Машина за прање судова је лоше опрана? Глобално чишћење са тешким загађењем!

Слажем се, није баш пријатно и чак донекле досадно, када је након циклуса прања и двосатног или још дуготрајнијег чекања из корпе машина за прање посуђа потребно извадити посуђе на којем се налази плакета! Ово је проблем! И треба га елиминисати.

Прво што треба обратити пажњу када је машина за прање судова лоша је квалитет употребљених алата. Можете их проверити користећи аналоге других брендова.

Ако такав приступ не уводи значајне промјене у квалитету прања и посуђе остаје наслага након строја за прање посуђа, извор проблема лежи у формирању плака који спречава нормалну циркулацију воде у систему. Најлакши начин да се ријешите ове несреће је чишћење перилице посуђа посебним производима за чишћење. Доња линија је да се у перилици посуђа налази таблета или бутилецк са течношћу, након чега почиње прање, на крају које машина мора бити очишћена од наслага и наслага масти. У великој већини случајева, овај метод се показао као ефикасан и враћа се у кухињску технику својим првобитним карактеристикама које вам омогућавају да правилно перете посуђе!

Чишћење перилице посуђа се често описује као неефикасно или уопште неефикасно. Појављује се, често, због употребе веома тврде воде, што доводи до зачепљења читавог система попуњавања и циркулације воде. Као резултат тога, перилица посуђа лоше пере судове и остаје плак. Да бисте вратили нормалнорад кухињских апарата у овом случају захтијева радикалнији приступ него употреба повољних средстава за чишћење ПММ. Више о томе и разговарај.

Потребно за рад:

  • Крижни одвијач;
  • клијешта;
  • тоалетно паче (ово је можда најбољи начин за уклањање свих врста загађивача и наслага које не штети пластичним и гуменим производима).

Шта ћемо учинити? Чистимо цео систем снабдевања, циркулације и одводње воде у машини за прање судова.

Пре свега, искључите машину за прање судова и одврните црево за довод воде. Одмах у нашем уму се отвори груби филтер за воду.

Такодје је могуће проценити квалитет снабдевања водом. И, узгред, то може бити и извор проблема у којем је перилица посуђа јако опрана.

У овој фази, такође је могуће извадити све елементе растављене унутар ПММ. Ручно механичко чишћење их не оштећује.

Извадимо и поклопац и мрежицу ​​филтера, приказану на слици горе.

Сада су сви мали делови натопљени у раствор који садржи тоалетну патку.

Након мало натопљеног раствора, испирамо дијелове под млазом воде. Чишћење филтера за судове треба да заврши са следећим резултатом:

На овај начин можете очистити главне елементе ПММ-а, који су лако доступни. Могуће је да ће ове акције бити довољне за нормализацију рада кухињских апарата.

Ако вам је потребно више квалитативног чишћења онда морате узети малоПерилица посуђа за приступ скривеним локацијама из приказа треће стране.

Демонтажа машине за прање посуђа започиње уклањањем поклопца. Обично се на задњој страни фиксирају само два вијка.

Затим уклоните бочни поклопац. Вијци ће морати да се сјебе више ...

Ето добавление вода:

Али дистрибутер:

Одвијте стезаљку на цреву вентила и уклоните је. Унутар цријева капље тоалетне пачиће.

Такође, у разводник се може сипати мало течности за чишћење.

По събира на автомобил. Стављамо кошару на место. Повезујемо се на водовод и струју.

Строј покрећемо у најнеекономичнијем моду. Резултат чишћења је мањи:

Очигледно, унутар ПММ-а постало је много чишће. Није видљива наслага и плак. На судовима, након прања, нема загађења. То значи да је перилица посуђа очишћена и да је могуће заборавити на перилицу посуђа, барем на један сат!