Оклопна врата: како их саставити и саставити, величине, фотографије, видео записе и критике

Многи су сигурни да су врата хармоника модерни производи, али мало људи зна да такви компликовани модели врата постоје већ неколико стољећа. Ови дизајни су постали популарни тек сада, као што је раније у домовима слободног простора било много више. Хајде да сазнамо шта чини врата хармонике, како је она уређена, које карактеристике поседује.

Како функционише?

Склопива врата се заснивају на принципу ролетни. Тако се неколико међусобно повезаних вертикалних плоча-ламела креће дуж једног горњег или, ако је врата широка, онда се усмјерава доња. Зашто се тако називају врата хармоника? Процес отварања и затварања подсјећа на игру хармоније - отприлике на исте дијелове овог глазбеног инструмента.

Покретни систем захваљујући двема екстремним плочама за затварање. Да, један од њих има ваљак који се покреће у водилици, друга плоча је причвршћена на кутију врата. У затвореном и отвореном положају врата фотеље су осигурана посебним засуном.

Водилице се налазе на врху утора. Шарке су објешене на шинама уз помоћ причвршћивача. Као материјал за вођење хармоника врата користи се алуминијум или челик. Да би предмет изгледао више естетски, видљиви дијелови су ламинирани или израђени од фурнира.

У ранијим конструкцијама, као клизни део, коришћена је кугла на коју је метална шипка била заварена - врата су се држала на њој. Ово су врата хармоникабиле су ефикасне - због трљања, трачнице и клизна кугла су се јако трошиле. Када се креће производ је шкрипао, а покрет није био глаткији, а често су се и врата пуцала.

Данас су у модерним моделима ваљци опремљени висококвалитетним лежајевима. Затварање таквих врата хармоником практично је тихо. Што се тиче рада уопште, кретање врата је веома глатко и трошење делова је минимално.

уредај за платно

Од других модела сложених конструкција, врата хармоника се разликују у одсуству шупљег платна, а механизам његовог отварања огледа се на слици испод. Састоји се од вентила. То је уједно и једина врата свих постојећих, платно које може бити меко. Материјали су једноставно растегнути до оквира металних цеви које су повезане са механизмом.

Чврста платна се састоје од капака које су међусобно повезане помоћу петљи или трака од коже или тканине. У овом случају, сваки рацк има посебан носач за водич.

Дизајн крила крила врата може бити панел, панел, стакло, пластика или алуминијумски профил.

Приликом израде сложених платнених врата, произвођачи покушавају да минимизирају тежину конструкције. Ова тежина утиче на брзину којом механизми нестају. Стога се код модела штита оквир не користи на дрвеној, већ на алуминијској основи.

Ако на вратима хармоника постоје два платна, они се отварају од центра на рубовима. Ако се дизајн састоји од једне тканине, она се отвара само на једну страну. ТакођеПостоје модели који се отварају у два правца.

Ови производи изгледају веома занимљиво у унутрашњости. Постоји маса врата под разним савременим и класичним стиловима. Данас се врата хармоника савршено уклапају у дизајн свих кућа и станова.

Предности и недостаци

Погледајмо предности врата хармоника и зашто су постали толико популарни.

Главна предност је, наравно, велика уштеда слободног простора. Уосталом, главни купац ових производа није власник велике куће са пространим собама. Они су тражени међу власницима малих станова у граду.

Обична унутрашња врата, за разлику од врата хармоника, захтевају слободан простор за отварање, приближно једнак његовој ширини - нема увек такво место. Комплицирано крило врата се не отвара, већ се преклапа. То значајно штеди простор. Али поређење оваквог решења врата са моделом ариес у корену није тачно - украсна за хармонику врата није конкурент. Може се натјецати само са клизним вратима.

Друга, једнако важна предност поред уштеде простора - једноставност инсталације. Кућни чаробњак ће инсталирати такву јединицу за врата за неколико сати.

Лакоћа уградње повезана је са дизајном врата хармоника. Због необичног механизма отварања, произвођачи већ испоручују ове производе у склопљеном облику. Кућни мајстор ће морати да исправно поправи јединицу врата - у процесу рада не морате ни да наносите монтажну пену илибило који други грађевински материјал.

Врата хармоника такође имају свестраност и невероватну свестраност. Ширина крила врата је практично неограничена. Чини се чудно, али то је само на први поглед. Постоје случајеви када се производи могу користити као интер-партиција-трансформатор.

Вишенамјенска хармоника врата. Можете их купити неколико, а затим их комбинирати у једну цјелину. Поред тога, конструкцијске карактеристике омогућавају монтажу платна не само у директним, већ иу радијалним отворима. Нема проблема са савијањем водича и обешењем на плафон у једној од просторија - дакле, врата хармоника се лако трансформишу у трансформисану преграду.

Ниједан други систем унутрашњих врата, осим врата хармоника, нема такве способности.

Такође, предности и предности могу се приписати великом избору различитих облика и дизајнерских решења за таква врата. Овај производ није лошији од свих постојећих типова конструкција врата.

Говорећи о недостацима који се налазе на вратима хармонике, проналажење неког минуса је довољно тешко. Уопштено, недостаци су вероватно материјали за производњу бетонских врата.

На пример, пластика је карактеристична по високој крхкости. Такође, производ је веома изложен променама температуре - структура се може деформисати. Слична дрвена врата захтевају посебну пажњу.

Могуће је доделити укупну суму за све склопиве структуре минус. То су сами ролеривидео снимци - временом читају лоше да би испунили своје задатке, међутим, то је корективни проблем и зависи од квалитета монтаже одређених врата.

Могу се разликовати још два не баш добра тренутка. Да, рад врата са хармоником није могућ у јавним просторима. Упркос чињеници да постоје поуздани модели, константно затварање и отварање повећава трошење механизама.

Врсте и карактеристике

Врата хармоника су једна од варијанти софистицираних модела. Класификовати их може само неколико фактора - то су материјали и изглед. Материјали стварно нису много. То је пластика, дрво и стакло. Један од најједноставнијих и најповољнијих производа је пластика. Они могу имати потпуно мртву структуру. Такође, капци могу бити опремљени транспарентним уметцима исте пластике. И први и други не разликују се посебно по питању поузданости - то је више екран или преграда него пуноправна врата.

Али модел стабла је потпуно другачији ниво квалитета. Цена дрвених облога врата може бити десет пута већа од пластике. Квалитет таквих објеката се значајно разликује - то је одлично. Висок квалитет одликују крпе и окови - механизам ваљака је прилично поуздан.

Говорећи о стакленим вратима хармоника, они се практично не разликују по дизајну, функционалности и поузданости од дрвених решења. Стаклени производи могу бити интегрални или монтирани на челичном или алуминијумском оквиру - таква врата имају повећану величину пресека.

Што се тиче изгледа, то зависи од материјала из којег се прави један или други модел. На примјер, дрвена тканина може бити плетена са фурниром од вриједног дрвета или заламанируват. Што се тиче пластичних врата хармоника, она има широку палету боја. Стакло је обично украшено посебним филмовима или цртежима на технологији пескирања.

У односу на изглед, који има хармонику на вратима, ништа ново се не може рећи. Једина ствар је величина секција. Могу се разликовати. Неопходно је схватити да што је шири одељак, то је потребно више слободног простора за рад.

Упутства за инсталацију

Као што је већ наведено у опису предности, уградња таквих врата је изузетно једноставна. Инструкција има само неколико ставки. Инсталација врата хармоника може се видјети на видеу - мајстори ће показати како и шта радити.

Прво, неопходно је да се елементи уграђују испод отвора врата. Обично сечете водилице дуж ширине отвора и подесите за регал комплицирану тканину. Са искључивањем, све је јасно - само уклоните димензије из рупе и одрежите профил према њима. Друга тачка није тако једноставна.

Ова операција је могућа само са пластичним вратима са хармоником. Већина дрвених и стаклених решења израђује се по појединачним наруџбама према величини постојећег отвора.

Да бисте повећали или смањили ширину крпе за врата, прво морате уклонити шипку која се причвршћује за рупу. Види какоДа бисте покупили врата хармоника на овом видеу - видећете како да раставите и саставите овај производ. То ће помоћи у изградњи или смањењу ширине платна.

Према томе, тканина је растављена и ако желите да смањите ширину, онда се одвајају други одељак и такође број одељака по потреби величином рупе. Затим се задња врата монтирају назад.

Да би се повећала ширина, све се ради управо супротно. Уместо уклањања секције на вратима хармоника, потребно их је додати.

У другој фази у отвору врата морате монтирати монтажне елементе - квачице. Да бисте то урадили, предформирајте тачке инсталације. Препоручује се да се изабере линија дуж обода рупе, која је равномерно распоређена од ивица. Потом се клипови равномерно фиксирају један од другог у унапријед одређеној линији. Они су постављени у горњем дијелу, као и са стране врата - гдје ће врата бити затворена.

Затим, крило врата формирано хармоником која се повезује са шином. Да бисте то урадили, морате да окренете ролне. Ово се ради када је тканина направљена. Затим се водич затвара на квачицама - то је једноставна операција.

Сада морамо да покушамо да ценимо рад хармонике на вратима, као и да инсталирамо потребну опрему. О квалитету инсталације може се судити по томе како дизајн ради - требало би да се креће глатко и тихо, а за померање врата морате направити минималан напор.

Достојанство врата хармоника су сви позитивни коментари о којима власници пишу. Пре куповинеТаква врата су им нужно позната.