Метална МДФ врата са панелима, уградња декорисања властитим рукама

У свету постоје хиљаде опција за обраду улазних врата. Ово је ламинат, низ и боја. Метална врата од МДФ-а изгледају спектакуларно. У овој верзији третмана нуде се и скупа оклопна решења од страних и домаћих произвођача. Међу потрошачима, ови модели су такође веома популарни. Вреди знати шта је изазвало такву популарност и које карактеристике имају панел податке.

МДФ панели: шта је то?

МДФ је штедњак направљен од финих фракција. Материјал је веома еколошки прихватљив. Као везиво, природни лигнин се користи уместо синтетичких материјала. Набавите га грејањем природног дрвета. Врата, третирана таквим слојевима, могу се користити без штете по здравље у домовима и становима - овдје нема опасности за здравље.

Дебљина плоче може бити од 8 до 16 мм. Поклопац је обојен високо-прецизном опремом, а такође прави посебан слој, који врло прецизно имитира текстуру и структуру природног низа дрвета.

Неко може рећи зашто користити МДФ ако постоји иверица? Плоча од финих чипова има значајне предности у односу на дрвену иверицу, што је сада веома тешко задовољити као завршни материјал за крпе за врата. И шта рећи, чак и ако је низ природног дрвета мало инфериорнији од такве пећи због практичности. Још једна разлика МДФ од иверице - висока густина и повећана снага. То је топрактично идеалан материјал за задатке који су му додељени.

Између позитивних особина можемо приметити потпуно одсуство формалдехида, отпорност на механичка дејства, независност од атмосферских појава, отпорност на влагу и температурне варијације.

готова врата

Свака улазна челична врата, скупа колико би коштала, без завршне обраде, имају недовршен изглед. Једноставан лист метала, можда чак и насликан, изгледа сувише строг и потпуно непрепознатљив. Таква јединица улазних врата не може се ни уклопити у унутрашњост, нити је на било који начин нагласити.

Произвођачи су одавно свјесни тога и челична врата су почела да се појављују на тржишту са МДФ плочама. Ови панели омогућавају не само декорацију спољашње декорације било којих врата, већ и добре карактеристике. Сада постоји велики избор готових модела - то су прилично квалитетна, изолирана врата високе класе отпорности на провалу и челичног лима довољне дебљине.

Процес уградње декоративних панела врши се у фази производње врата. Покривачи не само да дају досадном лиму угодном и занимљивом изгледу, већ и штите метал од разних оштећења, корозије и атмосферског удара (ако је то крило предвиђено за кућицу).

производња врата

Метална врата од МДФ-а се производе у неколико фаза. Прво, на посебном строју за резање формата сече плоча. Машина реже детаље који одговарају димензијамакрпе за врата. Да би се додао панел који ће послужити као слој спектакуларног изгледа, површина се третира глодалицом. Уз помоћ нумерички управљаних алатних машина на платну израђују се ексклузивне или типичне скице.

Затим на већ обрађени део панела залепите ПВЦ фолију. Данас постоји огромна разноликост боја, нијанси, текстура и рељефни приказ таквог филма. Овим материјалом лако је опонашати било коју врсту природног дрвета на крилу врата. Сличност се постиже не само визуелно, већ и на додир. Ови производи изгледају као да су направљени од масивног дрвета. Међутим, њихова вредност ће бити много приступачнија од природног дрвета. Осим тога, филм је много практичнији - лако га је чувати, досљедно подноси ефекте влаге, не боји се кућне кемије.

У погледу дизајна, ови производи могу бити уређени потпуно другачије. Дакле, дизајнери, поред разних шаблона, узорака, текстура и боја, често користе своје различите композиције. Унутра, крило врата може бити ламинирано или обложено винилом.

Али све ово се односи на обраду. А сада, најважнија ствар. Као основа за МДФ метална врата, профилисане цеви од 50? 25 који су заварени у оквир. Затим је прекривен челичним лимом дебљине 2 мм.

МДФ-облога на вратима

Поред тога што произвођачи користе таква решења за прераду нових врата, користе се ове плочеможете дати нови поглед на сва стара и непривлачна врата. Ово је јефтин, али веома ефикасан начин да се вратима остави други младић.

Предности и недостаци МДФ облоге

Најновија технологија вам омогућава да направите поклопце врата од било које врсте материјала - као што је већ наведено, могуће је користити пластику, природно дрво, шперплочу. Али зашто се ти поклопци издвајају из масе других материјала? Шта је у њима толико да их многи подижу буквално на пиједесталу поштовања? Постоји неколико разлога за то.

Главна ствар - висока отпорност плоча на механичке утицаје. Само они који нису упознати са карактеристикама панела, тврде да МДФ није у стању да издржи ни мали утицај и да утиче на резове - у ствари, овај материјал је поуздано заштићен од вандализма. Сама плоча има прилично високе карактеристике. Већ је речено да је то маса фино подељених чипса. Плоча излази као резултат притиска на овај чип под притиском и под утицајем високих температура.

Ови исти фактори омогућавају да се овом завршном материјалу пружи висока отпорност на све временске услове. У МДФ-у практично нема влаге. Осим тога, не уклапа се у материјал који је заштићен филмом. Као резултат тога, врата се не боје влажности, мраза, врућине. Из истих разлога ова решења имају високе карактеристике звучне и топлотне изолације. Још један важан детаљ је дуговечност.

Много је ствари већ речено о естетици коју поседују метална врата МДФ-анемогуће је проћи поред естетских карактеристика. Прво, постоји структура облоге врата, а онда око види ламиниван филм.

Сав тај сјај је доступан свима. Цена сличних материјала је негде између природног дрвета и пластике. Ово је добар избор за малу количину новца.

Типови и карактеристике облога врата

Када говоримо о врстама, не треба се надати њиховој већој количини - сорте декоративних облога за регистрацију врата само три. Разликују се по заштитном слоју. Постоје једноставни лакирани производи, ламинирани и фурнирани.

Обојена облога на металним металним вратима има све позитивне особине по којима је овај јединствени материјал познат. Није потребно мислити да ако је плоча насликана, онда ће се уклопити само у унутрашњост платна. Савршено се комбинирају са улазном облогом иу приватним кућама, гдје се врата отварају на отвореном. Што се тиче боје, то је посебна, стабилна композиција. Ова боја не изгори на сунцу и доследно подноси различита оштећења.

Облога од фурнира - на неки начин, квалитетнија од обојених панела. Ове картице врата могу бити прекривене правим природним фурниром, или његовим аналогним - еко-схпон. По својим карактеристикама практично се не разликује од ламината, а може се применити и на уличним вратима.

Ламиниране плоче су прави класик. Од тога је почела производња МДФ-врата и прекривача. Они су веома квалитетни и поуздани, и према тометрајност може да се такмичи са еко шпоном.

Монтажа прекривача на крилу врата

Као што је већ напоменуто, не може се купити готова врата и употребом ових плоча дати другом животу старо платно. У ствари, уградња облога је врло једноставна.

Пре него што купите поклопце, морате тачно да измерите све димензије платна. Осим тога, потребно је претходно обавити брушење тканине. Када се материјал купи, он се једноставно залијепи на површину врата.

Прво, површина металних врата мора бити потпуно одмашћена - у ту сврху ће се уклопити обичан бензин. Затим се поставља монтажна пена (дуж обима, као и крст на крсту). Стручњаци препоручују да се блок окрене тако да су поклопци постављени на предњој страни ближе поду и притиснути на тежину врата. У том положају, структура треба да лежи око пола сата.

Поклопци се могу лијепити и на једној и на обје стране. Након тога блок остаје у усправном положају неко вријеме. Ако је потребно, монтирајте плочу. Након завршетка монтаже избушите отворе испод браве.

У крпе за врата урадите 5 рупа пречника 2,8 мм. Најбоље је избушити отворе у максималној апроксимацији до ивице. Врата могу имати различиту дебљину - то треба узети у обзир у процесу увртања вијка. Дужина завртња не сме да пређе одређену величину. Немојте превише саветовати да завртите вијак - он може повући метал.

Ово је један од начина - за инсталацију коју можете користити и друге. Довољни супуно. Овим једноставним методом, сваком врату можете дати спектакуларан и скуп изглед, као и заштитити метал од вандализма и корозије.

За све оне који више воле припремљене производе домаћи и страни произвођачи нуде најразличитија метална врата са МДФ обрадом. Прави је квалитет по приступачној цијени, практичности и љепоти.