модуларна градња

Модуларна конструкција вам омогућава да брзо решите стамбени проблем, избегавате велике финансијске трошкове, прекомерне гњаваже и скандале са грађевинским фирмама.

Ова технологија изградње се појавила прије 50 година и учинила је стамбено збрињавање приступачним за многе породице. Од тада је процес постао економичнији, оптималнији и напреднији. Модуларна изградња се активно спроводи у европским земљама, без обзира на географску локацију.

технологија

Израда одвојених секција - модула, одвија се у фабрици. Укључује:

  • унутрашња и спољна обрада сегмената;
  • постављање неопходних комуникационих система (водоснабдевање, ожичење, вентилација, грејање, канализација).

Спремни модули се превозе до локације на којој је монтиран пред-подрумски подрум и повезан са спољним инжењерским комуникацијама.

Зидови модуларне зграде израђени су од термобетона и гријача, зглобови модула су положени металне плоче, које се тијеком уградње очвршћују и трансформирају у монолит. Будући власници добијају детаљан распоред основних комуникација.

Предности и недостаци модуларне конструкције

Производи у фабричким модулима су серијски и унифицирани, што смањује њихову цијену, али неће дозволити изградњу куће по појединачном пројекту. Конструктивне карактеристике омогућавају постављање само два спрата, површине од 100 до 250 квадратних метара. метара. Клијенти могу да изаберу намештај по жељи, да добију додатни модулверанда или купатило.

Употреба технологија за уштеду топлоте у производњи таквих зграда омогућава им да се граде у хладним климама, не плаше се ниских и негативних температура. Разноврсност дизајна омогућава масовно и економично изградњу комерцијалних објеката - продавница, хотела и индустријских објеката - фабрика, хангара, складишта, радионица.

Модуларна изградња још увијек заостаје за потражњом традиционалног, али убрзано добија на замаху, има одличне изгледе у будућности.