Облагање сухозида у два слоја

Људи који немају искуства у изградњи, чули су за двослојни сухозид (технологија монтаже која је много сложенија од једноструког), не разумију увијек зашто је овај дизајн можда потребан. Извођење радова на поправци често је повезано са неопходношћу подјеле велике просторије на више дијелова уз помоћ додатних преграда. У ове сврхе, обично се користи суви зид третман у 2 слоја.

Зашто ми је потребан други слој сувог зида приликом облагања зидова или преграда

Када покушавате да утврдите колико слојева сувог зида вам је потребно на зиду, требало би да сазнате зашто се шиве обавља. Да бисте једноставно искуцали зид, потребан вам је само један слој материјала. То вам омогућава да постигнете жељени ефекат без непотребних трошкова.

Зашто се зидови у два слоја причвршћују на зидове и преграде? Обично је двоструки зид сухозида конструисан управо када се постављају преграде које је потребно учинити трајнијим. Због тога су обложени са два слоја, што дизајну даје већу тежину и стабилност.

С обзиром на ове тачке, постаје јасно зашто је понекад потребно шивати зид двоструким слојем сухозида.

Како искуцати преграду у два слоја

Прва фаза производње двоструког омотача је фиксирање једног слоја. Затим, морате да делујете у складу са четири основна правила за обављање сличног посла:

 • Положај вертикалних спојева плоча сухозида са бодом на супротним странама преграде не би требало да се поклапа. Ово сулиније морају бити удаљене 60 цм, иначе ће се појавити пукотине и структура ће престати да буде стабилна
 • Хоризонталне спојеве је обавезно поставити на профил (не би требало да виси без ослонца). Приликом шивања, хоризонталне линије веза (сличне вертикалним) не могу бити постављене на истом нивоу. Чак је и приближна подударност неприхватљива. Минимално увлачење - 40 цм
 • Ако се на једној страни налази више хоризонталних спојева, онда се они морају поставити у шаховски ред, пратећи исту задату удаљеност (40 цм)
 • Спољашњи и унутрашњи слојеви такође не би требало да се поклапају

Након што сте овладали овим правилима, морате да урадите калкулације и одредите колико слојева сувог зида вам треба на зиду у овом случају. И ако се то не може урадити, колико ће материјала бити потребно за исецање поделе у два слоја на обе стране.

Технологија рада обухвата следеће тачке:

 • Уградња првог слоја сухозида (9,5 или 12,5 мм дебљине) се користи за учвршћивање изолационог материјала за оквир
 • Странке су зашивене строго заузврат - на почетку једне, а након друге
 • Прикључивање се врши искључиво на вертикално постављеним профилима
 • Да би се заглавила слова на местима где нема профила, треба да користите скакаче (могу се инсталирати само заједно са партнером који ће држати скакач који још није причвршћен вијцима)
 • Када се монтира први слој, корак од једног вијка до другог не требабити већи од 75 цм
 • Ако је ожичење постављено унутар конструкције, потребно је назначити гдје се налазе крајеви жица (најбоље је да се фотографира њихова локација)
 • Простор између профила мора бити потпуно испуњен минералном вуном која апсорбује буку (ако је мало вишак, онда није потребно додатно фиксирање)
 • Након што је изведена једнослојна облога, шивање се врши између плоча са китом (није потребно користити арматурну траку за спајање првог слоја, али ће бити потребно када је други слој спреман)
 • Ако се шав стави на кит, онда рад траје само након што се осуши
 • .
 • Размак између профила треба да буде једнак ширини сухозидне плоче подијељене у двије, затим ће веза првог слоја пасти на све парне линије, а друга - на непарну

Тешко је испунити све ове захтјеве у одсуству калкулација и записа с одговарајућим ознакама, што ће указати:

 • величина плоча
 • координате локације скакача и профила
 • шема распореда ожичења
 • општа шема партиције са параметрима потребних листова и оквира

Ово је потребно за прецизније оријентације приликом монтаже другог слоја. За причвршћивање унутрашњих листова боље је користити вијке дужине 25 мм, а вањске 35 мм (корак се тако сужава на 25 цм).

ВАЖНО:Када се монтира суви зид у 2 слоја, технологија захтеватако да листови обложеног сухозида не приањају на под или на површину стропа. А на врху и испод треба да се повучете на 5-10 мм. Да би се искључила вероватноћа појаве унутрашњег напрезања у плочама, причврстити их вијцима треба да буду секвенцијално од централног дела до ивица или да се крећу од једне ивице до друге.

Ако се плоче од гипсаних плоча завршавају у два слоја, онда можете почети да правите утичнице и прекидаче (ако је то потребно). План са локацијом ожичења ће бити користан овде. Инсталирање неопходних елемената неће захтијевати много напора. У поређењу са ситуацијом када је ГКЛ зид једнак, ако је зид ушивен двослојним премазом, конектори раде два пута дубље.

Када се на њиховим мјестима нађу све потребне нише, може се узети први слој спојева другог слоја:

 1. Интервали између плоча су потпуно прекривени првим слојем;
 2. Шав на врху;
 3. Помоћу лопатице, која се налази под углом од скоро 90 °, уклоните вишак са зида (шавови морају бити потпуно глатки - не конкавни и не истицати се);
 4. Залепите траку.

Предложена акција се односи на вертикалне спојеве. Приликом обраде угаоних и хоризонталних спојева, након пуњења пунила празних шупљина и ниша, потребно је сачекати да се радна површина потпуно осуши. Тек након тога можете направити други (изравнавајући) слој и залијепити траке.

Ослобађање од непотребних вишкова бит ће лакше ако је мало флуидније него што је првобитно планирано. "Удари га" исподТраку за ојачање је потребно помоћу лопатице (уз напор притиска на алат треба је држати горе и доље дуж цијеле дужине траке).

Након тога, облога преграде са плочама од гипсаних плоча може се сматрати комплетном. Резултат је густа структура која има звучно-изолациона својства. Даље, остаје само инсталирање прекидача и утичница у унапред припремљеној ниши и израда козметичких дасака од гипсаних плоча.

Ако оквир није довољно јак, обрада сухозидом у 2 слоја ускоро ће бити напукнута. Да би се осигурала сигурност дизајна пожељно је проматрати опрезност при вибрацијским утјецајима (сликање помоћу ваљка или засхкуриванииа).

зидна облога

Ако говоримо о двоструком плашту, једноставном бетонском зиду, онда се технологија као цјелина не разликује од варијанте са додатном преградом. Биће дошло до неких промена у структури оквира, али треба урадити зидну уградњу сувог зида у 2 слоја, на основу истих принципа који су коришћени за шивање партиције.

Међутим, зашто двоструко сухо глетовање за обичне бетонске зидове није сасвим јасно. Не треба их ојачати, али како би се осигурала звучна изолација, изолација и поравнавање таквог зида, обрада у дебљини једног лима треба бити врло близу тачке. Осим тога, употреба двоструког плашта доводи до смањења површине пода. Ако је претходно била мала, губици ће бити веома опипљиви.

У погледу тога коликослојеви сухозида морају бити направљени у ниши или другим сличним конструкцијама: у сваком случају треба гледати појединачно. Све ће зависити од тога зашто је креирано и које ће функције обављати. Без обзира на коначну одлуку, све треба да се уради по утврђеној технологији.