Модели за укрштање бодова: 2 једноставна начина за почетнике

Постоји широк избор узорака за укрштање мачака, тако да је лако изабрати одговарајућу опцију за почетнике и професионалце. Помоћу крста може се извести било која слика. Шта вам је потребно да почнете да радите рукотворине и који од шема је најбоље да почнете да се упознате са везом - прочитајте у чланку.

Какви су узорци крижа за везење: мачићи

Данас, рукотворине нуде разноврсне шаблоне за везење шавова. Најпопуларнији мотиви које сви воле су мачићи. У овом сегменту можете пронаћи прелепе, једноставне, вишебојне шеме које приказују само један карактер, као што су "Китти анд Фловерс" или "Цат плаиинг витх балл", и доста сложене композиције као што је "Гирл витх а Киттен ин Баскет "," Невборн Киттенс "за неколико десетина нијанси. Шаблон за вез може се купити у трговини заједно са сетом нити и платна или се може наћи на интернету и одштампати.

Већина шема садржи корисне савјете за везење

При избору шаблона за везење потребно је узети у обзир:

 • Величина платна;
 • Број боја на слици;
 • Технологија везења;
 • Врста навоја.

Ове карактеристике зависе од сложености шеме. Осим тога, ако одлучите да везете постојећу шему, ове карактеристике ће вам помоћи да припремите материјале за рад.

Материјали за везење

Сетови спремни завез често садржи све потребне материјале за рад. Али, ако одлучите сами да пронађете шему, вреди припремити алат унапред.

Сви материјали за вез се могу купити на интернету или у продавници која се бави производњом рукотворина

Дакле, да би се везао мачиће поред саме схеме, требаће вам:

 1. Канва.Ово је специјална тканина за вез, која изгледа као решетка, различите боје и величине. Платно треба да буде равномерно, трајно и не деформисано током рада.
 2. Прашине- оквир за затезно платно. Најпопуларнија врста обруча - округла ручно израђена од пластике или дрвета. Поред тога, ту су и оквири, и подни филц (потоњи вам дозвољавају да ослободите две руке за рад).
 3. Игле.За вез, вреди изабрати таписерије са досадним, округлим врхом који неће повриједити ваше руке. Величина игле зависи од платна и одабире се у зависности од густине ткања.
 4. Нити мулине.Конац за вез мора бити јак, исте ширине дуж цијеле дужине, отпоран на абразију и УВ зраке. Најпопуларнији произвођачи квалитетних нити - ДМЦ, Анцхор, Мадеира.

Поред тога, можете купити напрстак који ће штитити ваш прст од игле игле.

Цросс везење: мачић по имену Гав

Цросс везење мачић Гав - је један од најједноставнијих радова дизајнираних да научи почетника мајстора за замршености рада. У овом случају, упркос својој једноставности, слика постаје жива, сјајна и привлачна.

Најчешће, комплет за вез за мачку по имену Гав садржи:

 • платно, игла и конац у облику 9 комада (са залихама);
 • Црно-бела симболичка шема;
 • Боја слике;
 • Тастер у боји за шему.

Да би композиција изгледала елегантно и оригинално, вредно је користити предиво различитих боја када је везено

Везење мачића Техника - Бројење крста. Односно, да би се везао елемент потребно је пребројити крижеве једне боје и пренијети примљену количину на платно, стављајући елементе истим редослиједом као у схеми. Главно правило у примени такве технологије - сваки крст треба да има исти број нити по дужини и ширини. Прво изведите шавове у једном смеру (пола крста), а затим у супротном смеру (друга половина). Ви در در ви در در ви от در در атеатеатеате от отате

Када научите да извезете Гав-ово маче за једноставан узорак, можете користити вез са регуларним крижем на било којој теми, као што је мали јастук "Земља вила" (Рхиис 1426).

Једноставан криж за вез: узорак мачића

Још један једноставан начин везивања мачића је рад на контурној схеми. Назив технике говори сам за себе - то је вез слике само у контури, без пуњења у боји. Могу се изабрати само неки елементи. У случају мачића, то је најчешће очи које могу бити зелене, плаве, сиве итд.

Новорођенима се саветује да изаберу обрасце за везење који не садрже сложене елементе и не укључују употребу многих техника

Цонтоур вез, често, малих димензија, је у једној боји, не траје пуно времена. Као иу претходном случају, шавови се одузимају и исписују у почетку у једном правцу, затим у супротном правцу, стварајући крст.

Потешкоће у раду могу настати због монохрома везења, али ако грешите, онда се неуспјешно мјесто може распустити: за то морате пажљиво, да не оштетите конац.

Примена крстова за везење мачића (видео)

Китти вез са крижем је прилично једноставан начин да добијете предивну слику, која ће сигурно задовољити и одрасле и дјецу. Након што сте савладали рад на готовим шемама, аутоматски ћете обрадити технику везења крижем, разумети начин креирања слика и научити како да пренесете слику без текстила!

Детаљи: укрштени мачић за везење (примери фотографија)

)