Монтажа кабинета-купе (53 фотографије): како саставити своје руке - инструкције, уградња уграђеног ормара у нишу, како је фиксно

Таква унутрашња компонента као ормар мора нужно бити присутна у сваком дому. Његово присуство ће уштедети простор у соби. Нема потешкоћа да га сами направите и сакупите.Иако то захтева неко знање, задатак је много једноставнији него што се прво види. Самосталан рад, не само да ће донети понос и задовољство, већ ће и уштедети на услугама специјалисте.Општа правила

За састављање ормарића морате се придржавати упута које је добављач приложио производу.

Постоји више принципа, након којих можете прикупити све брзо и ефикасно:

 1. Ништа се не може распакирати истовремено и ометати дијелове из неколико пакета.
 2. Учините све у реду.
 3. Пажљиво проучите менаџмент тако да учињена грешка не постане проблем.
 4. Уверите се да комплет садржи све материјале и прибор.
 5. Покупите узастопно, од дна ка страни.
 6. Набавите компоненте из пакета, разградите алате.
 7. Зрцални елементи се инсталирају на самом крају, иначе се могу изгребати или сломити.неопходни алати

За њих неће бити потребни значајни трошкови.

Претти стандард сет:

 • Канцеларијски нож;
 • одвијач;
 • Шестоугаони кључ и битови под Цонфирмат;
 • одвијач;
 • Схило;
 • бушилица и бушилица;
 • Рулет;
 • Шмиргл папир;
 • Гума Кијев;
 • Ножни довратник.

Осим тога, требат ће вам чекић и једноставна оловка, љепило ће бити корисно.

Припремна фаза

Прије свега, морате припремити собу. То ће утицати на крајњи резултат као и на количину утрошеног времена. Ништа не би требало да компликује процес монтаже, и сви потребни алати и материјали би требали бити близу.Ако постоји гаража, онда обавите сав посао који се односи на делимично склапање и бушење тамо. Једини недостатак овог приступа је потреба за додатним радним оптерећењима. Али то ће олакшати потребу да се сметају буке буке суседа.


Дневни боравак ће морати тражити равнотежу између удобности рада и чистоће.


Поред простора у којем се ормар налази директно, биће потребно и много простора за помицање његових дијелова. Неопходно је омогућити рад без страха од оштећења других предмета намештаја и ентеријера.


И даље ће постојати потреба за бушењем. Уобичајене столице прекривене иверицом ће стати. Не журите да бацате свој застарели намештај. Направити нови кабинет може бити врло корисно пар дасака од старог.

преглед детаља

 1. Прво морате пажљиво прегледати све компоненте, провјерити њихов квалитет, тако да нема дефеката као што су огреботине или пукотине.
 2. Пожељно је провести ову провјеруЧувајте тако да не дође до неспоразума током монтаже.
 3. Транспорт ормара треба обавити пажљиво како би се оштетио намјештај на путу.
 4. Вриједи обратити пажњу на све потребне мјере опреза. Кабинет треба да буде добро учвршћен и да иде, по могућности на једнак пут.

Самосастављање: упутство

Прво провјерите све величине нарученог ормарића. Ако је постављен по ширини просторије, онда мора постојати слободан простор између бочних зидова и зидова просторије. Стражња плоча плоче од влакана је прикована за нокте, и то неће бити могуће ако нема слободног простора. Такође морате имати на уму дужину дијагоналног кабинета, тако да се може користити. Затим би требали добити све ставке и детаље из пакета, бацити непотребне амбалажне материјале, или ће ометати рад.

Неопходно је одмах се позабавити локацијом унутрашњих одељења и полица. Неки модели вам омогућавају да их монтирате и на левој и на десној страни, али то није увек прихватљиво. Да бисте правилно одредили страну, обратите пажњу на ширину полица и положај рупа на дну тела.

Приликом уградње уграђеног ормарића у нишу, стражњи зид плоче од влакнастих плоча обично не постоји. У овом случају, бочни зидови су једноставно причвршћени на дно базе и на зидове нише уз помоћ типли.

маркуп

Ово је веома значајна фаза за склапање гардеробе, тако да је вредно направити маркуп са правилниммарљивост.

Пре свега, потребно је измерити дужину кабинета из угла просторије у којој ће се налазити. Затим, уз помоћ једноставне оловке, означите њене границе. Након тога, потребно је запазити линију која одваја секције ормарића оловком, као и удаљеност између полица, мјерење дуљине претходне.

Ноге за монтажу

Прво уклоните пластичне чепове са ножица (помоћу ножа или голих руку), а затим их уметните у рупе од 10 мм на дну базе. Неки модели имају подесиве ноге, које се завијају на базу на одређеној удаљености од ивице. Плус ове ноге - могућност подешавања њихове висине у прилично широком распону (од 10 до 14 цм).

Након фиксирања ножица, потребно је уградити игле и минификс у доњи и горњи дио конструкције. Важно је не бркати страну унутрашњих грана.

Онда морате подесити ноге тако да дно буде равно. Као проверу, препоручује се употреба шипке за вођење на којој ће се померати ормарићи за врата. Ако је доњи део кућишта раван и нигде се не савија, трака ће се чврсто везати за њу, без лумена.

Монтажа зидова кабинета

У овој фази, највероватније ће вам требати помоћник који ће држати инсталиране дијелове тијела. Бочни зид је постављен на већ монтиране игле и тако је причвршћен за базу.

Затим се постављају унутрашњи зидови, затим други бочни зид.Између њих су фиксиране од стране пукова. Све рупе морају већ бити избушене, само стегнути фирмваре са хекса кључем. Боље је то урадити ручно, без употребе електричног алата. Посебно снажан електрични алат може се оштетити јефтиним кабинетима.

Монтажа врха конструкције

Да бисте инсталирали горњи део, вероватно ће вам требати висина да се подигнете (столице ће стати), а такође ће вам бити од помоћи помоћник - ако гардероба има прилично велику ширину. Ако је ормарић мали, можете га сами обрадити.

Минификси се убацују у готове 16 мм рупе у деловима тела и затежу у смеру казаљке на сату, кроз које се доњи и горњи део причвршћују на бочне зидове. У овој фази, кабинет постепено почиње да добија коначни изглед, иако је дизајн још увек нестабилан. Произвођачи ретко снабдевају кабинет с поклопцем који покрива минификсове, јер не сматрају да је њихово присуство критично. Ако је потребно, можете их и сами купити, врло јефтино.

Постављање стражњег зида плоче од влакана

Прије постављања стражњег зида, прво морате измјерити дијагонале конструкције - на тај начин провјерити исправност кутова. У идеалном случају, требало би да буду 90 степени, међутим, у случају фабричког производа, можете само покушати да се приближите савршенству. Стандардни зидови од иверице имају дебљину од 16 мм, тако да се могу лагано савијати.

Стражњи зид плочеприкован за тело на ноктима. Исто увлачење се мора пратити. За разлику од углова тела, углови зидова од влакана су увек савршени, јер су направљени на стројевима високе прецизности. Због тога је потребно да се плоча фиксира на оквир тако да се зид не истиче за њега, а његове ивице су строго паралелне стране.

Интервали између ноктију се бирају независно. Типично, они нису укључени у пакет, па куповина додатног броја ноктију неће бити непотребна - то ће утицати на квалитет само на позитивној страни. Код намештаја из совјетске ере, за фиксирање задњег зида, углавном су се користили вијци који су се налазили на удаљености од 3 цм

.

Комади плоча од влакана морају бити приковани хоризонтално. Да би се избегли размаци између њих, користе се специјалне траке. Понекад је потребно ножем подесити жељену величину. Фиксирањем плоче од влакана на унутрашње зидове, прво морате означити, за што ће вам требати једноставна оловка и равнало. Примијетивши све, могуће је закуцати чавле, а не куцати точно у средину иверице.

Инсталација и поравнање

Када се заврши монтажа задњег зида, поставите конструкцију кабинета тамо где ће се монтирати. У овој фази треба обратити пажњу на ноге: оне морају бити чврсто увијене, у супротном се могу оштетити приликом помицања ормарића.

Поново подесите ноге тако да дно буде равно. Ако је потребно, можете га користитисупстрат Подесите доњи и горњи ниво. То ће утицати на то како ће се врата кретати. Ако је све урађено исправно, врата ће остати на мјесту на којем су гурнута.

Подесити кућиште вертикално наношењем нивоа на бочне и унутрашње зидове. Пожељно је да горњи део ормарића буде благо нагнут према зиду. Много је лакше то урадити ако су ноге ормарића подесиве.

Приликом уградње уграђеног ормарића у нишу, потребно је фиксирати лажне панеле. То се ради уз помоћ бушилица, типли и вијака.

Припрема и инсталација клизног система

Избушите рупе у водилицама које су вам потребне, јер се произвођачи не баве тиме. То се ради помоћу бушилице и сврдла од 4 мм. У доњем водичу потребно је направити рупе дуж ивица, у средини, као и на једнаким интервалима (око 60 цм). У горњем делу - у истим интервалима, али у сваком одељењу.Затим требате уградити чепове у жљебове доњег водича помоћу клијешта и одвијача. Ако су врата два, онда је у одговарајућем жлебу постављен један стоп: један у близини и један у удаљеном. Ако су три, онда се два стајалишта налазе у сусједном жлијебу уз рубове и један - у удаљеном. У складу с тим, двије фасаде ће бити смјештене у оближњем жлијебу и једним вратима у даљини.


Даље, водилице су причвршћене на каросерију помоћу вијака. Потребно је извршити увлачење од 15 мм доњег водича са ивице доњег деладизајна. Горња водилица је чврсто постављена, без удубљења.

уградња микро лифтова

Микро лифтови се инсталирају помоћу 4 вијка и тако причвршћују на горњу полицу. Да не би требало да бринете о томе да ли може да стоји 4 тешке тешке одеће, могу се користити и вијци. У том случају мораће бушити рупе од 4 мм, као и саме вијке. Али у принципу, овај метод се ретко користи.

Треба имати на уму да се микролифт под тежином може сломити. Упркос чињеници да је дизајн дизајниран за њега, вијци можда неће преживјети и одвојити се од иверице.

Ако је дубина ормара већа од 45 цм, уместо микро лифтова, може се користити цев од 25 мм и прирубница. Овај дизајн вам омогућава да поставите одећу паралелно са бочним зидовима.


Стандард дубине је 60 цм, али се не зна одакле долази, али се највјероватније користи за смањење трошкова производње и, као посљедица, трошкова готових производа. У ствари, ових 60 цм често није довољно: након постављања водилица, дубина постаје још мања, а фасаде додирују вањску одјећу. Стога, ако је могуће купити производ по наруџби, има смисла означити дубину од 70 цм. Иако ће то бити скупље, али ће бити много практичније и практичније.

Приликом уградње прирубница, држите 27 цм повлачење од задњег зида и 10 цм од ивице иверице. Прије причвршћивања прирубнице на кућиште помоћу вијака потребно је уметнути је у цијев. За затезање вијакаХекагон се користи.

Припрема фасаде пре инсталације

Фиксирање клизних врата - фасада је већ завршна фаза монтаже. Пре инсталирања, прво морате уклонити заштитну фолију и прегледати точак, причвршћен на алуминијски профил. Врата која се налазе у комплету су већ спремна, не морају се сакупљати, али посебно се доњи точкови понекад инсталирају погрешно, због чега је њихово подешавање недоступно. За подешавање висине ових ваљака постоји посебан вијак: затезање или слабљење може спустити или подићи једну страну врата. Ово је неопходно за уклањање размака између врата и бочних зидова.

Уобичајени проблем за неке моделе је претјерано уски отвор за контролни вијак, што сам процес подешавања чини немогућим. Када се суочите са овим, требало би повећати пречник ове рупе помоћу одговарајуће бушилице. Ако се овај проблем не појави, можете директно отићи на инсталацију фасада.

О томе како инсталирати водиче за ормар-одјељак - у сљедећем видеу.

Постављање врата властитим рукама

Од асистента ће се тражити да постави врата. Он ће подићи врата и поставити свој врх у унутрашњи жлеб горњег водича. Истовремено, морате одмах уметнути оба ваљка у доњи вод и пажљиво поставити дно врата у унутрашњи (уздужни) жлеб. Точак треба држати тако да остане у профилу. Унутрашња фасада се мора прво поставити. Ин трифидормар прво мора поставити средњу фасаду.

Иста ствар са предњим вратима. Не журите, иначе можете оштетити огледала. Када је све спремно, можете се побринути за постављање самолепљивих стриптизета (вунене траке које чисте светиљке и ублажавају кретање фасада). Помоћу одвијача потребно је подесити граничнике тако да затворена врата буду у близини конструкције.

Инсталирање клизних врата клизних врата властитим рукама - у сљедећем видеу.

На крају подесити доње ваљке тако да празнине између врата и кућишта нестану. Да би се фасада подигла, потребно је затегнути вијке и спустити их - како би их ослабили. Ваљци морају тада да дјелују на 1 цм.То је лако урадити, само је потребно провести неко вријеме. Касније се могу поново формирати празнине, па је препоручљиво да увек имате промптни кључ у близини.