Монтажни и главни грађевински елементи љестава: 4 најбоља материјала

Пре него што почнете да састављате степениште, проверите присуство свих његових елемената.Недавно су велике потражње за дрвеним степеницама које се савршено уклапају у сваки ентеријер, без обзира на његову стилску одлуку и дизајн. Постоје многе компаније које се баве уградњом степеница у кућу и продају комплет који укључује готове компоненте за производњу, саставне делове, делове и архитектонске делове обраде од произвођача, међутим, могуће је монтирати мердевине са самог дрвета, најважније, да се узму у обзир сви основни захтеви правила за конструкцију овог пројекта.

Како инсталирати степенице

За постављање степеница од дрвета, потребно је покупити масивно дрво.

Посебно, то је сјајно:

 • храст;
 • Букови материјали;
 • ариш;
 • Сет пепела.

Уградња степеница треба да се врши строго у складу са упутством, пратећи редослед степеница

Пре постављања степеништа у кућу, потребно је извршити прорачун и извршити дизајн у двг формату, јер ће то помоћи да се израчуна количина материјала и сви потребни трошкови. Уградња дрвених степеница у кућу започиње чињеницом да су монтиране двије подвезице, носач или канал до зида причвршћен на зид да носи зглобни механизам у жљебовима жљебова.

Да бисте то урадили, потребно је да исечете две даске и поставите их усправно тако да растојање између њих одговара дужини степеништа.

Тадаинсталиране су потпорне шипке, на које су причвршћене степенице, а резултирајући дизајн је постављен на жељено мјесто. Елементи као што су сензор покрета, подни слој топле воде, лајсна и нож за монтажу за преклапања који немају конструктивна имена, не спадају у главне и имају додатну опцију. Корак по корак ће вам помоћи да сами направите дрвене степенице, без много труда.

Паметна уградња елемената степеница

Монтажа дрвених степеница је прилично дуготрајан и дуготрајан процес, будући да нетачни прорачун и монтажа појединих дијелова, на примјер, конструкција клупе на поду, причвршћивање на подну плочу, значајно смањује поузданост и сигурност готове конструкције.

Поузданост, трајност и лакоћа коришћења заједничког степеништа у многим аспектима зависи од облика степеница, чак и ако бочни зид има вишеступањску структуру.

Сви елементи степеница морају бити сигурно причвршћени помоћу причвршћивача

Зато је могуће склопити сљедеће врсте степеница, као што су:

 • марш;
 • завртањ;
 • Комбиновано.

Да би степенице биле довољно чврсте и стабилне, морате се придржавати свих неопходних правила, норми његовог уређења, као и направити прорачуне дизајна, погледајте фотографије готових примјера. Могу се купити готове љестве, јер се дизајн робне марке одликује својом посебном издржљивошћу, поузданошћу, квалитетом и издржљивошћу. Ако компанија некако рекламира: "Ми производимо квалитетне конструкције високе класе", ондаПосебно се користи велика потражња за степеницама, чији су конструктивни називи приближно такви - ЛЗ 01У.

Инсталацију можете обавити сами, или то може обавити искусни столар, али прије свега је потребно направити типичан уговор са компанијом која пружа такве услуге и плаћа порез. Занимљиво је да су степенице које производи Темп прилично занимљиве, гдје, ако је потребно, архитекта може дизајнирати структуру по вашој жељи. Приликом уградње мердевина, мора се извршити процена, као и, по потреби, демонтажа претходно инсталираног степеништа.

Производња степеништа: лоувре

Сваки дом има поткровље, које може бити мјесто за складиштење ствари, радионице или чак дневни боравак. Ако вам је потребно да уредите таван и направите пуну собу из њега, важно је, за већу удобност, направити мердевине и отвор. Да би степенице биле удобне, потребно је да ширина фазе буде око 760 мм.

Могуће је опремити отвор са степеницама у кући у:

 • ходник;
 • ходник;
 • Пролазна соба.

Клизна мердевина вам омогућава да се сигурно и брзо попнете до тавана

Степенице у поткровљу могу бити непокретне и склопиве тако да се, ако је потребно, могу очистити. Међутим, за већу практичност, најбоље је користити стационарне степенице, јер је то дуготрајније и стабилније.

Најједноставнија и најпогоднија опција је степениште које се састоји од два дијела, од којих је један горе. Степенице могу имати потпуно другачији дизајн, све зависи од тогастилско кућно решење.

Да би структура била стабилна, нацрт се прво припрема и саставља. Што је најважније, све је правилно израчунато, јер ће структура степеница учинити јаком, поузданом и сигурном. Прво морате припремити све потребне елементе степеница према унапријед исцртаној схеми. Када су сви елементи припремљени, потребно је, стриктно слиједити схему, саставити љестве. Отвор може бити било које величине и облика, све зависи од ваших преференција, потреба и практичности његове употребе. Приликом уградње поклопца потребно је размислити и обрадити нагибе, јер ће се тиме уштедјети топлота. Поред тога, препоручљиво је изоловати све зидове.

Правилна уградња чворова степеница

Модерне сеоске куће имају неколико катова, тако да је за удобност кретања по кући потребно уредити степениште.

За изградњу лепе и функционалне степенице у кући, потребно је:

 • Правилно изабрати материјал;
 • Израдити све потребне прорачуне;
 • Одредити најпогоднији тип конструкције.

Пре него што узмете степенице треба да гледате образовне видео снимке

У посљедње вријеме, модуларне структуре, које се састоје од одвојених елемената, постале су раширене, а расподијељено оптерећење је равномјерно распоређено. Модули се одликују чињеницом да се не савијају и, ако је потребно, могуће је заменити један или више корака.

Ако је степениште од дрвета, онда ће бити читава структураелементал За бетонске степенице потребно је претходно припремити оплату у коју се сипа отопина. Металне конструкције се израђују заваривањем појединачних елемената. Најљепше могу изаћи металне вијчане степенице, међутим, то захтијева присуство одређених знања и вјештина у његовој производњи.

Важно! Пре уградње одређеног типа степеништа, потребно је извршити све потребне прорачуне врло прецизно и процијенити своје вјештине и способности.

Како саставити степенице од готових елемената

Недавно је велика потражња почела да се користи конзолним степеницама, које су прилично удобне и имају леп изглед, као и степенице као да лебде у ваздуху. Међутим, треба напоменути да је производња конзолних љестава врло напорна и захтијева одређене вјештине.

Конзолне лествице се разликују по томе што су:

 • светло;
 • Не заузимајте много простора;
 • Уклапа се у унутрашњост апсолутно било које куће.

Пре него што наставите са монтажом мердевина, потребно је проверити све његове елементе због оштећења

Конзолне степенице се производе искључиво по наруџбини, јер је њихов дизајн прилично сложен и захтијева одређене вјештине инсталације, а такођер је потребно направити сложене прорачуне. Приликом монтаже лествичасте конзоле, морате знати од чега је зид направљен, а затим кораци ће бити причвршћени. Најбоље је да се ради о чврстој цигли или другим тешким материјалима.

Било би најбоље да се конструкција направи од армираног бетона и ојачаВриједи користити профилне цијеви.

Најбоље је да се монтажа лествичастих љествичних плоча врши под надзором архитекте, или се сви радови морају повјерити посебној грађевинској компанији.

Како да инсталирате делове степеништа својим рукама

Процес изградње степеница у кући није јако компликован, међутим, потребно је узети у обзир многе нијансе.

Изготовление:

 • јака;
 • поуздан;
 • Трајни.

Након монтаже мердевина потребно је поново верификовати, уврнути или потпуно све причврсне елементе

Потребно је започети са уградњом лествичица из штагља на мјесту назначено на цртежу. На дну причвршћивања треба извести на рачун потпорних шипки, а на врху коосури се причвршћују на греде преклопа. Затим морате направити кораке и кораке, причврстити их на косурам помоћу вијака и љепила за столарију. Да би се избегло шкрипање, потребно је испрати монтажну површину лепком. За уградњу рукохвата, потребно је ставити балустере и причврстити им трачнице.

Готова конструкција мора бити третирана специјалним саставима који ће штитити дрво од труљења и ломљења. Поред тога, спремне степенице могу бити обојене у одабрану боју или обрађене лаком.

Угаоне мердевине са посебном платформом изгледају прилично занимљиво. Могу се израдити од Г-облика или П-облика са неколико јастучића.

Преглед елемената конструкције степеница (видео)

Направити мердевине у самој кући довољно дизајниранеједноставно, потребно је само правилно израчунати и припремити шему, као и имати вјештине у раду са материјалима и алатима.

Примери степеница (фото)

)