Монтажа улазних врата у стан, уградња у бетон, видео инструкција

Улазна врата су битан елемент сигурности станова и кућа. Они морају задовољити бројне захтјеве, међу којима треба истакнути снагу и поузданост. Осим тога, важно је да улазна врата имају естетски изглед, јер их првенствено виде гости и сусједи. Ове особине, као и употребљивост, топлотна и звучна изолација не зависе само од карактеристика крила врата, већ и од правилне уградње читавог дизајна. Због тога је уградња улазних врата важна фаза у уређењу стамбеног простора, што је тешко прецијенити.

Ако чак и најбоља врата нису правилно постављена, онда се све њене позитивне карактеристике могу помакнути. У овом чланку ћемо говорити о томе како правилно и поуздано имплементирати уградњу предњих врата сами, без прибјегавања помоћи стручњака.

Припрема за инсталацију. Потребни материјали и алати

У фази припреме за уградњу предњих врата и прије њеног стјецања, изузетно је важно прецизно одредити величину. Да би се исправно извршила потребна мјерења, потребно је узети у обзир присуство старе кутије за врата и примијењено рјешење кроз обод врата. Ако у свом доњем делу након растављања нема ништа сувишно, горња граница је ограничена на референтну греду, тако да остаје непромењена. Ако постоји праг или кутија за врата, подједнако је потребно извршити и мерења на самом поду.

Бочне димензије се могу, ако је потребно, повећати у процесу припреме врата. Истина, саЕкспанзија би требало да узме у обзир величину референтног снопа, јер би требало да остане у статичком положају. Препоручује се уградња улазних врата у стан на свакој страни врата како би се оставила залиха од око 25 мм. Другим ријечима, нова кутија врата би требала бити око 50 мм већ постојеће рупе.

Од алата за уградњу предњих врата потребно је припремити бушилицу и лопату, ниво воде, мјерни рулет, велики чекић и чекић, бугарску, даску и сјекиру. За производњу клинова, биће потребне обичне дрвене тестере.

При избору материјала за уградњу улазних врата потребно је водити рачуна о томе да се простор између Лудкеа (врата) и зида попуни током процеса инсталације. Најчешће се користи монтажна пена или цементни малтер. Поред тога, за поуздано причвршћивање врата потребна су сидра или делови челичних прикључака пречника 10 или 12 мм.

припрема

Независно од материјала и дизајна нових врата, алгоритам за рад инсталације ће бити сличан. Инсталација улазних врата је најјасније представљена на бројним видео записима, који постепено одражавају напредак рада. Типично, улазна врата се лако могу скинути са шарки врата. Изузетак је само неколико, целобројних модела. Након одвајања врата од Лудкеа, треба их однијети на удаљеном мјесту како се не би оштетио поступак монтаже врата. Ако произвођач није заштитио кутију и врата филмом, препоручује се да их ставите по ободу помоћу кламерице.

У ситуацијама када су нова улазна врата израђена од метала, потребно је претходно испунити унутрашњост кутије врата цементним малтером или монтажном пјеном. Након неког времена они ће се осушити, онда ће бити вишка ових материјала.

Припрема отвора за врата

Приликом уклањања старе кутије за врата, потребно је покушати да не оштетите зидове. Ово је посебно важно ако ће се уградња улазних врата вршити у газираном бетону или када су преграде направљене од цигле. Крило за врата мора бити уклоњено са шарки или одврнуто од оквира врата. Користећи припремљену прашину или булгар, потребно је направити неколико дубоких посјекотина по цијелом Лудкеовом периметру, а затим уз помоћ остатка уклонити дијелове кутије за врата из рупе. Чекић или бубањ морају уклонити остатке раствора, пене и гипса, при чему се посебна пажња посвећује дијелу рупе у близини пода.

На крају, у процесу постављања предњих врата, они ће бити монтирани у једном нивоу са подом ходника или ходника, тако да треба предвидети стварање додатне везе на улазу. Након демонтаже старих врата, опеке или дрвене греде могу остати испод, које ће временом постати неупотребљиве. Потребно их је уклонити, а на ослобођеном мјесту створити нову основу за исте материјале.

Главни радови током инсталације

Друга особа ће требати помоћ приликом постављања предњих врата. Прво, инсталирајте кутијунова врата у рупу и употребом нивоа и одређују могућност уградње врата под углом од 90 степени. Да бисте то урадили, потребно је да примените ниво на неколико места и оцените његов учинак. На пример, може се анализирати међусобни распоред унутрашњег краја Лудкеа, једне од његових страна и дна кутије.

Правилна уградња улазних врата у стан је могућа ако показатељи показују потпуну подударност потребног нивоа. У случају када алат детектује непрецизност и постоји нека неједнакост у кутији врата, она се мора уклонити. Након стављања Лудке треба фиксирати дрвеним клиновима. За ове сврхе се препоручује да се користе две плоче на свакој тачки фиксирања.

Први мора бити у облику паралелепипеда и бити мањи од 5 мм у ширини од рупе између кутије и зида. Друга трака је изведена у клинастом облику. Требало би да буде много дуже од првог и има оштар угао нагиба. Такви мали трикови ће помоћи да се боље и боље регулише Лудкеова позиција на нивоу.
Након фиксирања врата на ниво, можете почети са главним корацима да их поправите.

Уместо дрвених клинова можете користити, укључујући и делове арматуре.

Процес круте монтаже врата зависи од материјала из којег је израђен, као и од његовог дизајна. Са сваке стране мора бити најмање три тачке монтаже, а са горње и доње стране. Ово је изузетно важно за правилну уградњу предњих врата.

Прво и најважније, монтирана је страна са монтажним шаркама. Истовремено, причвршћивање треба почети одозго, постепено се спуштајући. После сваке тачке потребно је проверити ниво исправног положаја кутије за врата. Завршавајући причвршћивање једне стране, на кутију можете објесити крпу на вратима и прилагодити локацију цијеле конструкције. Поред тога, проверите да нема деформација и непотребних затегнутих врата.

Затим скините крпу на вратима и почните да причвршћујете супротну страну кутије. Следећи корак је фиксирање горње и доње стране Лудкеа. У исто време, не треба заборавити да прилагодите перформансе помоћу нивоа, чија очитавања морају бити задовољавајућа у обе равни.

Главни начини причвршћивања кутије за време постављања предњих врата су:

Причвршћивање кутије врата помоћу сидара или металних игала кроз специјалне ушице. Овај метод је најчешћи, а код металних врата и уопште, уши су део дизајна кутије за врата. Ако су врата дрвена или пластична, онда су причвршћена вијцима.

Потребно је пробушити бушотину у зиду до дубине од 15 цм, а затим је развио сидрени вијак или сегмент арматуре жељене дужине. У овом случају, једна ивица игле мора бити претходно прскана чекићем, чиме се формира хауба. А други крај, напротив, мора бити изоштрен. Ова спона мора бити срушена до избушене рупе.Завршена игла би затим требала бити заварена на уши. Ако се користи сидрени вијак, треба га затегнути кључем за затварање.

Причвршћивање кутије врата директно кроз тканину помоћу сидара или пинова је исто. Једина разлика је у томе што је потребно отворити рупе за причвршћиваче директно на крају Лудке. Ако су врата дрвена, онда би велика бушилица требала бити припремљена за продубљивање на крају крила врата. На овом месту ће се при затварању сакрити вијак или шипка арматуре.

Причвршћивање са хватањем је погодно у случају уградње металних врата у зграде са монолитним носивим конструкцијама. С једне стране, кутија врата је закључана са својим ободом, а са друге стране је причвршћена, што Лудке фиксира на унутрашњу страну преграде. Метода хватања је добра без потребе за бушењем или бушењем зида приликом постављања врата.

Завршна фаза инсталације

Након коначног причвршћивања кутије, потребно је на њега објесити крило врата и увјерити се да су врата нормално отворена и затворена. У ту сврху отворите врата под углом од 45 степени, а затим их поставите окомито на врата. У ова два положаја крило врата мора бити непокретно, ау затвореном положају не сме бити никаквог зазора.

Следећи корак при инсталирању предњих врата је да се затвори зазор између Лудкеа и преграда. Да би се олакшао овај задатак, препоручује се употреба монтажне пене.Употреба овог материјала може значајно убрзати процес, међутим, због ниске чврстоће укупне стабилности дизајна да се значајно скрати.

Да би се повећала поузданост, још је боље користити цементни малтер у који се додаје алабастер.

Добијена смеша треба да попуни све празнине између Лудкеа и зидова. И много ефикасније овај процес не ради лопатицом или лопатицом, већ голим рукама. Раствор треба да буде довољно густ да се не испусти преко пукотине. Оптимална конзистенција сматра се сирном масом.

Неопходно је осигурати да браве добро раде. Ако су затворени и отворени са непотребним напором, онда ће бити потребно да се на уму врате делови комплета који се налазе на кутији врата. Цијелом дужином краја врата треба залијепити гумену бртву, те ће за неколико дана бити могуће уклонити заштитни филм или траку за лакирање.

На посљедњем мјесту, потребно је причврстити завјесе испред врата. Ако су врата дрвена, онда их можете уградити помоћу вијака. Да би се повећала поузданост целокупног дизајна, шарке саморезних вијака треба да се заврте у тело панела, а затим затворе специјалним китом за дрво. Ако су врата метална, плоче се причвршћују помоћу вијака или заковица.

Можемо рећи да је ова инсталација предњих врата завршена. Једина ствар која треба да се уради је да се затворе падине врата и фиксира унутрашњост врата.