Облачење гипс картона властитим рукама

Неки људи сањају да ће се у спаваћој соби икада појавити гардероба од гипсаног картона. А они који су навикли да рукују рукама, већ траже начине да својим рукама направе брисање сухозидом. Ово је најпрецизније и рационалније рјешење, јер ће материјал бити потребан у малом износу, а цијели процес ће трајати неколико тједана.

инспирација

Гипсана плоча - један од најудобнијих у раду материјала. Са компетентним резањем руку не даје много отпада, за разлику од гредица од прешаних пиљевине и плоча од влакана, дефеката које је тешко маскирати.

Постоји много варијанти сухозида, али за такав унутрашњи објекат као гардероба, опција буџетске класе биће погодна без додатне хидроизолације, бојења и других побољшања. Дакле, у павиљону хипермаркета он изгледа нерепрезентативно, али након третирања руку декоративним материјалима, ниједан корисник не може претпоставити да сте одлучили да користите полупроизвод од гипс картона.

Постоје многе стандардне опције дизајна које се могу користити за наоружање. Дакле, нису сви у потпуности направљени рукама сувог зида, али ће постати велика помоћ при креирању било које од њих. Најпопуларнији дизајни су:

 • поткровље за гардеробу
 • баузер
 • угао
 • купе

Први дизајн је максимално компактан и, што је најважније, преносив. Ормар је снабдевен ногама, али формиран на бази металних дека. Али у овомеМодел има значајан недостатак - мали број полица.

Други тип гардеробе ће бити занимљив за оне који не желе издвојити много посла у просторијама. Укључује само неколико полица и ормарић који се причвршћују директно на зид. Улаз у такав преградни одељак је увек отворен и скривен је декоративном завесом или чак екраном.

Трећи тип гардеробе је компромисно рјешење које се често користи у знатно ограниченом простору простора када нема нише у зиду или приступ ложи. Али када се користе огледала са овим дизајном лако је постићи занимљиве ефекте у ентеријеру, а просторија ће изгледати на нов начин.

Посљедњи тип гардеробе укључује присуство клизних врата у свлачионици. Тешко их је направити властитим рукама, тако да за имплементацију такве опције морате ангажирати треће стране професионалце или купити готов комплет који се може инсталирати корак по корак властитим рукама.

Али да би се постигла квалитативна имплементација било које од ових идеја, потребан је добро осмишљен пројект корак по корак.

пројектовање

За гардеробу од сухозида, изграђену властитим рукама, задовољан не само својим изгледом, већ и удобношћу у раду, треба га узети у обзир када ствара много тренутака. Размотрите их све, креирајући овај елемент унутрашњости својим рукама, у току рада неће успјети и након завршетка сљедеће фазе, такођер, будући да сви морају прерадити од нуле или размишљати о томе како имплементирати једну или другу идеју.

Почетак је да изаберете место гдеће креирати гардеробу сухозида у спаваћој соби властитим рукама. Место је вредно разматрања, тако да складиштење ствари не изазива нелагоду.

Ово не мора бити само дио просторије, већ и њен продужетак у облику просторије прилагођене гардероби. Ако направите скицу својим рукама је тешко, можете добити неке занимљиве идеје из мреже. Полазећи од њих, већ се креира цртеж плана и опис који ће постати основа пројекта.

У схематском дијаграму, сви главни елементи ормара, укључујући и скривене делове, као и делове који ће носити функционално оптерећење морају се налазити на цртежу:

 • кнобс
 • врата
 • елементи осветљења
 • Ожичење
 • полице
 • кутије
 • корпе

Посебну пажњу треба посветити таквим параметрима одјељка за одијевање као капацитет и удобност кориштења. Први параметар ће одговарати подручју које ограничава величину одељка за одијевање. Не би требало да буде мање од метра дужине и ширине од једног и пол метра. У супротном, његов капацитет ће бити критично мали. Таква одлука ће захтијевати поновну изградњу и преуређивање намјештаја у просторији, али доступност нових полица, мјесто за трајно складиштење одјеће и пресвлачење се исплати.

Паралелно са тим, потребно је израчунати број набављених материјала.

материјали

Напомена: да бисте направили собу за гардеробу властитим рукама из сухозида је било што је могуће удобније у раду, њене зидове треба направитидоубле. Тако ће се фолије са сухозидом изводити и изнутра и извана, односно материјал ће требати двоструко већи од укупне површине вањских зидова.

Такође ћете морати да научите како да направите полице у гардероби сувог зида. При избору овог дизајна материјал и трошкови рада ће ићи даље. Неопходно је обезбиједити двоструке зидове полица и њихове бочне стране, за израду којих се такођер користи лим плоча.

Не заборавите на водилице које су произвођачи производили од танког слоја метала. Требаће им три типа - ПС, ПН и ПП. Њихова ширина варира од 42 до 150 мм. Израчунајте број профила који ће помоћи продавцу. Њима ће се помоћу вијака причврстити сухозидом. Поред тога, потребан је и грејач.

Када планирате посао, не заборавите да купите неопходну опрему. Главни су:

 • мерна трака
 • левел
 • пенцил
 • нож за конструкцију
 • одвијач
 • спатула
 • четке
 • Маказе

Присуство потоњег може бити потребно већ у фази обраде, ако планирате да залијепите тапете.

Посебну пажњу треба посветити декоративним материјалима и опреми. Ако изглед структуре зависи искључиво од првог, онда окова - удобност рада, практичност отварања врата, ладице за извлачење. Оптимално решење ће бити скривене петље и вођице са глатким радом.

Врата, као што је горе наведено, можда неће бити, и требало би их купити.Огледало се може направити са унутрашње или вањске стране врата.

Као декоративни материјали препоручује се да се изаберу боје, укључујући акриле који се брзо суше, као и горе наведене тапете. Могу се бирати из истих колекција које су коришћене у новијим поправкама просторија како би се сакрило присуство ормара или га максимално складно уклопили у унутрашњост.

Припрема за рад и стварање скелета

Када су сви материјали спремни за рад, чаробњак мора припремити радни простор. Препоручљиво је покрити намјештај поклопцем или пластичном фолијом, те очистити мале детаље интеријера, тако да ни једна ствар није покривена прашином. Затим пређите на означавање радног простора.

Све етикете се преносе са цртежа директно на зидове, под и плафон. Ово се ради оловком, грађевинским слојем и траком. Ласерски ниво се користи за пренос етикета од таванице до пода или обрнуто. У складу са утврђеним ознакама на поду и плафону, профили ПН се фиксирају са пред-полагањем трака од пјенастог полиетилена. На мјесту гдје је планирана уградња врата на поду, ПН профил се не монтира.

Следећи корак у креирању оквира одељка за одијевање је вертикално причвршћивање ПС профила. Означене су на етикетама близу зидова, у угловима дизајна и нужно око будућих врата. Осим тога, препоручује се да ојачају шипку сличне дебљине.

Такође, сталци из ПС профила треба да буду подешени у корацима од 60 цм са истим кораком даљефиксни и ПН профили су фиксни. Елементи се међусобно фиксирају завртњима.

Ако планирате да направите рефлектор на плафону у свлачионици, мораћете да формирате спуштени плафон. Да бисте то урадили, дуж периметра већ формираног оквира ормара на жељену висину, причврстите профиле ПН. Верификација хоризонтале треба да се уради са ласерским нивоом. А у завршној фази формирања оквира, фиксирани су елементи из профила ПП са уобичајеним кораком, који су фиксирани помоћу ракова и равних чахура.

Главни део

У следећој фази, читава структура је гипсана плоча. Ради лакшег руковања, панел почиње са унутрашњим изгледом будућих зидова. Плоче су постављене до зидова, плафона, подова и међусобно. Капе самотапања би се требале утопити у сухозиду. Учините то тако да зид постане што је могуће глатко.

Важно је да ивица лима падне на ивицу оквира. У супротном, монтажа ће бити нестабилна.

У овој фази, потребно је израдити кабелски сноп за расвјету. Ако немате искуства у таквим радовима, потражите помоћ од пријатеља електричара који ће положити жице у ребрасте цијеви и причврстити их у оквир. Следећи корак на унутрашњим зидовима је фиксиран помоћу прикладног прекидача и посебних подјединица за суву градњу.

Када се заврши рад на струји, врши се изолација буке. Како то може бити минерална вуна или пјена, који су такође постављени унутар оквира. Ради лакшег полагања, исећи их на уобичајене степенице.

На крају полагања гријача зида, плашт почиње од вањске стране, а онда је спуштени плафон прекривен. У својој облози, претходно изрежите монтажне рупе за уграђено позадинско осветљење.

Затим - украшавање гардеробе. Прво, сви спојеви плоча и спојева са њиховим вијцима су маскирани шпатулом са завршним китом. Претходно постављени спојеви се третирају темељним премазом, а затим ојачавају са мрежицом за бојење. Кутови конструкције су фиксирани перфорираним профилима, а онда је цијела површина поновно прекривена слојем кита.

У завршној фази зидови су обојени или залијепљени тапетама, затим су уграђена врата, окови, полице и монтажне направе, које, да би се олакшала инсталација, могу замијенити ЛЕД тракама.

закључки

Гардероба у сухозидној спаваћој соби је савршено рјешење када је немогуће изолирати засебну просторију тако да се у њој чува само одјећа. Поред одеће, она се складишти са лакоћом:

 • додатна опрема
 • Покривала за главу
 • галантерија
 • козметика

Сличан ормар од сухозида у ходнику такође може изгледати добро. У овом случају, помоћи ће сакрити и вањску одјећу и обућу по повратку кући. Предсобље ће у овом случају изгледати деликатније, а додатна полица иза врата ће вам омогућити да ствари останете удобне и да се не стидите својих фотографија у ходнику.

Као што видите, стварање сличног дизајна је прилично једноставно, аи стан и кућа ће бити истихармоничан изглед са гардеробом у спаваћој соби или дневној соби.