Најбоље комбиноване тапете од две боје: фотографија у ентеријеру

Комбинација позадине - одлична је идеја да се диверсификује унутрашњост просторије Флексибилна комбинација тапета од две или више боја у ентеријеру, добра је идеја да се разноликост простора промени, промени дизајн просторије, главне предности комбинације обојених тапета: то је јефтино, оригинално модерно.

Занимљиве дизајнерске идеје и савјети помоћи ће да свака соба, чак и најмања и замрачена, буде савршена, уз комбинацију обојених позадина.

Главне тачке у комбиновању тапета неколико боја, је исправна комбинација тапета у боји, то ће помоћи једноставном распону боја и нијанси.

Комбинација тапета у ентеријеру: правила комбинације

Комбинујући тапете у ентеријеру, ово је прилично нови правац у свету поправке и дизајна, али врло срећан. Комбинујући позадину једни са другима, добијате занимљиву собу, постоји могућност да нагласите предности и сакријете недостатке зидова и просторија. Тамна соба може бити визуелно освијетљена, а сувише лагана, напротив, потамнити. Комбиновање позадине није тако лако, мора озбиљно приступити и учинити све како треба.

Варијације комбинације тапета могу бити неколико:

 • Комбинација тапета по боји и тону
 • комбинација тапета на материјалу;
 • Комбинација тапета у фактури.

Комбинација тапета је доста тешка и неопходно је то учинити са мало озбиљности

У свим врстама комбинација тапета, потребно је одржавати исправну схему боја да бисте направили позадинунешто уједињено, као што је штампа, слика, позадина или боја.

У првој верзији, ово је комбинација тапета на њиховој боји, нијанса. Препоручује се коришћење низа боја и нијанси и проналажење најпогоднијих прелаза боја. Комбинација тапета на материјалу није ништа мање комплицирана, можете комбинирати тапете од неколико материјала, винил, папир, тапете за сликање, флизелинов, али будите сигурни да узмете у обзир боју ових тапета. Комбинација тапета двију боја на текстури, то је када се комбинују тапете од неколико текстура и узорака на једном зиду.

Израђујемо комбиноване тапете у собама

Можете комбиновати тапете у било којој просторији, са било којим подручјем и осветљењем. Много профитабилнија је комбинација тапета у великим и пространим собама, јер зидови велике површине, дозвољавају "убрзавању" фантазије и отелотворења најдивнијих фантазија у животу.

Али у малим собама у том подручју комбиноване тапете од неколико боја такође изгледају добро ако можете издржати укупну шему боја и текстуру тапета. Комбиноване тапете савршене су за лијепљење дјечјих соба, дневних соба, ходника.

Направите леп ентеријер са комбинацијом тапета може бити иу кухињи

У спаваћој соби, ходнику и кухињи можете лијепити и комбиниране тапете.

Комбиноване позадине могу се продавати готове, са идејом комбинације, али можете их комбиновати и урадити сами, изабрати позадину:

 • према врсти материјала;
 • Боја и нијанса;
 • Бифактуру

Комбиноване тапете у собама изгледају веома добро, могу да распореде просторе у затвореном простору, чинећи их акцентом, визуелно дистрибуирају просторију, одвајајући тон и текстуру зона тапета и радног простора. Главна ствар је да се не заборави један детаљ, основни тон тапета у соби треба пратити у свим детаљима собе: слике, вазе, играчке, прибор и друге ситнице.

Комбинујући позадину, можете уштедети буџет поправке куповином у трговини остатака тапета по сниженој цијени.

Луцки опције за комбиновање позадина

Пре него што креирате комбинацију тапета неколико боја у вашем ентеријеру, морате да знате најуспешније, и што је најважније, праве идеје и врсте комбинација тапета.

Тако да, опције за комбиновање позадине:

 • Комбинација тапета са уметцима;
 • Комбинација тапета са слојевима;
 • Вертикална комбинација;
 • Хоризонтална комбинација;
 • Комбинација тапета.

С правилној комбинацији тапета соба ће бити оригинална и лепа

Када комбинујемо тапете са уметцима, користимо основну боју тапета и разбијамо је разним уметцима и другим бојама, сенкама или текстурама у било којој варијацији: директно, под углом, хоризонтално, вертикално, како желимо. Комбинација тапетних прекривача служи као декоративни зидни дизајн и користи се искључиво као декор.

Ово је дизајн зида са резовима и свим врстама тапета, складно наглашенихосновну боју тапета у соби.

Вертикална комбинација тапета је комбинација различите или исте величине, боје и нијансе зидних трака на зиду. Хоризонтална комбинација тапета је обрада горњег и доњег дела просторије. Обрада хоризонталне линије по правилу одваја собу на два једнака дела користећи тапете, стварајући позадину врха зидова, и даје одређену боју дну зидова.

Хоризонтална комбинација краде простор, визуално смањује висину зидова и плафона, а вертикална комбинација тапета, напротив, повећава површину просторије, висину зидова и плафона.

Комбинација тапета на колор шеми

Као што смо раније споменули, када комбинујете позадину са другима, потребно је да доделите једну основну боју, која ће се пратити у просторији иу малим детаљима ентеријера и покупити одговарајуће боје спектра, које се складно комбинирају једна са другом. Спектар боја нуди 9 главних боја: црвена, наранџаста, жута, зелена, плава, плава, љубичаста, бела и црна.

Комбинациа тапета на схеме на цветове може да бъде различно:

 • Једноставна комбинација, два суседна спектра боја;
 • Комплексна комбинација, више боја;
 • Гомила комбинација, комбинација супротстављених боја на спектру.

За собе са малом површином, боље је изабрати свијетле тапете и нијансе, на великом простору собе можете експериментирати са бојом.

Примери комбинације најразличитијих, са комбинацијомпозадина, превласт у унутрашњости главне боје, укључује комбинацију са главним нијансама.

За мале собе је боље комбиновати лаке тонове тапета

Ако креирате собу у свијетлим и мирним тоновима иу једној боји, можете одабрати сусједне боје у спектру жуте и зелене боје, на примјер, и њихове нијансе. Па, ако је соба украшена основним тамним тапетама, треба их комбинирати са супротним бојама у спектру.

Како комбиновати тапете са другима: савети и трикови

Одабиром за себе идеју комбиновања тапета у ентеријеру, морате се руководити неким правилима која ће вам помоћи да лепо, коректно и укусно уредите собу са тапетама.

Да бисте то урадили, морате знати неколико правила:

 • Изаберите боју тапета у зависности од подручја и осветљења у просторији;
 • Не мешајте два светла тона тапета у једној просторији;
 • Одржавати једну скалу боја;
 • Проширите простор малим детаљима одређених боја.

Боја тапета треба да наглашава предности просторије и треба да се усредсреди на њене недостатке. Стога, за малу собу бирајте свијетле тапете, а за велику собу тамне позадине. Две засићене јарке боје, чак иу великој просторији, неће наћи хармонију, тако да међусобно комбинујте само две сјајне боје и неће успети. Ако комбинујете и позадину две засићене боје, онда направите прелазе са светлом или чак тонском позадином. Поред тога, у соби са комбинацијом тапета,Потребно је издржати једну колорну палету, разрјеђујући унутрашњост малим детаљима интеријера.

У једној соби можете комбиновати до пет боја и нијанси, иначе хармонија у соби неће бити.

Како леплити комбиноване тапете

Детектовано са шемом боја, можете почети да лепите комбиноване тапете, узимајући у обзир све савете и препоруке. Налепница комбинованог тапета почиње припремом зидова просторије, важно је да су зидови равномерни и без недостатака. Израчунавање позадине у соби треба да буде тачно, тако да не морате тражити сличну боју у свим продавницама. Следећи важан корак је припремити ролну тапета за лепљење. Ако тапете са орнаментом или узорком који захтева селекцију, морате исправно да подесите рез на висину и ширину просторије, углова и спојева. Упарите бендове унапред како их не бисте збунили са другим тапетама. Тешко је урадити за тапете, које се комбинују, одвојене пруге, овде треба да користите меру траке и ниво.

 • Потребно је одржавати ниво линија при лепљењу хоризонталних, вертикалних и патцхворк тапета;
 • Добро лепљење спојева тапета;
 • Лагано одсеците ивицу тапета.

За лепљење комбиноване тапете потребно је чипку

Пажљиво припремање материјала за радне и радне површине, залијевање тапета траје мало времена и рада ће бити.

Комбиноване позадине су боље да се не лепе преклапају, морате избегавати слојеве једнеплатно с друге стране и цлиат валлпаперс стицк ин јоинт.

Каква је улога комбинованих тапета у ентеријеру

Комбиноване тапете су погодне у различитим ентеријерима, као самодовољан дизајн просторије.

Богатство избора тапета нуди јединствену прилику:

 • Коришћење тапета као независног елемента декорације;
 • Комбиновање неколико стилова у једној просторији;
 • Расподела просторија у зоне.

Приликом распоређивања просторије у зону са тапетама, потребно је да одаберете праве боје тапета, за угодан боравак у тим зонама.

Опције за комбиновање тапета за зидове (видео)

Уз помоћ позадине можете савршено третирати једнособан стан или велику кућу до неидентифицираног. Комбиниране позадине ће вам помоћи да истакнете позитивне особине просторије, сакријете недостатке просторије и површина, створите удобну собу и оживите своју најсмелију машту.

Комбинација тапета (фотографија)

)