Очување септичких топова за зиму: 5 фаза

Ако је на локацији инсталирана септичка јама "Топа", обавезно је чување уређаја за зиму овог уређаја, а хигијенска опрема може обављати своје функције током цијеле године. Али ако не намеравате да користите уређај зими, онда га можете сачувати. Правилна изолација ће спасити уређај од могућих кварова повезаних с хладноћом.

Потреба за очувањем септичке јаме зими

Правилан рад септичке јаме обезбеђује редовно снабдевање бактеријама хране. Ова функција се изводи помоћу фекалних одвода. Ако престану да примају, бактерије ће умрети без хранљивих материја.

Да бисте спречили замрзавање фотоапарата, изолујте поклопац.

Када се правилно постави, септичка јама не може преживјети у јаким мразима. Ако је канализациона станица монтирана испод нивоа замрзавања земље, уређај ће непрекидно обављати своје функције. Септичка рука мора радити цијеле године.

Очување септичке фолије за зиму је могуће само у случајевима када се зграда не користи неколико месеци

Шема септичке "Топас":

 • Пријемна камера;
 • аеротанк;
 • стабилизатор муља;
 • цев за пријем дренажа;
 • аератор;
 • Елифти: мрежице, стабилизација, "Топас";
 • Филтер;
 • резервоар (пирамида);
 • Компресори;
 • Необрађени сакупљач честица;
 • омот;
 • усис ваздуха;
 • Цев за излаз пречишћене течности.

За загревање користите сено, сламу, пену,минерална вуна Није потребно отварати поклопац тако често да не прође унутар хладног зрака. Такође, није препоручљиво одводити септичку јаму током зиме. Земља се непрестано креће услед температурних флуктуација, промена нивоа подземних вода. Пошто је сама септика довољно лака, земља може једноставно истиснути уређај и све цеви се могу растргати смрзнутом водом.

Правила за очување септичких јама "Танк", "Топас" и "Твер" за зиму

Очување уређаја је неопходно када је предвиђен дуги одлазак. Али када се септикум користи бар неколико пута недељно, то ће бити довољно за храњење бактерија. Топли канали неће дозволити да течност замрзне. Сви системи за пречишћавање отпадних вода су слични у раду. Танк, Топас и Твер могу се користити за сличне препоруке.

Възможни стадии консервированиа септичких топов:

 1. искључење електричне енергије путем аутоматизације или посебног дугмета на уређају;
 2. Компресор издувног ваздуха одвајањем спојница;
 3. Демонтажа одводних цеви;
 4. Чишћење камере од смећа и опсаде;
 5. Провера присуства воде у контејнеру - треба да буде 75%, ако је потребно, да се сипа.

Охранаване на септичната јама треба да се направи пред наступ на хладна

.

Поклопац је изолован густим материјалом. Распоредите сламу, сено, пену или минералну вуну дуж ивица и нацртајте траком. Изнад, материјали се дистрибуирају са вентилационим отворима. Горњи део уређаја је прекривен филмом са отворима који могу дисати.

Најбоље мјере се проводе упочетак зиме, када је већ било хладно, али без јаког мраза.

Ово смањује радње за инсталирање промјена земљишта које долазе са замрзавањем тла. Септичке "Топас" могу радити на температури од минус 15 степени. Иначе ће вам требати изолација.

Да би се спречило оштећење леда зидовима уређаја, направљени су пловци. Да бисте то урадили, користите боце у сендвичу. Они се спуштају у комору септичких јама помоћу конопца, а крајеви су фиксирани на врху.

Препоруке за изолацију септичке јаме за зиму

При куповини фабричких модела са свим информацијама можете прочитати упутства. Али многи то занемарују и морају тражити праве информације на Ворлд Виде Вебу. У ту сврху представљене су препоруке за изолацију септичке јаме за зимски период.

Није могуће потпуно испустити воду из септичке јаме, јер то може довести до подизања уређаја према горе

Савети за очување уређаја:

 1. Потребно је пратити редослед извршења свих операција.
 2. Обавезно изолујте септичку јаму. Да бисте то урадили, користите густе упијајуће материјале (сено, слама, пена) или специјално набављени начин изолације.
 3. Најбоље вријеме за очување - почетак зиме, када још нема озбиљних мраза.
 4. Када се септичка сезона користи током целе године, њена конзервација се не може спровести.

У меким зимама, апарат не треба загрејати. Очување септичке јаме ће помоћи да се преживе тешки климатски услови, тако да бактерије стварају удобне услове. Унутар камера постоји температура плус 4степени

Како септички Тук функционише зими: карактеристике експлоатације

Код интензивних оптерећења, уређај може трајати дуго времена. Септички власник "Топас" може да бира време рада уређаја: током целе године или прекида свој рад за зиму. Чак и ако на почетку конзервација није била предвиђена за зиму, онда можете донијети ову одлуку спонтано. Могуће је извршити загревање сопственим рукама или се пријавити на сервис, који ће извршити и очување и лансирање опреме.

Да би се задржале позитивне температуре, капа Сепаса Сепултице је опремљена топлотном изолацијом

Како ради септичка зима:

 1. Функционалне перформансе уређаја се не мењају;
 2. Високе температуре током рада септичке јаме не дозвољавају да се уређај замрзне;
 3. Полипропиленско тело такође доприноси изолацији уређаја;
 4. Аеробне бактерије, рециклирање отпадних вода, ослобађају топлоту која спречава замрзавање уређаја.

Сви фактори указују да радна септичка јама неће моћи да се замрзне зими. Али у случају сумње, могуће је изоловати горњи део уређаја. Ако је уређај инсталиран у сјеверним крајевима, препоручљиво је извести додатну топлинску изолацију.

Прољеће држи преправку септичке јаме. Секвенца фаза је реципрочна у односу на зимске роботе.

Све процедуре неће узети пуно времена и труда. Довољно је слиједити упуте на досљедан начин. Важно је да све урадите пажљиво да не бисте случајно оштетили систем.

Какосачувати септичке ТАПАС за зиму (видео)

Извођење изолације септичке "Топас" може бити независно. Све радње су прописане у упутству. Ако не желите да радове обављате својим рукама, можете користити услуге специјалиста.