Монолитхиц куартз хеатер Теплоле - преглед, коментари, цене

Приликом подизања викендице, сваки власник се суочава са задатком да изабере систем грејања. Неки преферирају загревање воде, који се састоји од цевне инсталације и грејног уређаја који ради на чврстом гориву или гасу. Ово је прилично напорна опција, која захтијева велике прикључке, тако да се многи заустављају на електрично гријање и добивају кварцни гријач ТеплЕко.

Ова јединица се сматра најбољим решењем за виле и станове који немају систем за снабдевање гасом. Монолитне кварцне батерије су економична и компактна технологија дизајнирана за загријавање некретнина.

Шта чини овај уређај дизајниран на овај начин

Свака кварцна терморегулациона опрема се издаје у облику монолитног тела направљеног од топљеног кварцног песка, а затим прекривена пресованом мрамором од мрамора. Радни простор се налази унутар уређаја за гријање, а дио има спирални облик.

Преко кварцних грејача за кућу, прецизније, због тога што се елемент загрева, пролази струја, која заправо и сама загрева батерију. Просечна температура спирале при раду без кућишта може достићи 990оС, али са радом читавог система опреме даје до 120оС, што значајно повећава животни век јединице.

Једна важна разлика је цртање - монолитни кварцни грејач има добар ниво инерције. То значи да опрема врло брзо добија неопходнеТемпературни режим и, када се дуго искључи, одржава топлоту док се не охлади.

Један кварцни грејач Тепла, на основу техничке документације, може да загреје просторију око 5-7 метара

Ако у кући постоје редовити краткотрајни прекиди електричне енергије, укупно 1,5 сат, онда ће ТеплЕцо кварцни гријач задржати топлину у том периоду.

Из негативних дизајнерских тренутака корисници разликују немогућност оперативног загревања зграде, јер је за монолитни кварцни грејач потребно минимално 25-35 минута да достигне максималну температуру измењивача топлоте, након чега се сам уређај и ваздух у просторијама почињу загрејати.

Декодирање ознака и цена

Перваа цифра на модификационним номером

ознака

0-

Не постоји заштита од механичког удара

1

Постоји сигуран режим рада који елиминише повреде у случају случајног додира са рукама или страним предметима, величине 5 цм

2

Заштита од контакта са телом, област димензија 12 мм

3

Заштита тела већа од 2,5 мм (када је у контакту са алатима)

4

Безбедан режим приликом додиривања малих инструмената или жица

5

Минимални ниво сигурностиод продирања прашине и малих остатака

6

Висок ниво заштите од прашине

Други знак в модификационниот број

-0

Без сигурног режима са високом влажношћу

-1

Минимална заштита од кондензације

-2

Низак ниво заштите од кишне кише

-3

Просечан ниво безбедности код искривљених прскања до 60 ° у односу на вертикалну раван

-4

Висок степен заштите вода

-5

Висока заштита од водених токова са сваке стране

-6

Безбедан режим са великим потоцима или воденим токовима. На пример, са морским таласима

-7

Безбедан режим за краткотрајно или делимично урањање у воду на дубинама до 100 цм

-8

Безбедан режим са дугом и пуном собом у течности на дубини до 100 цм

Кварцни грејач ТеплЕцо се обезбеђује на техничком тржишту по релативно ниским ценама, које се у просеку крећу од 2 350 до 2 550 рубаља по јединици.

Како ради кварцни грејач

Принцип рада јединице, као што је речено мало раније, је гријање"Пешчана" плоча због пролаза струје за спиралу уграђену у њу.

Површина јединице током рада може имати температуру од 95 ° Ц, све зависи од изабраног режима грејања. Са топлином коју генерише кварцни грејач ТеплЕко, загрева се ваздух у кући. Истовремено, сама плоча истовремено емитује инфрацрвени сигнал, а такође подржава одређени температурни режим у просторији.

Кварцни грејачи служе као конверторски системи грејања, као и инфрацрвена јединица.

Дизајн је директно повезан са мрежом, која мора бити опремљена посебним аутоматским уређајима који подржавају високонапонско напајање на истом нивоу.

Носач топлоте добро загрева сваку просторију, међутим, да би се подесио начин производње топлоте, потребно је купити додатну јединицу за терморегулацију, која вам омогућава да поставите одређену температуру у свакој соби.

ВИДЕО: Да ли је кварцни грејач безбедан или не

Предности и мане аналогних система грејања

Прегледи производа од стране корисника, спецификације и добри показатељи учинка откривају бројне предности за рад овог уређаја.

Позитивни аспекти примене кварцних грејача

 • Уређај за уштеду енергије за грејање, захваљујући уграђеној спирали која нема директан контакт са кисеоником који није у ваздуху, као што је то случај са уређајем за одзрачивање. Такођевероватноћа паљења акумулиране прашине је елиминисана, јер је главни грејни елемент у монолитном кућишту.
 • ТеплЕцо кварцни грејач се сматра економском опцијом, која захтева малу количину електричне енергије за рад. За гријање просторија димензија 18 м2, просјечна потрошња електричне енергије не прелази 0,4 кВх.Излази да је за кућу са укупном површином од 100 м2 потребно само 6 јединица, од којих ће свака потрошити до 2,4 кВх .
 • Прегледи потрошача о кварцним гријачима, указују на дуг радни вијек до 25 година примјене, наравно, уз сва правила кориштења и његе.
 • Ниска цена и могућност примене без додатне инсталације цевоводног система.
 • Једноставна монтажа са елементима за причвршћивање и атрактивним изгледом, који је складан са скоро сваким дизајном ентеријера.

Као и код било које друге технике, постоје негативна врела кварца из следећих разлога:

  \ т
 • ТеплЕцо кварцни грејач има релативно велику тежину, што може проузроковати комплексност у инсталацији.
 • Када се уређај јако загрева, то ствара опасну околину за децу или животиње. Да бисте решили проблем, морате да инсталирате декоративни екран. Међутим, овај елемент ће смањити ефикасност инфрацрвеног сигнала, што ће негативно утицати на интензитет загревања просторије.
 • За инсталацијуЗа допуну јединице термостатом са појединачним ожичењем потребан је одређени режим. Ова ставка је релевантна ако постоји неколико јединица за гријање у кући.

Правила постављања

Постоје бројни захтјеви у погледу уградње кварцних гријача с термостатом, посебно.

Паковање кварцног грејача ТеплЕко

 1. Након што се одреди локација инсталације (не мање од 25 цм од пода), пенаста страна пене је причвршћена на зид - она ​​ће деловати као рефлектор.
 2. Причврстите конзоле један по један, горњи вијци задњи, прво они који су са обе стране.
 3. На конзолама сам обеси грејач. И на висини од 150-200 цм од пода поставите термостат - постоји могућност да добијете објективне информације о температури у просторији.
 4. Након састављања свих елемената прикључите уређај на електричну мрежу.
 5. Ако је просторија велика, могуће је истовремено повезати више уређаја кроз термостат који ће надзирати њихов рад и правовремено искључити /укључити гријаче.
 6. Последњи ће бити уградња шарке са шаркама, за коју на обе стране завртње вијцима и вијцима. Висина вијка је најмање 2 цм од врха уређаја.

ВИДЕО: Прави преглед ТеплЕцо-а