Најпопуларнији пројекти кућа од 7 до 9 са поткровљем: кућа од блокова са површином од 7к9 за стални боравак

Од великог броја опција за приватне сеоске куће, често се могу наћи зграде са поткровљем. Један од главних разлога за такву популарност је повећање животног простора уз минималне трошкове.


Карактеристике

Приликом изградње поткровља мора се имати на уму да би требало да има најмању могућу тежину. Углавном се саветује да ова соба буде комплетна, без преграда. Ако су партиције неопходне за реализацију ваших планова, онда се најбоље раде са сухозидом - овај материјал је довољно јак, док је веома лаган. Такође је потребно узети у обзир тежину крова, намештаја и унутрашње декорације. Ова тежина може да утиче на интегритет зидова и темеља.


Нове просторије треба да буду водонепропусне. Још једна важна ствар су прозори, тешко их је монтирати, али завршни резултат ће бити само страшан.

У домовима са поткровљем постоје бројне објективне предности:

 • Уштеда трошкова грађевинског материјала.
 • Уштеда времена на грађевинским и монтажним радовима.
 • Компетентно промишљена просторија у поткровљу може повећати површину куће готово двапут.
 • Једноставност у обављању комуникације у новом стамбеном дијелу - довољно је да се протежу из првог ката.

 • Смањење губитка топлоте кроз кров.
 • Правилним обављањем посла нема потребе за исељењем становника - они могу сигурно наставити да живе у приземљу.
 • Способност опремања новогсоба није само стамбена, већ је могуће из радионице организовати и рекреацијску зону, билијар или радни простор.
 • Способност да остваре властите креативне идеје у визији уређења ових просторија. Необични облици могу вам дати неке оригиналне идеје.Међутим, такве зграде такође имају неке недостатке:

 • Непоштовање технологије грађења може довести до неправилног преноса топлоте у цијелој кући.
 • Погрешан избор материјала може довести до високе влажности и замрзавања зими.
 • Висока цена инсталације прозора у мансарди кроз сложене радове.
 • У присуству прозора током зиме, услед снега, природна светлост може бити поремећена.пројекти

Једна од најпопуларнијих кућа са поткровљем је зграда од 7 до 9 метара. Ако је таква кућа једнокатна, онда се може користити и као летња резиденција и као дом за неколико људи. У присуству додатног стамбеног простора у поткровљу, читава зграда се може сматрати великом и пуном кућом за породицу са великим бројем људи.

У згради од 7к9 квадратних метара. м са поткровљем укупна површина може досећи 100 квадратних метара. м. Ово подручје мора нужно укључивати двије или три спаваће собе (овисно о броју особа), дневни боравак, кухињу, купаоницу с ВЦ-ом и ходник.

Приликом одабира куће од 7 до 9 метара са поткровљем, потребно је запамтити:

 • Пожељно је да се све собе, као и деца, налазе изнад ње - то ће учинити ваш одморпун и пријатан.
 • Кухиња, као и хала, треба да се уреди у приземљу. Постоји велики број варијанти њихове комбинације.
 • Купатило и купатило морају бити у приземљу. За удобност или у великој породичној кући можете направити додатно купатило на другом кату.
 • Лестве не смеју нарушавати интегритет простора ни на првом ни на другом спрату. Треба да буде органски уписана у унутрашњост.
 • Висина плафона треба да буде не мања од 240 цм


Често када се гради нови дом са мансардом умјесто поткровља, много је лакше размислити о локацији елемената као што су балкон или веранда. Тешко их је већ "завршити" у већ потрошеној згради. Такође, приликом изградње могуће комбинације куће са гаражом - може се повећати површина простора на другом спрату.прекрасни примери

Постоји огроман број кућа за становање на тавану. Такве конструкције могу бити израђене од било којег материјала: опеке, блокова, греда.

Један од најједноставнијих и најраспрострањенијих примјера 7к9 зграде с поткровљем приказан је на дијаграмима. У приземљу се налази кухиња, ходник, купаоница, купаоница и ходник. Постоји пролазни ходник са степеништем које води на други кат. У овом случају, собе на другом кату ће примити двије спаваће собе. Ово је веома погодна опција за малу породицу - једна спаваћа соба је за родитеље, друга соба је направљена као дете.


Друга популарна варијанта куће од 7 до 9 м са поткровљем је у потпуности изграђена од дрвета. Има закривљене љестве на другом кату. На првом спрату налази се предсобље, купатило, кухиња, повезана са ходником, дневна соба и приватни уред. Други спрат има три спаваће собе. Ова варијанта је одлична за породицу од 4-5 особа.


Због једноставности рјешења и мале површине саме структуре, ове варијанте су најпопуларније. Због великог броја просторија, сваки од њих може да пронађе своје дизајнерске одлуке приликом уређења ентеријера.


Зграде од 7 до 9 м добијају широку популарност. Поткровље може увелико повећати површину стамбеног простора, а собе можете уредити онако како желите.

   О најпопуларнијим кућама од 7 до 9 са поткровљем погледајте следећи видео.