Обложна кућа

Питање вањске облоге куће и данас је једно од најпопуларнијих. У ту сврху се користе плочице, камен, споредни колосијеци или неки грађевински материјали од пластике. Али треба да одате почаст кућама за облагањеиз кућног блока . Овај грађевински материјал је дрвени панел са конвексним предњим делом. Осим спољне обраде, може се користити и за унутрашњи рад. Фасада је савршено имитирана резбаром дрвета. Иако произвођачи често производе материјал не од дрвета, него из другог грађевинског материјала, врло сличан њему.Кућни блок кућеможе бити изведен на било којој површини. Асортиман тржишта грађевинског материјала обухватанеколико врста овог материјала:

1. Панели из природног дрвета.Главне намјене су црногоричне врсте: бор, кедар, смрека. У овом случају, материјал постаје отпоран на влагу, не ствара калуп и не пропада. Наравно, треба посветити одговарајућу пажњу антисептичким средствима. Поред тога, панели се третирају ватроотпорним раствором. Материјал храста, јохе или брезе може се наћи иу грађевинским радњама, али цијена за то ће бити изванредна.

2. Вештачки панели.Направљен од винила, који додаје исто заштитно и антисептичко средство. Ова врста кућног блока је много јача од дрвених плоча! А његове сорте омогућују да се квалитетно опонаша дрво.

3. Плоче од метала.Трошкови су много јефтинији од других врста. Не подлежу корозији. Али изгледајуније толико импресиван као производи од дрвета.

Пре него штонаправите блок кућу за облагање , треба да предузмете припремне кораке.Они су следећи:

1. Плоче за причвршћивање треба израдити само годину дана након завршетка изградње куће!

2. Пре директне облоге направите лопату за конопље. То се ради за додатну изолацију куће.

3. Не можете одмах инсталирати панеле. Вриједи водити рачуна о парној, топлинској и звучној изолацији.

4. Али сва правила имају своје изузетке. У овом случају су и они.Кућни блок за премазивањеКуће од цигле или дрва не захтијевају парну баријеру.

5. За минералну изолацију, минерална вуна ће стати.

6. Инсталирајте филм отпоран на вјетар. Осигурат ће вентилацију између гријача и омотача.

Основни моменти, които треба да се разработуваат при вградба на блоковата кућа:

1. Жлеб панела треба да буде на дну, а шиљак на врху. То ће помоћи продужити животни вијек грађевинског материјала (у жлебу неће бити сакупљена вода).

2. Да би се обезбедила природна вентилација, оставите размак између плафона или пода и облоге.

3. Не заборавите на малу удаљеност између панела, потребно је спријечити њихово мијењање, односно деформацију.

4. Користите цинк вијке са антикорозивним премазом за фиксирање дебелог кућног блока. На тај начин ће се на панелима формирати рђа.

Након комплетне инсталацијекућа саБувљакутреба заштитити од утицаја еколошких фактора. То јест, површина мора бити обојена или лакирана. Не пропустите место постављања панела. Покријте поклопац у два слоја. Требало би да се понавља сваких 5-6 година.