Начини за затварање цеви у заходу: 5 опција

Затварање цеви у тоалету може побољшати његове естетске квалитете.Често цеви, пултови, водоводни котлови нарушавају цјелокупни изглед купаонице или тоалета. За украшавање купатила могу се користити различите методе. Лијепо је уклонити технички чвор властитим рукама, бирајући прави пут.

Популарни начини: како непримјетно затворити подизач у заходу

Канализациони подизач, бојлер или шалтер у кади нема никакве везе са естетиком просторије. Зато многи желе затворити цијеви. То можете урадити, али важно је знати како све урадити како треба.

Маске за маскирање зидова у кади:

 • Изградња лажног зида;
 • Употреба пластичних плоча;
 • ролетне;
 • Гипс картон или пластична кутија;
 • Пословни ормар.

Лажни зид се сматра најрадикалнијим начином шивања леђа цеви. Материјал за зид биће шперплоча или иверица. Често се зид може прекрити сухозидом. Прије рада потребно је припремити цијеви, уклонити хрђу и обојити их. За оквир се користе поцинчани профили. Они су причвршћени за под и зид. Оквир је причвршћен вијцима.

За одвојени тоалет, можете затворити дрвени оквир уместо поцинкованог.

Често се за купатило користе пластични панели. Имају неколико предности: отпорност на влагу, чврстоћу, лакоћу, јефтиност. У овом случају, уградња материјала је једноставна и не захтева додатно бојење. Панели имајуваздушна комора која чини материјал звучно изолованим.

Брзо и јефтино затварање устаја у заходу може се обавити употребом пластике или сухозида.

На једноставнији начин разматра се употреба ролета. Уграђују се и раде као обичне жалузине. У исто време, нови развоји пружају опције са звучном изолацијом или топлотном заштитом.

Кутија је направљена од металног профила, који је малтерисан. Може се уклонити, што је веома погодно. Кутија има прозор за ревизију. Поклопац је скривен испод плочице. Ово је чудан прозор за приступ цевима. Одлична опција је кабинет. Тако можете не само да сакријете цијеви, већ и да добијете мјесто за похрану економске кемије.

Опције: како направити кутију за цијеви у заходу сухозида

Локација цеви такође одређује опцију маскирања. Тако можете сакрити цијели зид или мјесто комуникацијама. Прва облога се сматра више естетском. Кутија је монтирана на два начина. Први подразумева употребу оквира. Даје снагу овојници. Друга опција је без оквира.

Пре посла, треба направити план просторије са локацијом свих цеви. Потребно је израчунати количину материјала и припремити потребне алате.

За купање је боље користити суви зид отпоран на влагу. Отпоран је на изглед гљивица, еколошки је, гарантује звучну изолацију. Материјал се може користити за хоризонталне и вертикалне комуникације.

Създаване на бокс на сухој стена:

 1. Са пулта и цеви треба да се повучете 2 цм и држите вертикалне линије са обе стране. Онда поправите профил.
 2. Причврстите плоче од гипсаног картона.
 3. Штапове треба гурати и сакрити декоративном подлогом. Површина мора бити обојена.

Други материјал се широко користи за кутију. Тако је шивање од пластике. Пена полистирен има многе предности, сматра се да је ово идеална опција за купатило.

Како правилно затворити цеви у тоалету са пластичним панелима

За почетак, припремите оквир. У почетку се врше мерења. Треба имати у виду да поред канализације у тоалету постоје и водоводне цеви. Код рулета се обављају све манипулације мјерењима. На креираном плану треба означити све причвршћиваче и главне елементе облоге.

Мед предности на пластичните плочи, които се отнаса до низка цена и практичност

Пре него што маскирате цеви, проверите њихово стање. Ако је потребно, врши се замјена комуникације.

Затим је оквир причвршћен за површине. На дно и на горњи дио треба причврстити дрвене трачнице или профил. Затим се монтирају на сваких 30-40 цм, а оквир треба имати оквир за врата. Треба их фиксирати на крају базе.

Фазе облагања оквира пластичним плочама:

 1. Затварање почиње почетком обликовања. Оквир је причвршћен на оквир помоћу вијака. Да бисте сакрили монтажне главе, вијак мора проћи кроз полицу, која се преклапа са сљедећомпанел
 2. Затим поставите такве плоче, стављајући их у жљебове. Слободни крај панела је фиксиран одвијачем. Зато инсталирајте све панеле.
 3. Поставите врата у зид.
 4. Калуп је такое монтиран на супротној страни. Сви спојеви се третирају на исти начин. Кутија мора бити проветрена.

Причвршћивачи могу бити не само урезивање. Широко се користе стеге, обујмице, лепак. Главна ствар је да је причвршћивач био модеран за уклањање ако је потребно.

Стварање врата за заход у тоалету: једноставно и корисно

Изградња ормарића иза тоалета се сматра мултифункционалним рјешењем проблема. Комуникација је сигурно скривена, са отвореним приступом, ау ормарићу можете похранити кућне предмете. За почетак, направите костур од дрвета.

На сам оквир мора се поставити петље, које такођер објесити врата. За заштиту од влаге, дрво је прекривено лаком и бојом. Изглед таквог уређаја је прилично леп. Испод ормара можете направити екран за цијеви.

Карактеристике опреме екрана:

 • Екран се мора чврсто придржавати зидова;
 • Обезбеђује отворе за снабдевање водом;
 • Екран треба лако уклонити и уметнути уназад.

Материјал за ормарић може бити иверица, шперплоча, суви зид. Да бисте направили врата, потребно је извршити потребна мјерења. Затим изрезати из жељеног материјала радни комад и уметнути у нишу. Затим исеците екран.

Једноставна опција за шивање цеви у тоалету: стилизоване жалузине

БиПомоћу затварача можете брзо и једноставно сакрити нежељену технолошку јединицу. Ово је естетска опција. Блинди имају много позитивних страна.

Приликом одабира затварача за тоалет потребно је узети у обзир његову величину и дизајн

Предности и мане ролетни:

 1. Инсталација је једноставна, лака за извршење сама;
 2. Не заузима пуно простора, прикладно за мале просторије;
 3. Обезбедити слободан приступ цевима;
 4. Широк избор различитих опција;
 5. Једноставна поправка.

Задовољство је имати материјал издржљив и приступачан. За купатило и тоалет, идеална опција ће бити алуминијумске или пластичне жалузине. Дрвена завеса за просторије са високом влажношћу није прикладна.

Такође за купатила и тоалете користе се санитарне ролетне. Ово је модерна и уредна опција. Често се на тржишту могу наћи фото-венецијанери. У исто вријеме, унутар нише се ствара, гдје је погодно за похрану кућанских предмета.

Начини затварања цеви у тоалету (видео)

Означавање водоводне инсталације у купатилу сматра се посебно деликатним задатком, посебно у Хрушчову, гдје има мало простора. Маскирање може бити другачије. Хипотека се може извршити коришћењем лажног зида, ПВЦ панела, капака или полица у унутрашњости и слободног приступа комуникацијама. Декоративни материјали су такође разноврсни. Велика популарност је употреба пластике, сухозида, плоча од влакана.