Модерни зидови за дворану: много идеја и 30 фотографија

Модерни дизајн зидова у сали ће помоћи да се створи атмосфера хармоније и удобности, а данас многи траже фотографије модерних зидова у ходнику како би направили радикалну промену у трансформацији уобичајеног ентеријера. Дизајн дневног боравка је престао да буде власништво љубитеља класичног смјера у дизајну. Вратили смо се у времена када је већи дио простора био остављен масивном ормару у којем су се чували кухињски прибор, књиге и различити обитељски ријеткости. Данас је мода постала практична и атрактивна.

Карактеристике модерних зидова за дворану

Одступање од утврђених канона - тако је могуће описати већину дизајнерских одлука. Отворене полице са погрешном геометријом, велики број стаклених површина, функционалне трансформације - само мали део карактеристика модерних зидова хале. Друга карактеристика - модуларна природа намештаја. Ако су се раније користили чврсти масивни дизајни, сада је у моди ушла могућност слободне трансформације.

У пракси, то значи да код куће сваки елемент, као што су коцке у конструктору, може лако да се помери на жељену позицију.

Модерни зидови хале карактеришу вишеструки механизми трансформације и велики број стаклених површина

Съсо, модерни зид има следните карактеристики:

 • Велики избор решења за боје и фактура;
 • Велики број отворених полица за складиштење малих предмета;
 • Вишеструки механизамтрансформација;
 • Употреба вештачких материјала који се разликују по трајности;
 • Велики број стаклених површина које дају осјећај лакоће.

Саставни елементи модуларне конструкције

Као што је раније речено, у нашем дану преовладава намјештај, који омогућава да се монтира било којим редослиједом. Не губи на значају када прави велику и не баш дневну собу. Са могућношћу померања компонентних елемената у простору, можете с времена на време мењати уобичајени пејзаж. Ово не захтева комплетну поправку.

Приликом куповине таквог зида, неопходно је показати опрезност која је потребна у таквим случајевима. Прво, морате погледати готове узорке властитим очима. Колико су отворена врата? Каква је текстура површине? Да ли је лако изгребати или оставити приметно место на површини? Што ће преглед бити прегледнији, мање проблема ће се појавити у стану током директног рада.

Модуларне конструкције обично се састоје од ормара, сервиса, ноћних ормарића и регала за складиштење

Без обзира на произвоаца и бројне функционалне разлике, састав сваког зида просторије укљуцује сљедеће елементе:

 1. Сталци за складиштење опреме могу бити допуњени нишом за компјутерски сто;
 2. Бројни сувенири, часописи и књиге налазе се на отвореним полицама;
 3. Отворени или остакљени службеник - омогућава вам да поставите кухињске потрепштине или украсне предмете у просторију;
 4. Табела за постављање плазмеТВ или стерео;
 5. Пространи ормар - долази са клизним вратима или тендом. Прва варијанта је оптимална за мале просторије, где је сваки инч на тежини злата. Ако говоримо о функционалној намјени, ормари су подијељени на платно и дресинг.

Креирамо ентеријер у соби савременог стила: пажњу на детаље

Рационална употреба расположивог простора кључ је удобног и функционалног ентеријера. Дешава се да у неким ситуацијама постаје тешко или чак немогуће означити посебан ормар или зид уопште. У таквој ситуацији, дизајнери позивају на ревизију изгледа раније планираног дизајна. Помоћ у томе је модуларна природа структура.

Креирање ентеријера у хали у модерном стилу помоћи ће модуларној природи структура

Кључ за решавање просторног проблема је исправно постављање сваког модула, у зависности од дизајна и површине собе:

 • Облик П-облика - погодан за издужене и уске дневне собе;
 • Облик у облику слова Г идеалан је у случајевима када у просторији постоји неколико прозора, али заузима значајно подручје;
 • Т-облик - препоручује се за дворану у којој превладава минимализам.

Модеран дизајн хале у стану: глаткоћа прелаза

Без обзира који је стил изабран за собу, и без обзира на димензије просторије, сваки представљени елемент мора бити уједно и почетак сљедећег и логичан закључак претходног. Постоји неколико начина да се то постигнена начине Најлакши начин је да се зидни модули поставе тако да се постепено смањују како се приближавате прозору. Овдје треба имати на уму да је такав декор прикладан само у уском правокутном простору.

Ако је простор у просторији довољан (више од 18 квадратних метара), препоручује се да се користе колорна решења како би се прелазио са једног елемента на други. Овде говоримо о малој декоративној облози, боји тапета, осветљењу и тако даље.

У модерном ентеријеру се оцењује глаткоћа прелаза, тј. Зидни модули се морају постепено смањивати, приближавајући се прозору

На пример, што су модули ближе прозору, то је мање вештачко светло које је потребно. Иначе, намјештај дословно "утапа" у току дневне свјетлости која долази из прозора.

Искусни савремени дизајнер ће скренути пажњу на неколико важних фактора:

 • Беж и песак - 2 најчешће боје које вам омогућавају да скочите прелазе и неједнакости линија;
 • Не препоручује се постављање модуларних елемената у близини масивних завеса, против којих ће се зид изгубити;
 • Неопходно је напустити шарени намјештај или тамо гдје има врло контрастних мјеста, иначе ће се одвојено полица или кутија стално бацати у око.

Опције за модерне зидове у ходнику (видео)

Модерни зид карактерише атрактиван изглед, функционалност и потпуна слобода у погледу избора начина жетве. Чак и са грешкамамерењем просторије, модуларни елементи се могу распоредити на било који начин. Као резултат тога, неће бити потребне скупе поправке. Главна ствар је да морате исправно подесити акценте светла и боја.

Дизајн модерних зидова у ходнику (фотографија у ентеријерима))