Модерне и јединствене мокре позадине: фотографије

Мокре тапете - модеран материјал за зидну декорацију, заснован је на природним влакнима свиле. Основа течних тапета је целулоза или специјална влакна од свиле, која се меша са посебним лепком и пластификаторима. Састав ове смеше може такође да садржи разне занимљиве декоративне елементе. Уз њихову помоћ, можете се осећати као прави уметник и лако креирати прелепи декоративни панел или извести предивну слику, која ће постати права декорација апсолутно сваког дома.

Јединствене мокре тапете: технологија цртања

Упркос чињеници да се течна тапета сматра прилично непретенциозном, ипак постоји посебна технологија примене, која се мора стриктно придржавати. Пре наношења готовог премаза потребно је пажљиво припремити зидове, уклонити стари премаз и темељито очистити зидове од постојећих загађивача.

Ако постоје дубоке пукотине на зидовима, онда их треба орезати. Затим је потребно прекрити зидове темељним премазом или специјалном масном бојом. Приликом наношења суве мешавине потребно је претходно разриједити са воденом бојом до хомогене масе.

Својства мокрих тапета су заиста јединствена јер су:

  • се лако и брзо примењује;
  • не захтевају пристајање;
  • у стању да прикрије неправилности зидова;
  • Еколошки и трајни;
  • Не гори на сунцу;
  • Одговарајућепод било којим ентеријером.

Примена течног тапета не захтева посебне вештине: рад је доступан чак и почетнику занатлије

Потребно је строго се придржавати свих препорука за припрему масе за течне тапете и користити пропорције назначене на паковању.

Као главно средство које се користи за цртање на зиду течног тапета сасвим је могуће користити ваљке, лопатицу или спреј.

Најлакше је користити ваљак, јер на тај начин можете брзо обојити површину зидова. Да бисте направили текстуру, прелепу површину, најбоље је користити одређене коврчаве ваљке који могу имати најразличитији облик. Ако је потребно извести штукатуру или сложене декоративне елементе, вреди користити дебљу смешу.

За наношење готових течних тапета, смеса се наноси на зид, а затим се ваљак откотрља у свим правцима. Сви потребни радови на наношењу течних тапета морају се обављати на температури не мањој од 10 степени. У зависности од температуре и нивоа влаге у просторији, течна тапета може да се суши неколико сати или неколико дана.

Након што се позадина осуши, можете нанети слој безбојног заштитног лака.

Зашто најврједније тапете за зидове - мокре

Мокре тапете се састоје од различитих компоненти, што разликује њихову структуру.

Обимне компоненте које су укључене у мокре тапете омогућавају стварање уметничких композиција и узорака на зидовима

.

Постоје само три врсте мокрих тапета, и то:

  • свила;
  • целулоза;
  • Свила-целулоза.

Најинтересантнија и најпопуларнија опција је мокра тапета, која се у потпуности састоји од свилених влакана. Такве тапете имају прилично високу отпорност на негативне манифестације. Захваљујући овим тапетама могуће је покрити цијели зид без шавова. Посебно зато што се лако примењују, тако да их је могуће користити чак и без претходне обуке и радног искуства. Еластичност употријебљеног материјала омогућава постављање таквих тапета на зидове чак и нових кућа, јер се не појављују пукотине чак ни за вријеме скупљања кућа.

Лепе мокре тапете у ентеријеру

Сваке године све популарнија и популарнија је текућа тапета, која није случајна, јер се разликују по једноставности примене, лепим декоративним квалитетима и посебној издржљивости. Такве тапете су погодне за било коју просторију, без обзира на њену намену, јер су еколошки прихватљиве и савршено пропуштају ваздух.

Мокре тапете су еколошке и хипоалергене, тако да су погодне за третман дечије собе

Поред тога, користећи специјалне шаблоне сасвим је могуће извести лепе и оригиналне цртеже на зидовима течних тапета. Да бисте створили јединствен ентеријер, можете применити додатну декорацију која се додаје у сувој мешавини.

Веома занимљива и оригинална текућа тапета у ходнику, поготово ако јестеизведена у класичном стилу.

Да бисте створили аристократски луксузни стил, можете користити течне тапете са искрицама. Уградња златних шљокица помоћи ће у стварању посебног осјећаја топлине и свјетлости. Међутим, приликом уређења просторије, морате се придржавати модерирања, тако да унутрашњост не изгледа превише вриштеће.

За остале собе у апартману вреди користити једнобојни течни тапет, са којим ће зидови изгледати изузетно елегантно. Осим тога, за разноликост можете украсити зидове оригиналним узорком или створити геометријску фигуру.

Са тим што можете комбиновати мокре тапете

Паметно одабране позадине - гаранција су удобности и посебне атмосфере у кући. Међутим, хармонија се може постићи само под условом да су намештај и остали унутрашњи предмети правилно одабрани.

Данас произвођачи нуде велики избор текућих тапета, што увелике олакшава суочавање са зидовима зграда различитих намјена

Приликом одабира најприкладнијег тапета, потребно је одредити са каквом атмосфером треба да се ствара у кући. Ако желите да направите мирну и опуштајућу атмосферу, онда би требало да користите тапете пастелних нијанси, али за динамичну и енергичну атмосферу, сјајна опција ће бити светле и засићене нијансе.

Ако у просторији има пуно природног сунчевог зрачења, најбоље је да користите тапете хладних нијанси, али у собама са вештачким осветљењем - идеална опција би биле тапетесхадес

Приликом одабира намештаја потребно је изабрати украс на тапетама, који ће се савршено подударати са украсом намештаја. Пресвлаке би требало направити у једном тону са тапетама. Осим тога, пожељно је додатно одабрати додатке који одговарају боји позадине како би се створила прекрасна цијела слика. У спаваћој соби или дјеци се може комбинирати с бојама тапетних јастука, слика или других декоративних елемената. У дневном боравку или ходнику можете користити пећнице, декоративне елементе и разне статуе, које не само да ће бити у складу с бојом текућих тапета, већ ће служити и као додатна декорација просторије.

Позадине и намештај не треба да се савршено комбинују једни са другима, већ и да побољшају ефекат њихове перцепције. Приликом регистрације сваке собе потребно је покушати да не претерујете у унутрашњости, стога је потребно усредоточити се на намјештај или на зидове.

Течни тапети за зидове у унутрашњости (видео)

Широк спектар примена и посебна лакоћа цртања готових течних тапета чине употребљени материјал истински универзалним. Одличан је за употребу у свакој соби и има фину текстуру додира. Уз помоћ течних тапета можете створити јединствени оригинални ентеријер.

Мокре тапете за зидове (фото)

)