се носи са сваким који жели станове и куће на другом спрату, као и куће које имају приступ тавану или поткровљу, неопходно да мисле и праве мердевине водити на други спрат својим рукама. Важно је напоменути да уређај дрвених степеница треба да буде удобан, поуздан и функционалан. Дизајн мора бити висококвалитетан и затегнут што је више могуће, јер ће осигурати удобност подизања и спуштања. Поред тога, из сигурносних разлога пожељно је додати степенице посебним оградама. Да бисте подигли степениште које ће у највећој могућој мјери задовољити све захтјеве, морате узети у обзир не само његов дизајн, већ и простор у којем ће бити постављен. Потребно је водити рачуна о карактеристикама причвршћивања главних дијелова и чворова, јер само у овом случају ће се испоставити да је дизајн чврст и стабилан.

Изградња степеништа: лак начин

Дрвене степенице су веома тражене.

Пошто је овај материјал различит:

 • приступачна вредност;
 • Висока снага;
 • привлачност;
 • Безбедност животне средине.

Данас су најпопуларније и најпопуларније дрвене степенице, јер су лијепе и еколошки прихватљиве

Дрвене степенице нису само високог квалитета, већ и да се могу изводити у апсолутно било ком облику. Најлакши начин је да се створе љестве израђене од дрвета. Међутим, прије његове изградње, нужно свепотребно је правилно израчунати, одредити кут нагиба, број и ширину степеница, те узети у обзир и многе друге нијансе.

Конструкција степеница се састоји од засебних маршева, који служе као функција спајања засебних етажа. Да би се осигурало да мердевине могу да издрже велика оптерећења и да у потпуности задовоље све основне захтјеве чврстоће, најбоље је темељити из бетона и ограда, степеница и балустера од дрвета. Да бисте направили најобичније степениште, можете користити не само дрво, већ и комбинирати различите материјале, као што су метал, стакло, бетон и други.

Важно! Да би направили лепу и трајну мердевину, обавезно припремите њену шему.

Како сами направити обичну љестве

Постоји низ степеница за приватну сеоску кућу, која се може налазити и на великој површини и на малом, ограниченом простору.

Приликом одабира најпогодније конструкције степеница од дрвета, треба узети у обзир чињеницу да постоје типови као:

 • марш;
 • конзола;
 • кичма;
 • завртањ;
 • Комбиновано.

Пре него што направите самостално степениште, прво морате одредити његов изглед и дизајн

Најчешће коришћена марш-конструкција степеница, јер је најтрајнија, стабилнија и издржљивија. Ако правилно израчунате све потребне величине и одржите главне пропорције, онда ће такве степенице трајати дуго времена без проблема и моћи ће издржатизначајна оптерећења. Још једна прилично популарна опција је степениште конзолног типа, што је посебно лако и лако. Међутим, он је много мање сигуран од структуре за привезивање, јер постоји слободан простор између степеница.

Вијчане мердевине су прилично мале величине, због чега се лако инсталирају у малој просторији. Може се састојати од правоцртних и кривудавих маршних подручја.

Степениште кичме је карактеристично по томе што се таква конструкција састоји од одвојених елемената, за које је неопходно пратити одређену секвенцу. Процес конструкције таквог дизајна је прилично напоран и дугачак.

Модерне једноставне дрвене степенице

Стандардне модерне дрвене степенице су у широкој употреби за изградњу приватне сеоске куће. Приликом уређења сличног степеништа, потребно је узети у обзир особине конструкције која се гради, као и пажљиво бирати материјале.

Да би добиле практичне и добре степенице на други спрат, стручњаци препоручују употребу само висококвалитетних врста дрвета

За размесение на степениата, најбоље је да се користи дрво:

 • буква;
 • храст;
 • Модрини.

Дрво ових стабала карактерише висок степен чврстоће, а садржи и малу количину смоластих супстанци. Морају бити пажљиво одабрани алати за нијансирање дрвета. Они морају у потпуности испуњавати све стандарде и стандарде заштите животне средине.

Приликом подизања степеница у приватној сеоској кући, неопходно је да температура и влажност буду оптималне, јер ће се у супротном дрво јако деформисати. Избор дизајна степеница у кући је неопходан тако да се савршено уклапа у укупну унутрашњост просторије. Такође је потребно обратити пажњу на такве карактеристике као што су боја дрвета, степенице и многе друге нијансе, тако да можете покупити најпогоднију верзију дизајна.

Беспрекорна конструкција једноставних дрвених степеница

Ако стан или кућа има неколико спратова, онда, ради лакшег кретања између подова, потребно је направити степенице. Многи људи бирају опцију лакше за себе, јер ће врло брзо омогућити удобну и поуздану конструкцију, која ће трајати дуго времена.

Пре почетка поправке у сеоској кући, неопходно је размислити о најпогоднијем месту за уградњу степеништа на други спрат

.

Пре него што наставите са постављањем степеница у приватној сеоској кући, потребно вам је:

 • Место постављања;
 • Димензије конструкције;
 • Изаберите угао нагиба.

Када правите степенице у сеоској кући, морате се упознати са одређеним типом степеница, као и са њиховим расположивим конструктивним и оперативним показатељима. У приградској градњи може постојати разноврсна степенишна конструкција која се изводи из разних материјала.

Избор материјала директно зависи од сврхе степеница, финансијског капацитета иДоступни су и расположиви терети. Избор једног или другог типа степеништа је под утицајем одређених нијанси, као и особина сваког појединачног уређаја.

Најједноставније мердевине на други спрат својим рукама

Степенице, као и апсолутно свака конструкциона структура, састоје се од неколико засебних основних елемената, који се праве одвојено. У зависности од типа конструкције, може недостајати један или више елемената одједном.

Лако је направити љестве за све чланове породице, а главна ствар - исправно измјерити ширину степеница и одабрати оптималну висину дизајна

Апсолутно свако степениште има:

 • кораци;
 • Потпорне греде;
 • Ограда.

Кораци се састоје од пролаза и придева. Израслина представља одређену хоризонталну површину, а њена ширина се подешава у зависности од удобности положаја ноге. Степенице представљају вертикални део степеништа, а његова висина је око 15-20 цм, а понекад, да би се створио оригинални стилски дизајн степеница, степенице се праве без степеница.

Степенице у конструкцији степеница морају бити причвршћене на потпорне греде, које могу бити различитих типова. За кретање степеницама било је што је могуће сигурније, степенице морају имати ограду.

Инсталација најједноставнијег степеништа (видео)

Одговори многих власника приватних сеоских кућа показују да, што је лакше користити конструкцију за стубиште, то боље, јер је сасвим могућесамостално, без много труда. До данас, многи преферирају да раде модерне приватне занимљиве куће у сеоским кућама, али су једноставне у извођењу степеница, од дрвета.

Детаљи: једноставне степенице до другог спрата (примери фотографија)

)