Неотпорни уређај за лансирање са сушачем - Принцип рада и разлике

Један од главних услова за добијање квалитетног домаћег производа је његово брзо хлађење у намотају. Обично се то постиже циркулацијом хладне воде у фрижидеру. Али шта ако нема текуће воде и шта је очигледно недовољно за цео циклус дестилације?

Неотпорна опрема за комарце долази уз помоћ додатног капацитета са аутономним хлађењем и другом јединицом за чишћење готовог производа. Тешко је назвати такву компактну опрему, али када вам треба дозатор воде, то је савршено решење.

карактеристике дизајна

Принцип рада сваког дестилатора заснива се на раздвајању паре која садржи алкохол у процесу кондензације - обилни кондензат се ослобађа у оштром и јаком хлађењу. То јест, да би се добио алкохол, потребно је да се охлади канал на којем се налазе покрети. За то, цев је уроњена у посуду у којој хладна вода константно циркулише. Величина овог уређаја је мала и предвиђене тачке повезују улазно и излазно црево.

Класични дестилатор са фрижидером

Самоходни уређај без текуће воде има хладњак велике запремине (од 5 литара), гдје се вода сипа и бакрена или стаклена цијев је уроњена. Захваљујући већој запремини резервоара, процес хлађења се одвија веома брзо, а када се загрева, лако се излучује и сипа нови. Ово није увек згодно, али вам омогућава да возите месец или не у природи.

Обавезни елемент дестилатора јеМлекара је метални или стаклени пуњач између септичке јаме и хладњака гдје се депонују фузелна уља и друге штетне нечистоће.

Заједно са проточним, неотпорним треба имати термометар за мерење температуре у коцки прегревања да би се контролисало кључање у другој фази производње домаће производње. Одредите тренутак када треба променити воду у фрижидеру, чим температура достигне ниво алкохола на 30 °. Идеално, алкохол би требао да се охлади.

Што је вода хладнија у хладњаку, већа је количина алкохола.

ВИДЕО: Самоходни апарат без текуће воде (апарат Масхковского)

Кључне разлике од класичног дестилатора

Ако узмемо као базу неотпорни комарац из пећи за сушење, онда је његова једина разлика од традиционалног дестилатора метода снабдијевања водом:

 • у непропусном напуњеном резервоару - цијев се хлади управо на рачун велике количине;
 • постоји константна циркулација у току, која, као резултат, једноставно нема времена да се загреје.

Минус првог система је да се "стајање" загрева веома брзо, чак и ако је резервоар велики, а дужина завојнице мала. Неопходно је да се стално мења - да се споји топло и сипа хладно.

У смислу обима утрошене воде неће се штедјети - акумулациони систем троши тачно онолико колико циркулише.

Сви остали елементи - коцка за излијевање, термометри, манометар, суви зид итд. -потпуно идентичан. То јест, то није нови дизајн, већ покушај оптимизације процеса моноамонизације у одсуству снабдијевања водом.

За и против агрегата

Проучавајући стварне прегледе инжењера и покушавајући да практикујемо "мамац" те и друге јединице, можемо доћи до сљедећих закључака.

предности:

 • Уређај за влагу са не-дренажним резервоаром може се користити на било ком месту, без обзира на постојање цивилизације;
 • , потопљене цеви и црева нису зачепљивале мале остатке, који се често налазе у старим водоводним системима.

недостаци:

 • смањење продуктивности апарата - вода у фрижидеру би увијек требала бити хладна, у супротном би продуктивност била ниска, а луна би се могла ловити два дана;
 • непотребне акције - спуштање и сакупљање воде, константна контрола температуре;
 • велике величине - што је хладњак већи, то су перформансе веће. У овој фази, боца од 3 литре или посуда од 5 литара неће радити.

Објективно, хладњак би требао нужно тећи, поготово када се ради о почетницима, они само разумију основе прања посуђа. С друге стране, ако нема водоснабдевања код куће или у земљи, али постоји стална жеља да се кува месечина, боље је одабрати такве моделе.

Зашто је тако важан сухи пољопривредник

Само-загревајући уређаји са било којим хладњаком имају више додатних уређаја за повећање чврстоће и чистоће фусел уља и штетних нечистоћа. Тако је:

 • Сушач;
 • краљ;
 • хладњак.
Млекара и /или краљевство компликују путање парова који садрже алкохол, задржавајући их неко вријеме, због чега долази до интензивнијег одвајања страних хемијских елемената. Поред тога, млечни производи се могу користити истовремено као арома да би се готовом производу дала специфична арома.

Што је дужи калем бржи, већа је продуктивност уређаја

Хладњак мора хладити готов производ, што утиче на перформансе.

Свака јахта зна да што је теже и дуже путање паре која садржи алкохол, чистач заврши пиће. Млекара и краљ су међусобно замјењиви, јер у суштини обављају исти посао. Али ако су оба инсталирана, у време дестилације можете да изолујете све стране супстанце колико год је то могуће.

У зависности од температуре воде у хладњаку

Хладњак (хладњак) смањује температуру паре која садржи алкохол у цијеви, што повећава продуктивност цијеле јединице.

За добијање алкохола потребно је створити услове за кондензацију паре и испаравање течности. Максимална кондензација је могућа на граници веома вруће паре и хладне воде. У раду дестилатора, ово се дешава на следећи начин - пара која излази из преливне коцке, сухи хладњак (или краљ), улази у фрижидер, где температура драматично пада.

Лед или снег брже и ефикасније смањују температуру у необструктивним уређајима

Да би се покрет растегнуовреме и дошло је до интензивнијег одвајања паре и течности, завојница прави спиралу.

Пара која садржи алкохол даје своју топлину кроз зидове цијеви (подсјећамо да се вода хлади извана), а текућина цури у прихватни контејнер.

У овој фази, што је већа температурна разлика, већа је продуктивност јединице. А то је велики недостатак неотпорног апарата за мјузикл - када се загрева вода у фрижидеру, процес кондензације престаје, а алкохол престаје да се истиче.

Препоруке за употребу

Вода у таквим уређајима се загрева неједнако - доњи слојеви остају хладни, а горњи на улазу готово одмах постају топли.

У овом случају, принцип конвекције - кретање хладних и топлих слојева - не функционише. Ниже је хладно, теже и не могу се пењати горе. Довољно је да се спаја само једном са врха тако да је читава запремина хладна.

Веома је погодно да се у оваквим апаратима дестилира зима - само ставите снег. За то време, док се топи, температура има времена да се нормализује.

Како изградити дестилатор за себе

Ако узмемо већ постојећи апарат за базу, онда је то сасвим једноставно:

 • купите бакарну цев и савијте је у облику спирале;
 • купите велику посуду - најмање 20 литара, где да се инсталира спирала и повежу са другим елементима.

О томе како се прави бакар и шта је најбоље стакло, можете сазнати у чланку "Новчић за апарат домаће израде властитим рукама".

Схемакалем за апарат за распршивање

Висина хладњака треба да буде најмање 60 цм да би се обезбедила висока вертикала - што је дужа путања за пару, то је већа продуктивност машине.

Излаз калема је боље урадити на дну контејнера, тако да су парови успели да се кондензују у току пута. Сви прикључци морају бити потпуно затворени. И не заборавите да редовно мењате воду - чим она постане топлија у просторији, исушите горње слојеве и сипајте нову.

Које моделе одабрати

Није сваки произвођач специјализован за такву опрему, али чак и међу таквим ограниченим опсегом могу се наћи заиста квалитетни узорци:

Цена, руб.

фото

Самоходни Магарицх Рурал 12Л-Т из посуде са сувим ваздухом са спољним методом грејања и запремином од 15 литара

5600

Магарицх Рурал 20Л-Т из посуде с сухим ваздухом - са хлађењем паре без текуће воде, запремине 15-30 литара

6400

ДТФ13 магла 13 13 литара

8200

Добра топлота "Земља" 20 литара. Неотпоран из сушаре

13500

Избор зависи пре свега од квалитета монтаже, материјала који се користе и марке произвођача.

ВИДЕО: Преглед "Добра врућина" Викендица са 20л бродом