Облоге врата: шипка, даска и остали елементи дизајна, величине и фотографије

Окови за врата су специјални вертикални и хоризонтални панели који се уграђују у отворима врата у случајевима када ширина кутије врата не одговара ширини зида.Шта је то и које функције обављају ови производи? На други начин, селекција се назива селективне плоче (или траке, трачнице). Они обављају важну естетску функцију, јер лако могу затворити дефекте на падинама и чак могу ојачати дизајн рупе.

Одабир избора на вратима мора бити извршен узимајући у обзир материјал, величину и дизајн врата. Такође, при одабиру таквих производа обратите пажњу на ширину жлеба кутије (дебљина одабраних плоча не смије бити већа од ширине утора). Ако кутија нема утор, онда можете одабрати траке апсолутно било које дебљине.
Савет: Стручњаци препоручују бирање кутије са жлебом, јер ће селекције у овом случају бити стабилније.

Материјали и карактеристике дизајна

Као и сама врата, шипке су важан елемент унутрашњег уређења, јер покривају непотребан дио зида, а сама врата дају завршни изглед. Обавезно одаберите ове траке тако да буду у складу са свим унутрашњим уређењем просторије. Поједини елементи за улазна или унутрашња врата могу бити израђени од плоча од дрва, дрвених летвица, МДФ-а и других материјала. Природни или вештачки фурнир, стакло, пластика, као и ламинирани филм могу послужити као обрада.Стандардни производи ове врсте производе висину од два метра, али ако врата имајунестандардног дизајна, онда се ламеле требају израђивати појединачно.

Када је потребно инсталирати узорковање?

Све зграде немају стандардне дебљине зида. Стога, понекад дебљина зидова у сеоским кућама или приватним кућама може достићи границе од неколико десетака центиметара, што је неупоредиво са танким интеријерним преградама. Стога, приликом постављања врата, додатни центиметри зида који се не преклапају врата могу се затворити на следећи начин:

  • за бојење;
  • умотајте тапет у тон;
  • Жбука са декоративним гипсаним типом;
  • Затворите траке.

Додатна шипка за врата треба да буде одабрана на такав начин да њене димензије и текстура буду у потпуности у складу са дизајном и карактеристикама дизајна кутије за врата. Због тога се препоручује куповина узорака са вратима. Али ако нема такве прилике, онда их можете направити властитим рукама од обичних дрвених дасака жељене дебљине и боје. Ако уђете у тачан начин на који врата падају, траке се могу обојити у одговарајућу боју.

финије тачке инсталације

Обично су шине причвршћене само на једној страни врата, али постоје случајеви гдје их је могуће монтирати на обје стране. Тако се и сама кутија за врата може проширити. Прво се инсталирају вертикалне шипке, а затим се врши хоризонтална инсталација. Плоче су фиксиране након склапања узорака. Приликом откривања неједнакости зидова треба избушити избор.

Ширина плоче се бира узимајући у обзир тоОквир за избор + врата укупно је имао дебљину која није могла бити мања од дебљине зида.

Да бисте видели детаљан процес одабира врата за вас, можете га видети на фотографији. Прије свега, уградња кутије за врата се изводи једном руком у равнини са зидом. Након фиксирања кутије за врата у зиду, која се изводи помоћу оквира типли, углова и других причвршћивача, можете прећи на сљедећи корак.

Ми мјеримо ширину зида (од руба поџига до руба зида). Затим треба да сечете плочу са потребним електричним апаратом за бријање. Висина шипке не смије прелазити висину оквира врата. Неопходно је припремити неколико дасака за лијеви и десни вертикални дио. Након уградње летвица, могуће је уградити сам вратни лим, а преостале рупе испухати монтажну пену.

Резање и монтирање плафона је завршна фаза радова. Плоча, намењена за уградњу унутрашњих врата, треба стриктно да одговара њиховом дизајну, у супротном хармонија ће бити сломљена. Стога, при избору врата у своју приватну или сеоску кућу, не заборавите да им купите све потребне додатне ствари.

Монтажа контролних табли на панелима врата у кућама панела

Понекад у зградама типа панела, зидне шупљине имају пресек у облику трапеза, тако да разлика између две стране нагиба може бити до 80 мм. У овој ситуацији, кутија врата ће бити причвршћена на уски део, а широки део рупе ће бити затворен уз помоћ избора на вратима. Са техничке тачке гледишта, полагањејаз са монтажном пеном ће бити нетачан, и ако се гледа са стране материјала - чак и неисплатив. Дакле, постоје два начина за излазак из ситуације.

Задња страна вертикалне траке је залијепљена шипкама у дужини од 30 до 40 цм. Не препоручује се употреба чврстог трупца, јер ће се временом деформисати. Потребно је одабрати попречни пресјек шипки тако да је размак од зида до подешеног избора 10 мм. Након тога, производи ће бити убачени у жлеб кутије, ау случају формирања зазора, мора бити испуњен монтажном пјеном.

Типови избора.

Други метод је распоред конструкције оквира у рупи. Помоћу вијака, траке су причвршћене на косине, а преостали простор је испуњен монтажном пјеном. Када је пена потпуно сува, залијепљена на оквир вертикалних елемената избора за врата. Хоризонтална трака само наслагана на вертикалним елементима.

Врло је лако саставити телескопске траке, које чак и не требају љепило или вијке за монтажу, јер се причвршћивање врши на рачун утора. На тај начин је могуће користити ламеле у отворима и код великих неправилности или дефеката. Постављају се многа питања, колико је избора потребно на улазним или унутрашњим вратима? Стандард за 1 врата захтева 2,5 избора (две вертикалне шипке и једну хоризонталну мању дужину).

Како се одређује потребна дебљина?

Са дебљином зида од 90 мм и ширином од 70 мм кутије, додајте 25 мм избора(90-70 = 20 и морате додати још 5 мм да убаците шипку у жлеб врата). Биће тешко наћи избор ове величине, па ће морати да се избуши из шипке ширине 100 мм. Да бисте то урадили, дуж дужине сваке ивице треба скинути потребну ширину (25 мм). Остатак се може користити и за горњу траку, али ако трака има ивицу кромлоније, у пракси се то ријетко ради.

Ако плоча нема абразију, онда је у већини случајева то фурнир који је крхак и није јако еластичан материјал, тако да се не може разбити. Немојте се савијати под правим углом. А у производима од ламината, еко-ражња или ПВЦ-а, доћи ће до завршетка кромлоније.

Правила селекције

У Русији, стандардне димензије кутије врата су 2000 мм, ау европским земљама 2100 мм. Након мјерења ширине зида, потребно је из њега уклонити ширину кутије врата. Вредност ће бити ширина канала за врата који се морају израдити или купити.

Шарке врата можете купити у величинама од 100, 150 или чак 200 мм.

Који год избор за ваша врата не бисте изабрали, запамтите да је боље да се поново консултујете са стручњацима, него да их затим дупло обрадите. Стога, поставите своја питања оним стручњацима којима наручујете врата и прибор.

одређивање величине

Плоче се у већини случајева користе за израду нагиба дебљине 10-16 мм и ширине 90, 120 или 150 мм. У овој ситуацији, препоручљиво је користити 100-милиметарски избор. Чак ће и секција узастопних трака уредно пристајати након постављања. Широк изборкористи се за постављање крила врата на предња врата.

Ако избор врата није дио врата и имате сумње о томе како правилно извршити заустављање, онда је боље назвати професионално мјерење и вјеровати рукама професионалаца за инсталирање процеса. Приликом наручивања или избора за врата, потребно је претходно израчунати њихове величине. Ако одлучите да тестирате своју снагу и сами поставите шипке, онда, при израчунавању величине, одузмите ширину кутије од дебљине зида и додајте још неколико центиметара тој вредности да бисте спречили вероватноћу грешке.