Одвојено купатило је елемент луксуза у ентеријеру купатила

За пространо купатило, такво чудо водоинсталатера ће се добро уклопити у засебно купатило. Ови модели дају унутрашњости посебан луксуз и удобност. За већину, крај радног дана је обележен усвајањем топле купке, за такве људе то није само стандардна процедура за личну хигијену, већ се у њу ставља нешто више значења, обезбеђујући ову процедуру са одређеном особином ритуала који помаже да се опусте.

Спектар избора је довољно широк. Постоје прилично масивни модели од ливеног гвожђа или врло чести челик, акрил или каменолом и други материјали. Једна од главних карактеристика је да такви модели хармонично допуњују практично сваки ентеријер, што објашњава њихову популарност.

Одвојена купка: карактеристике

Раније, да би се пронашло одвојено купатило, чак иу пространим собама, било је изузетно ријетко. Данас ови модели све више добијају подршку, због чињенице да све више људи жели да унутрашњост купатила учини луксузнијом.

Ова врста дизајна визуално проширује простор, као и даје свој индивидуални стил. А уз помоћ модерних технологија, можете покупити купатило за било који простор и унутрашњост собе.

Потребно је знати! Правилно одабрано купатило не само да наглашава елеганцију ентеријера и доноси естетски ужитак, већ и доноси практичне погодности сваком члану породице.

У правилу, купке таквих модификација имају прилично велику масу.Због тога се препоручује да се унапред одреди да ли ће подна облога бити такве тежине.

Одвојено овално купатило од ливеног гвожђа је доста тешко и ако узмете у обзир чињеницу да ће се током пуњења повећати тежина. Много маса неће створити велике проблеме током инсталације, практично било које купатило се може поставити на жељено мјесто. Ако имате било какве недоумице око подне облоге, најбоље је одабрати модел од лакшег материјала, као што је акрил.

Једно од једнако важних питања је и цијена. Купатила овог типа скупља су од уобичајеног уграђеног. Међутим, прави познаваоци естетике ретко могу зауставити питање цене. Ако особа тражи посебну шик купатило, новац одлази у позадину.

Али ако свеједно цијена прелази потенцијал новчаника, вриједно је обратити пажњу на јефтиније уграђене купке. Постојеће производне могућности омогућавају јефтиније уграђене купке, али у исто вријеме цијена није посебно импресивна за практичност и изглед.

Предности самосталних модела и њихових недостатака

Да видимо које су предности и мане у овом типу купања као самосталан.

Главна предност модела је, наравно, да се може инсталирати практично било гдје у просторији. Ова функција вам омогућава да направите практично било коју дизајнерску фантазију.

Све већи број људи преферира купке овог типа из више разлога:

 • омогућава да се купатило положи, што омогућава максимално опуштање током ове процедуре;
 • омогућава младим родитељима да науче своју дјецу да пливају од првих дана живота;
 • даје купатилу посебан европски шик и сјај;
 • визуелно проширује границе просторије омогућујући вам да створите ефекат пространости.

Слично томе, значајне предности самосталних модела могу се приписати њиховој разноликости облика. Различити су - овални, округли, правокутни и други.

Потребно је знати! Ако се претпоставља да је куповина засебно купатило оригиналног облика, вредно је обратити пажњу на моделе од акрила. Купатила од овог материјала имају најразличитије облике.

Једна важна предност је избор начина инсталације. Купатило се поставља или на подиј или на ноге. У случају подијума постоји могућност да се испод њега сакрију разне комуникације, уграђени хидромасажни систем и тако даље.

Минуси самосталних каде:

 1. Један од главних недостатака одвајања купки је припрема за њихову инсталацију. Пре инсталације, морате пажљиво израчунати просторије, извршити неопходне комуникације на мјесту инсталације. И тек након завршетка свих ових операција у припреми можете ићи на купање.
 2. Ови модели су много тежи од оних који су уграђени.
 3. Модели самосталних каде су прилично скупи, за разлику од оних који су инсталирани у зиду исте величине. Цена испоруке може бити веома различита од стандардних опција, све зависи од спољних података (тежина, величина). Цена купке директно зависи од параметара каодоступност додатних функција, материјала, капацитета.

Ако је јединица самостојећа, купатило се претпоставља у кући старе зграде, гдје постоји простор за дрвене стропове, препоручује се да се осигура довољна чврстоћа носивих конструкција, без обзира да ли ће издржати то оптерећење.

Функције одвојених модела

Главна функција купке је - купање, током ове процедуре не би требало да се осећа нелагодност у било којој позицији. Препоручује се да се лековите купке узимају у позадини, због тога постоје модели посебно дизајнирани за познаваоце СПА процедура, имају специјалне наслоне за главу и ослонце за ноге. Исте честе каде имају следеће функције:

 1. Хидромасажа: Тијело се масира помоћу глава водених млазница које се пуне кроз посебне рупе (млазнице). Регулишу се снага и температура воде. За ову опцију има довољно 5-6 млазница.
 2. Аеромасажа (по правилу ова опција се често налази заједно са претходном) - ефекат протока ваздуха је сличан оном који се примењује кроз млазнице у бочним деловима купатила. Ова функција захтева најмање 12 млазница.
 3. Лумбална масажа је једна од врста хидромасажа, коју карактерише блажа опскрба водом кроз микробе. За рад на овој опцији у бочном дијелу поставите око 4 ињектора. У овом случају, отвори не излазе изнад површине, у супротном се њихово дјеловање подудара с дјеловањем хидромасаже.
 4. Озонација - Озонски мјехурићи долазе кроз млазове, засићују водукисик и деконтаминирати. Користи се у козметичким и терапеутским сврхама.
 5. Дезинфекција - основна функција у купатилу има млазнице. Дезинфекционо средство се сипа у посебно дизајнирани резервоар за ту сврху. Ако ова опција можда није доступна, а постоји и хидромасажа и /или ваздушна масажа, производ треба сипати у посебне резервоаре. И радите у радном моду. Све ово се ради како би се спријечило загађење, појава плијесни и пролиферација разних микроорганизама који могу угрозити здравље.
 6. Сушење - није присутно у свим моделима, обавља исту функцију као и дезинфекција, спречава појаву плијесни и штетних микроорганизама.
 7. Позадинско осветљење - функција која је присутна само у скупим моделима. Ова опција помаже да се опустите и креирате посебну, пријатну атмосферу очаравајући околину.
 8. За удобнију контролу различитих опција, каде су опремљене специјалним водоотпорним контролним панелима, што опет утиче на цену.

Карактеристике на основу материјала за израду

Купатила су израђена од разних материјала, могу бити металне конструкције (гвожђе, челик), камен (мермер, кварила, умјетни камен), варијанте акрилног стакла и дрвета.

 1. Купка од ливеног гвожђа се понекад прави у класичном и модерном стилу.
 2. Акрилна купка - ови модели одликују се разним облицима и бојама
 3. Кристална купка је мешавина акрила и кварцног песка, стога је, за разлику од акрила, овај модел издржљивији итежи много мање од ливеног гвожђа.
 4. Челична купка - једна од најчешће коришћених варијанти, најчешће се поставља на посебан подиј.
 5. Мермерне каде - овај материјал је одличан за производњу самосталних каде. Врло су издржљиви и отпорни.
 6. Камене купке су недавно постале све популарније међу власницима приватних кућа. Минус камених купки може се назвати чињеницом да се вода у њима хлади много брже, а трошкови су прилично високи. Такође, да би се купатило савршено уклопило у унутрашњост, потребно је пажљиво одабрати стил собе.
 7. Врло добра купка од дрвета, стакла и бакра. Дрво и стакло имају природан дизајн, а стилизован бакар. Међутим, такве опције су веома ријетке, јер су прилично пристојне иу таквом типичном стану такво купање је готово немогуће задовољити.

Како изабрати одвојено купатило?

Пре куповине пажљиво измерите просторију. Штавише, потребно је сазнати како најбоље провести канализационе и водоводне цеви до будућег купатила.

Након тога, неопходно је одредити из којег материјала ће се направити исти пени. На пример, ливено гвожђе се разликује издржљивост и трајност, штавише, у ливеном гвожђу, ниска топлотна проводљивост, која неће дозволити да се вода брзо охлади. Али уз све то, она има пристојну масу, која треба да ојача под. Акрил не тежи толико, али нема исту вриједност и чврстоћу као лијевано жељезо.

Челик је најприступачнији,али захтијева инсталацију на подијуму јер је мање стабилна за инсталацију на ноге. Кварилови модел је много јачи и стабилнији од акрила, те стога није важно како га поставити на ноге или подиј. Купке од умјетног камена разликују се и по снази и по љепоти, али не могу их све приуштити због високе цијене.

Купатило је значајан елемент у цјелокупном уређењу интеријера, тако да треба размислити о сљедећим питањима:

 1. Величина буџета (одвојена ставка може се поставити санитарна опрема за самостално купање), овдје ће бити укључена и цијена купатила, трошкови његове испоруке и пораста.
 2. Боја, облик и материјал. Ако је соба у класичном стилу, онда можете слободно бирати металне или акрилне опције. Сам дизајн таквих модела је разноврстан. Боја може, као резултат тога, да се улије у околну унутрашњост и истиче на позадини свега. Али за луксузне купке, изведене у неком ексклузивном стилу, морате наручити посебан модел. Једноставна и стандардна верзија модела фонта само ће покварити цео ентеријер.
 3. Како довести и сакрити комуникације. Требате ли инсталирати на подиј, или можете инсталирати на ноге?
 4. Да ли ће бити додатних функција као што су хидромасажа и позадинско осветљење? Не користе га сви, али ако су доступни, онда треба да поставите опције као што су сушење и дезинфекција.
 5. Транспорт и превоз - можда један од најнепријатнијих тренутака када се купи купатилоНе пролазите кроз врата. Прије куповине потребно је узети у обзир овај тренутак, капацитет треба проћи кроз врата. Ово је посебно важно у стамбеној згради.
 6. Поред естетске привлачности купатила треба да буде и прилично функционална и што је могуће прикладнија. Када узимате водене процедуре, не би требало да осећате нелагоду, требало би да буде згодно да улазите и излазите. Пре него што купите купатило, "пробајте": легните, седите у њу, покушајте да се извучете из њега.

Да би се створио добар утисак и одвојено купатило постављено у окружењу просторије, потребно је обратити велику пажњу на мале детаље. Они ће вам помоћи да нагласите стил и карактеристике ентеријера, наглашавајући ваш јединствени укус.

Једна од главних улога у овом послу је миксер. Ово је један од детаља који најчешће хвата око након фонта. Са самостојећим купатилом изгледат ће спектакуларан подни миксер, боја мора одговарати ногама купке.

Оригинални додатак служи као славина. Посебно спектакуларан изглед може створити дизалицу која се монтира на ивици купатила, иако не сви модели претпостављају такву локацију.

Приликом одабира самосталних купки, потребно је узети у обзир и присуство лумена испод њега - то значи да ће читав систем (и канализација и водовод) бити видљив. Овај проблем је решен ако се монтирају специјалне хромиране цеви. Ако вам то не одговара, онда вреди гледати модел који скрива сличну ману.

Одвојени модели каде уентеријер

Опћенито, избор самостојећих купки не утјече посебно на унутрашњост. Али, по правилу, ово је први који удара у купатило у купатилу. Управо из тога и често се гради читав интеријер.

У модерном дизајну препоручује се куповина уграђене купке, која се треба загријати у поду или поставити на подиј.

Избор облика фонта је ограничен само на планирано место и фантазију будућих власника. Правоугаони ће бити боље постављен на зид, а квадрат или у облику четвртине круга ће изгледати сјајно у углу. Здјела правокутног облика изгледа као велике и мале просторије, али за квадратне купке требат ће вам пространа соба.

Округли или овални изглед ће изгледати највише централно у центру, чиме ће визуелно проширити простор око њих. Разноврсни облици ће добро изгледати у ексклузивном и унапријед дизајнираном дизајну иу просторији са великим простором.

Инсталација купатила директно зависи од позиције, снабдевања комуникација и облика. Може се ставити на постоље с ногама, сакрити у подиј или уградити у под. У последња два случаја постоји могућност да се сакрију канализационе цеви од спољних очију.

Када се украшава унутрашњост у било којој тематској или етничкој области, округла када или уграђена унутрашњост ће изгледати добро.

Романтични интеријери у бароку или Роццо Арт Ноувеау савршено ће употпунити купке од умјетног камена. Формачаша, није битно, али често за такву опцију бирају правокутне или овалне купке. Што се тиче гама боја, она може, као и контраст у тону самог ентеријера.

За ретро интеријер или намјештај у класичном стилу, боље је имати одвојене купке на ногама, посебно у средишту просторије. Таква подлога може бити направљена у поједностављеном стилу и направљена је у облику животињских шапа, што ће додати луксуз, бујност и шик.

Боја цијеви може одговарати боји купке или бити контрастна, тамна, испод метала или у једном тону с подом. Посебно вриједна ове пажње, ако је купка на ногама у средини просторије, а дно посуде заокружено. Можете направити подиј или инсталирати здјелу на поду, али елегантна трепавица ће нестати и геометрија просторије ће бити сломљена. У овом случају, бит ће релевантне једноставне ноге.

Сумирајући, може се рећи да је засебно купатило модеран и врло елегантан модел дизајниран за простране собе. Може се инсталирати било гдје, а сама купаоница и засебна јединица могу се изводити у различитим облицима и бојама. Маштовитост дизајнерског лета није ограничена, јер сама када стоји савршено у сваком унутрашњем стилу.

Фотогалерија: