Одвијач траке за суву градњу

Гипсана плоча је одличан материјал за унутрашњу обраду просторија, али је потребан велики број саморезних вијака за поуздано причвршћивање на летву. Ручно подешавајте металне производе дуго времена, тако да за извођење овог посла морате користити одвијач. Најпогоднији модел алата за извођење таквих радова је одвијач за суву градњу са трговином. Алат траке вам омогућава да значајно убрзате и поједноставите рад инсталације.

Шта је одвијач траке

За разлику од класичног модела одвијача, појасна верзија алата омогућава рад на великој брзини. Продуктивност се повећава због присуства специјалне "продавнице" у коју су постављени шрафови. Такав систем личи на напуњени митраљез. Вијци, попут кертриџа, постављају се на посебну траку која, након постављања једне металне галантерије, поставља следећи вијак у мало. Одвијач траке за суву градњу има сљедеће предности у односу на класичне моделе:

  • Није неопходно ручно инсталирати хардвер за затезање у сухозидној плочи у било ком тренутку, што доводи до повећања брзине монтажног рада више од 2 пута
  • Једна рука је потпуно ослобођена, што је посебно важно када се ради на висини
  • Смањена вероватноћа повреде током обављања посла

Све ове предности односе се на све моделе тракастих алата, који се могу разликовати један од другог према другим параметрима.

Главни типови тракастих одвијача

У конфигурацији се такви уређаји могу поделити у следеће варијанте:

  • Са одвојивом млазницом за конвенционални одвијач

У таквим моделима, складиште се може раставити и алат се користи у нормалном режиму. Такав одвијач је згодан јер се сваки хардвер не може ставити у складиште уређаја, а ако не морате користити нестандардне вијке, не морате имати други алат са собом.

  • С стално вклученног механизма

Такав аутоматски одвијач за суву градњу може се користити само ако има "напуњену" траку. Неће бити могуће одвојити складиште, па је могуће радити само у режиму са аутоматским убацивањем вијака.

Ово су главне разлике таквих уређаја, али осим могућности искључивања аутоматског механизма снабдијевања хардвером, алати се разликују по снази, маси и способности аутономног рада.

Одвијач, опремљен батеријама, олакшава кретање заједно са алатом, тако да су посебно корисни за гипсане гипс плоче покривне површине таванице. Одвијачи појаса могу се разликовати по квалитету између употријебљених материјала и монтаже, па се прије купње таквог алата препоручује проучавање модела доступних на тржишту.

Врхунски модели одвијача

Међу најчешће купљеним моделима таквих инструмената су:

  • Макита 6844

Одвијач има аутоматски механизам за напајање металних производа. Алат је одличан за монтажу гипс картона. Комплет садржи стандардну млазницу за гипсане плоче. Дизајнерска карактеристика овог модела омогућава да се завртањ заврти на удаљености од само 15 мм од угла, што вам омогућава да у потпуности напустите коришћење додатних алата. Макита 6844 има гумирану дршку, која омогућава завртање саморезних вијака једном руком на најнеприступачнијим мјестима. Уређај има лако подесиви граничник дубине завртања, као и пространу радњу која је опремљена пилом за нокте. Овај модел нема способност аутономног рада, али кабл дужине 2,5 метра не ограничава кретање приликом извођења радова. Алат има релативно ниске трошкове за ову класу. Купите аутоматски Јапански одвијач за 10 000 рубаља.

  • Фестоол ДВЦ 18-4500

Акумулаторски одвијач траке. Изведен у Немачкој. Ако се правилно користи, то ће трајати много година. Карактеристика овог алата је могућност прецизне контроле брзине мотора, што ће учинити посао што је могуће практичнијим и ефикаснијим. Алат има и вијчану спојницу са кораком од 0,1 мм. Подешавање је веома прецизно и поуздано фиксирано током читавог трајања алата. Фестоол ДВЦ 18-4500 такође има функцију обрнутог кретања која ће вам омогућити да одврнете по потреби.монтиран на вијку са гипсаном плочом. Прикључак за батерију се лако скида за замену или ако је потребно користити алат само у начину затезања хардвера. Уређај користи модерну батерију капацитета 5,2 А /Ц, која је лишена ефекта самопражњења, тако да не можете дуго прекинути посао да бисте дуго напунили уређај. Поред великог броја позитивних особина, Фестоол ДВЦ 18-4500 има и једини минус - купити гумени одвијач овог модела може бити по цијени не мањој од 35.000 рубаља.

  • Метабо СЕ 4000

Неодређени одвијач за ремен капацитета 600 вати и пречник патроне од 6,35 мм. Врло погодан за монтажу гипсаних картона са једном руком. Тежина уређаја је 1,1 кг, тако да ова врста рада неће бити превише заморна. Уређај садржи магнетни држач бита и главну млазницу 2/25 мм, тако да се одвијач може користити као што је предвиђено одмах након куповине. Сви додатни елементи, осим вијака, неће бити потребни. Уређај се може лако прилагодити максималној брзини мотора, а исто тако и врло прецизно поставити граничник дубине, који ће завртати вијак. Трака са вијцима се лако уклања и уграђује у одвијач без употребе додатних алата. Карактеристика овог модела је иновативан дизајн ексцентра, који на раду производи много мање буке од сличних модела алата, који нису опремљени таквим системом. Трошак Метабо СЕ 4000 на руском тржишту - 15.000 рубаља.

  • Босцх ГСР 6-45 ТЕ

Одвијач познатог њемачког бренда. Производ је високо квалитетног склопа, тако да неће бити проблема са техничким стањем овог уређаја. Комплет алата садржи вијак високог квалитета, као и стезаљку за ношење алата на ремену. Трака са завртњима у овој јединици је инсталирана без употребе било каквих додатних напора или алата. Сви радови на монтажи се могу обавити у једној руци, што је посебно погодно за рад на значајној висини. Одвијач има обрнути механизам и прецизну контролу дубине вијка и брзине електричног мотора. Уређај ради само са 220 В мреже, али због присуства кабла од 3,9 метара, рад се може обавити на знатној удаљености од зидне утичнице. Снага уређаја је већа од 700 вати, па чак иу густим материјалима, метални хардвер ће бити инсталиран веома лако. У Русији, Босцх ГСР 6-45 ТЕ одвијач се може купити за 20790 рубаља.

Одвијачи опремљени тракастим механизмом за снабдијевање металним производима могу значајно убрзати радни процес, тако да је за професионални рад са материјалима од гипсаних плоча куповина таквог уређаја обавезна. Такви алати могу користити и приватни мајстори за завршне радове користећи ГКЛ плоче.