Модерни дизајн степеница: 4 важна критеријума

Модерно стубиште не само да украшава дизајн просторије, већ може постати занимљив акценат у унутрашњости, а све грађевине које не припадају високим зградама, конвенционално се називају викендице. Скоро ниједна сеоска кућа у Русији не може без дизајна степеништа, било да се ради о улазу, интер-кату или поткровљу. Дизајн степеница у дневној соби одређен је општим архитектонским стилом и планом зграде, као и финансијским могућностима власника куће.

Украсне степенице: врсте степенишних конструкција

Дизајн мердевина на други спрат је од највеће важности у дизајну простора, јер овај елемент наглашава пажљивост и писменост планирања, елегантно се уклапа у околни ентеријер, одговара свеукупном стилу просторије и обавља постављене функције.

Приликом избора мердевина за просторију потребно је узети у обзир и његов изглед и квалитет

Све то значи да украсне степенице треба да буду:

 • естетски;
 • удобно;
 • Еколошка;
 • Сигурно.

Прелазећи степенице које воде у кућу, спуштамо се у ходник, који по правилу има и степенишну конструкцију која води до другог ката.

Ходник - централна зграда куће, која одређује смисао читавог стамбеног простора, тако да се дизајн ове просторије треба промислити до најситнијег детаља, јер чак и безначајан на први поглед детаљ може покварити ум и оставити негативан пад у подсвијести.

Опције дизајнастепенице ходника могу бити најнеочекиваније. Данас украшавамо драперијем у тренду. Одлична идеја - деликатна метална конструкција, али то ће изгледати спектакуларно само уз правилно организовано осветљење. Дрвене степенице - класика жанра, савршено рјешење за унутрашњост, одржаване у једном стилу.

Ако власник викендице нема повјерења у своје дизајнерске способности, боље је да је пројект дизајна љестава до другог ката направио професионалац који може пронаћи оптималну комбинацију типа степеништа, његовог стила и грађевинског материјала из којег ће се изводити како би се хармонично повећао уклапају се у унутрашњост просторије.

Поред тога, важно је водити рачуна о правилном прорачуну конструкције степеница, јер је он стално на видику, а било какви недостаци у његовој структури ће бити упадљиви, чак и људи не разумију ништа у дизајну. Оно што ће се повећавати у великој мери зависи од површине просторије и висине стропне површине. Тако, на пример, масивна мермерна конструкција захтева одговарајућу пратњу и изгледат ће лоше у ходнику у стану, али стрме мердевине од метала са арматурном оградом ће уштедети новац, али ово решење није погодно за сваки ентеријер. Такође, за малу собу, дневну собу, кухињу, ходник или другу просторију најбоље одговара једноставна мердевина са дрвета, која се налази уз зид.

Дизајнирање степеница на други спрат: фотографија

Дизајн степеница у кућици даје могућност реализације најфантастичнијих и најнеобичнијих пројеката.унутрашње степенице, на пример, Валдаи његова моћ и чврстоћа могу да подсећају на средњи век, а можда и да лети у ваздуху, као нешто фантастично.

Интересантно је и необично за унутрашњост да изгледа као модерна спирална степеница на другом спрату

Спирална структура, која има елементе ковања, може постати основа унутрашњости у простору са високим плафоном.

Навојне степенице, израђене од метала и имају приступ импровизованој галерији, дат ће просторији сличност са дворцем.

Најрелевантнија је спирална степеница, у којој се репутација развила током година:

 • шармантан;
 • магично;
 • Атрактивно.

Декор и дизајн вијак конструкција могу бити изведени у различитим стилским стиловима, од класика до барока, међутим, они ће увијек бити један од најоригиналнијих елемената декорације. Дрво је свестрани материјал за унутрашњу декорацију, а дизајн и дизајн дрвеног дизајна могу се идеално комбиновати са ентеријером, како класичним стилом тако и стиловима модерног стила. Дрвене степенице савршено се комбинују са старим дизајном, а место испод конструкције може се користити испод полица или система за складиштење, а зона ће бити функционална и естетска.

Идеје могу бити најоригиналније, можете експериментисати. Унутрашње уређење степеништа може бити изведено у различитим стилским правцима, од различитих грађевинских материјала, дизајн може имати хировиту конфигурацију, занимљиву изведбу боја, али у потрази за оригиналношћу непотребно је заборавити правила прорачуна степеништа и захтјеве сигурносног инжењерства.

Ако се правила игноришу, тада омиљене степенице могу постати опасна препрека. На пример, лествичаста трака без рукохвата изгледа веома оригинално, али пецкање може бити озбиљно повређено.

Модеран дизајн степеништа у кући

Према речима дизајнера, степенице и ограде, да би се кретале између етажа, носе не само функционално, већ и стилско оптерећење, стварајући индивидуалност и склад у унутрашњости животног простора.

Приликом избора степеница на други спрат, посебну пажњу треба обратити на рукохвате

Потребно је детаљније размотрити степенице у унутрашњости и њихове стилске карактеристике:

 1. МодернАко власник куће воли свијетле и изражајне облике, онда ће му дрвени дизајн у стилу модерног стила доћи са задовољством. Њене глатке повртине, футуристички облици и резбарени дрвени елементи биће елегантно комбиновани са заједничким ентеријером у истом стилу.
 2. Викторијански стил.Дрвене степенице у овом стилском смјеру имају балустере са резбаријама и стубовима које надопуњују стилске куглице. Неће бити сувишно за штукатуру, фрингинг и резбарење. Понекад ограда може садржати елементе у облику решетке.
 3. Неокласичан.​​Ово је доминација луксуза и шика. Изградња степеништа са пода треба да буде широка и свечана. Немојте претјерати да ће бити камен, експресивни ковани и профињени дрвени елементи са резбаријама,направљен ласером. Мора бити степенасто постоље и балустери у облику конуса.

Не мање популарни су земља и класични стилови. За земљу карактера, једноставности и природности, али универзални класици имају разрађене елегантне облике, са малим бројем декорација, резбарија, коврча и шара. Дрвене конструкције често имају светле и тамне тонове, гама класика. Степенице могу бити окружене цвијећем и другим прибором који је инхерентан овом стилу.

Регистрација степеница: 10 савета

Дизајнери дају неке савјете о правилном дизајну улазних степеница.

Степенице за други спрат би требало да буду одабране тако да његов дизајн хармонично допуњује унутрашњост просторије у којој ће бити инсталиран

.

На пример:

 1. Да би конструкција степеница била не само атрактивна, већ и сигурна, потребно је узети јаке грађевинске материјале који су погодни за природно дрво, нерђајући челик, каљено стакло итд.
 2. Сви делови степеница морају бити у истом стилу.
 3. Степенице испод и изнад степеница треба да гледају на улазна врата.
 4. За пењање и спуштање са степеница треба да буде згодно, тако да се не исплати правити превише лукав дизајн.
 5. Оптимална је висина 15 цм на дубини од 30 цм.
 6. Метал + дрво је најјача комбинација.
 7. Изнад главе треба бити најмање 2 метра.
 8. Расвјета би требала бити довољна.
 9. Лестве треба да буду аутономне, треба да буду удобне, иду горе на балкон и истражују територију, гаражу, пејзажни дизајн или лепоту телаомиљени аутомобил.
 10. Степенице у ходнику морају нужно бити естетски украшене. Може бити двобојна, са тканином. На зиду је добро ставити стилски неутралне тапете, боље је одбити од црне боје.

Боље је оставити изванредна решења за храбре. Дизајн степеништа у унутрашњости, прије свега, треба бити удобан и компетентно надопунити унутрашњост просторије.

Спектакуларна зидна декорација степеништа

Поред дизајна степеница, важно је правилно уредити зид који је у непосредној близини. Можете украсити зид на различите начине, главна ствар је да се држите стила и да не претерујете са елементима декорације.

Лепо и елегантно у ентеријеру просторије биће комбиноване тамне степенице и бели зидови

 • валлпапер;
 • Декоративни малтер;
 • Боје и друго.

На зиду можете поставити прекрасан мозаик, неколико оригиналних керамичких плочица, а можете направити и полагање умјетног камена. Занимљиво и економично рјешење су винилне наљепнице, модерно и оригинално. На зиду можете поставити плакате, слике, панеле или објесити оквире за фотографије са сликама које приказују сретне тренутке живота. Срећом, производња оригиналних декоративних елемената је сада добро успостављена и избор објеката је огроман.

Модеран дизајн степеница (видео)

Одлична идеја ће бити цртеж, на зиду можете применити спектакуларан узорак или залијепити фото тапете. Постоји много опција дизајна, али ако неповерење у своје снаге, боље је да се обрате декоратерима. Тим стручњака ће све радити савршено.

Израда улазног ходника са степеништем на другом спрату (унутрашња фотографија)

)