Најслађи парадајз за пластенике: 20 популарних сорти

Слатке сорте парадајза за стакленике ће дуго времена заузети посебно мјесто на вашем мјесту, а узгајивачи сваке године су задовољни вртларима свих нових сорти и хибрида парадајза са слатким воћем. Избор из такве сорте, понекад, није лак. Да сорта не донесе уместо великог приноса укусног, атрактивног разочарања поврћа, ако се одлучите потребно је фокусирати се на брзину сазревања плодова, њихову величину, густину коре и пулпе. Које врсте слатких парадајза су популарне и које су различите врсте - прочитајте испод.

Најслађи парадајз за стакленик: сорте вишње

Мали слатки парадајз одавно су препознали и вегетаријанци и вртлари: такви парадајзи погодни су за свјеже и конзервиране, од њих долазе укусне и атрактивне салате. Поред тога, сорте трешње се лако узгајају, јер, у правилу, грмови таквих биљака имају ограничен раст, а плодови сазревају истовремено иу великом броју.

Цхерри парадајз је отпоран на болести, може се лако узгајати

 1. Цхерри иеллов. Сорта је мали (15 грама) плод вербалног облика. Са једне стране обично траје од 50 до 60 плодова. Парадајз је погодан за гајење на отвореним плантажама иу пластеницима.
 2. Златна четка.Плодови ове сорте су невероватно укусни и атрактивни (жути крушколик). Рана ране зрелости (95-98 дана). Златна четка је погодна за узгој у стакленицима под филмом и расте умали стакленици.
 3. Салуте (Ватромет).Висина грмља ватромета је у просјеку 50-90 цм, а слани парадајз је свијетло жуте боје са просјечном тежином од 20 грама, тако слатка да савршено пристаје за прављење џема.
 4. Испуштање шећера (малина).Ниско растуће сорте (висина биљака - 120-150 цм), рано сазревање (85-97). Одводе од шећера карактеришу издужени плодови тежине 20-25 грама, који се добро подносе за складиштење и транспорт на велике удаљености.
 5. Слатка хрпа.Сорте високог раста, средњорочно сазревање (105-108 дана). Главне предности Гроне су високи приноси (због продуженог плодног узгоја) и одличан воћни окус.

Такви хибриди са слатким, малим плодовима као што су Цвет трешње Ф1 и Цхерри Лицопене Ф1 су отпорни на болести, пуцање и температурне варијације.

Слатки парадајз великих плодова за пластенике

\ т

Разноликост парадајза са великим плодовима треба да буде на сваком месту, јер су они од велике потражње од купаца због своје свестраности: од њих можете направити салате, сокове, сосове, конзервирану храну.

Сладкие парадајзние крупние плодове за пластенки е по-горе.

Најслађи парадајз са великим плодовима за узгој у стакленику:

 1. Краљ раних.Одликује се раним раздобљем зрења малине, равног воћа тежине до пола килограма.
 2. Кардинал. Парадајз је висок, отпоран на већину болести и врста штеточина и мраза. Разликује севелики (до 900 гр.), маслинасто воће од малине, које су одличне за конзервирање и салате.
 3. Бака је тајна.Висококвалитетна сорта, која се одликује високим приносима (до 17 кг по м²). Плодови тајне су велики (до 600 грама), ружичасто-црвени, имају раван облик, густу коре и сочну, слатку месу.

Откуцај срца може произвести слатко поврће тежине од 150-500 грама. Укус ових парадајза очуван је и након топлотне обраде.

сорте слатког парадајза ниског квалитета за стакленике

\ т

Нискоквалитетне сорте парадајза препознате су због брзог сазревања плодова, непретенциозне неге, високих приноса. Плодови нискоквалитетних сорти, обично компактни, у нивоу, разликују се атрактивним изгледом.

Неке сорте слатких парадајза са ниским приносом захтевају везивну кравату због својих великих плодова (на пример, парадајз Цхлибосолни биг-фруит, Данко).

Међу рајчицама са ограниченим растом и слатким воћем парадајз Данко је посебно популаран. Данко грмље расте и до једног и по метра, након чега се њихов раст зауставља. Плодови сорте су велики, са меснатом пулпом и еластичном кожом црвене боје, имају малу количину семена. Парадајз Данко након топлинске обраде не мијења својства окуса.

Слатки парадајз за стакленике ниске квалитете може задовољити високе приносе

.

Не захтева подвезица и пашминк парадајз Пилипко. Грмови Пилипко досежу максималну висину од 40цм, а плодови теже и до 100 грама. Пилипко је погодан за узгој на отвореном тлу, али је највећи принос сорте уочен у стакленицима.

Најпопуларније врсте парадајза са слатким ружичастим плодовима укључују извор сјевера и лутку Масху.

За разлику од класичних ружичастих парадајза, Пролеће северне и луткасте масхе отпорне су на продужени транспорт воћа са густом месом. Поред тога, сорте толеришу климатске промене, толерантне на болести.

Сладки парадајз за пластенике: прегледи

На основу искуства са стаклеником, највећи принос слатких плодова може се похвалити хибридним сортама парадајза. Отпорне су на болести, промјене температуре (температура у стакленику без загријавања тијеком дана и ноћу у хладном периоду може јако варирати). Поред тога, хибриде карактерише период раног сазревања.

Највећи принос вртлара задовољава хибридне сорте парадајза

Нај-популарни хибридни парадајз са слатким воћем који је добио позитивне критике су:

 1. Пинк Фламинго Ф1. Парадајз карактерише брзина (воће се може сакупити 90-95 дана након прве љестве), отпорност на болести и пуцање. Оцена се односи на салату. Поред тога, слатко воће плаве руже Фламинго је одлично за очување.
 2. Самара Ф1.Хибрид се разликује по атрактивним црвеним плодовима округлог облика. Хибрид је отпоран на пуцање,ВТМ, фусариум, и смеђа мрља. Жетву можете убирати четкама. Сорте плодности - 12-15 кг по квадратном метру. м.
 3. Торба Ф1.Парадајз добро ради са температурним варијацијама, тако да се може узгајати у пластеницима без грејања. Воћне торбе су коцкасти, слабе, имају црвену, густу кору и теже, у просеку, 250 грама. Принос хибрида може достићи и до 16 кг по квадрату. м.

Срећа Ф1 и Срећа Руски Ф1 су популарни топли хибриди парадајза, који се одликују брзим растом. Осим тога, ове сорте су непретенциозне у њези, а њихови плодови су отпорни на пуцање.

Најбоље слатке сорте парадајза за пластенике (видео)

Слатки парадајз - ово су омиљено поврће и дјеца и одрасли. Такви парадајзи се могу сачувати, користити за израду салата, сокова, сосова. Успјех узгоја слатког поврћа у стакленику увелике овиси о исправности одабране сорте. Дакле, за регионе са кратким топлим периодом боље је изабрати ране сорте. Поврће за конзервацију је обавезно да има еластичну кожу која се не пуца, а плодови се продају у удаљеним крајевима - да буду отпорни на транспорт и дуго складиштени. Из горе наведеног одаберите парадајз са слатким воћем и уживајте у одличним укусима!