Материјал за затезне плафоне: врсте и карактеристике

Стретцх стропови - модерна верзија обраде просторија, која је различита естетска и дуготрајна.Данас, растезљиви стропови су популарни међу потрошачима. Стретцх стропови - ово је прекрасан тип завршне обраде стропа. Њихова инсталација траје минимално време. Тржиште грађевинарства представља разноврсне материјале из којих се производи. Сваки материјал има своје карактеристичне особине, методе уградње и декорације.

Предности затезних плафона

Приликом одабира материјала за затезне стропове, пре свега треба да се упознате са карактеристикама и предностима затезних плафона пре других типова третмана. Без обзира на изабрани материјал, растезљиви стропови су квалитативни дизајн стропа, који ће пружити лијепу, глатку и елегантну површину стропу.

Једна од предности затезних плафона је лакоћа уградње: ако је потребно, можете успјешно инсталирати властите руке

Предности конструкција затезања:

 • Инсталација се може обавити у било ком тренутку, без обзира да ли се грађевински радови изводе у затвореном простору.
 • Инсталација се врши за 2-3 сата, што значајно штеди време. Инсталација вишеслојних плафона ће трајати двоструко више времена.
 • Плафон од ПВЦ фолије штити од поплава са горњих спратова, јер може издржати велику количину воде.
 • Дизајниран за дуги вијек трајања.
 • Сакриј комуникацију и понашање.
 • Не захтевајте посебну негу, не рачунајући мокро чишћењеконтаминација

При разматрању заслуга, може се видјети да су затезни плафони дуготрајни због квалитетног материјала од којег је направљен.

Стретцх стропови су направљени само од материјала за заштиту животне средине. Ово се односи на ПВЦ фолије као и на тканине. Стога, избор материјала остаје за потрошача, који мора узети у обзир њихове захтјеве за стропове, њихова својства и карактеристике.

У поређењу са таквим облицима обраде као што су фарбање и уградња гипсаних плоча, затезни стропови имају високу цијену, коју карактеришу универзалне карактеристике.

Материјали за затезне стропове: ПВЦ или тканина

Постоје два уобичајена типа затезних плафона, који су једнако популарни. Сваки од типова има своје особине, израђене су од различитих материјала, имају одличну структуру.

Типови слика:

 • Плафонски плафони. Покривеност од поливинилхлорида или ПВЦ-а. Материјал има ширину од 3 м. То се објашњава могућностима производне опреме. Дакле, у великој просторији користи се неколико платна, које су међусобно заварене, користећи посебан уређај. У ту сврху потребно је израчунати платно по м2. Овакав тип инсталације подразумева присуство шава који не квари целокупан изглед, јер готово да није видљив.
 • Плафонски плафони. Плафонски плафони су скупљи од филма и имају позитивне критике међу потрошачима. Када се изради, тканина се импрегнира са обе стране специјалним полимерима. Недостаје јој ваздухОбезбедите добру вентилацију просторије. Тканина има максималну ширину од 5 м

Филмски растегљиви плафони могу имати мат или сјајну површину и високу издржљивост

Сваки материјал има предности и недостатке. Ово треба узети у обзир приликом избора и инсталирања.

Филмски плафони, на пример, могу мирно да издрже велики притисак воде, што ће спасити собу од поплава. Након тога се вода може лако испустити кроз посебну рупу, а плафон ће остати сух. Тканина има чврсту структуру због импрегнације, тешко ће се пробити или изрезати, за разлику од филма.

Обе врсте материјала могу бити уређене на различите начине. Филмски плафони су мат, сјајни, сатенски, антилоп. Тканине се могу бојати у различитим бојама користећи акрилне боје на тканини.

Стретцх стропови: материјали и технологије

Материјали за затезне стропове производе се према различитим технологијама, што утиче на њихову структуру и карактеристике.

Конструкције растезљивих тканина су скупље, али се одликују изузетним изгледом и високим еколошким перформансама

.

Тканни плафони су направљени од специјалне тканине од синтетичке тканине, која је прекривена посебном полимерном импрегнацијом. То их чини отпорним на све врсте утицаја. Филмски плафони су израђени од ПВЦ-а, при чему је филм омогућио другачију структуру.

Сваки материјал је еколошки прихватљив, безопасан за људско здравље. Различите технологијеПроизводња одређује текстуру платна. Филмске фолије могу представљати различите врсте премаза.

Текстура затезних плафона

 • Матова.Има грубу површину, не сија. Ова врста завршне обраде користи предност стварања класичног ентеријера. Имајте ниску цену.
 • Сјајни. Крпе имају рефлектујући ефекат, што омогућава експериментисање са простором. Плафони имају савршено гадну површину.
 • Сатин.Материјал је израђен употребом сатенског ПВЦ филма. Својом текстуром подсјећа на природни сатен који нећете наћи нигдје, а што простор чини угоднијим. Материјал не сјаји и нема способност да одражава ситуацију.
 • Замсхева.​​Тканине се праве помоћу филма од антилоп текстуре. Платно има рељефну структуру која подсећа на оригиналну антилопу. Крпе имају посебну густину.

Свака фактура је погодна за различите врсте просторија. Захваљујући визуелним ефектима који стварају строп од једне или друге текстуре, можете повећати простор у соби, подићи строп, учинити собу угоднијом.

Нови материјал за затезне стропове: како изабрати

Приликом проучавања различитих типова затезних плафона, може доћи до забуне. Који нови материјал за напрезање стропа је бољи, може се ријешити само детаљним проучавањем врсте просторија, одређивањем очекивања од стропа, израчуном износа који се може потрошити на уградњу једног или другог типа плафона.

Правила за избор новог материјала:

 • Размотрите површину просторије, висину стропа, како бисте израчунали потрошни материјал.
 • Дефинисати функције које материјал мора да поседује.
 • Узмите у обзир које декоративно оптерећење ће материјал носити.
 • Одредите ценовну категорију.
 • Проучите предности и недостатке сваке врсте материјала.

За малу просторију филмски огледало ће бити најбољи избор, визуелно проширујући простор

Нови материјали за плафон који се лако могу изабрати, ако одмах одлучите о очекиваном резултату, размотрите тренутке који ће бити одлучујући.

Ако је просторија изложена честим поплавама, филм ће бити најбољи избор, који ће 100% осигурати заклон од воде. Ако је соба мала и ниска - најбољи избор ће бити сјајна површина стропа, која ће визуално повећати простор. Да би просторија "дисала", платнене тканине су најприкладније.

Приликом одабира материјала, сватко мора одлучити за себе који ће квалитет имати више предности, које ће функције обављати на плафону.

Правила за избор материјала за затезне стропове (видео)

Постоје два основна типа материјала од којих се праве растезљиви стропови: ПВЦ фолија и посебно обрађена тканина. Распон текстура вам омогућава да одаберете опцију која ће се хармонично уклопити са целокупним ентеријером. Избор је толико велик да постоји комбинација платна, која нуди много могућности за најсмионије дизајнерске одлуке.

Материјал за затезне плафоне (фото)