Магнетна обрада семена пре садње

Зашто се у складу с нормом сјетве сјемена усјева мркве, репа укапљује? Како повећати сличност семена?

Сваки вртлар или вртлар сања да повећа принос, њихове укусне особине. То ће помоћи у проведби тих планова за инсталацију "Иарославна-2 електронике" за брзу величину прије сјеме третман сјемена. Погодан је за руковање.

Њихов принос након третмана овим поступком повећава се за 26-30%, што смањује количину семена, скраћује зрелост, повећава садржај витамина, протеина и шећера у поврћу, односно побољшава њихов укус. Код клијања семена долази до убрзања метаболичких процеса, посебно у раним фазама развоја.

Принцип магнетне обраде семена пре садње

Када је вода појачана пумпом у млазу и измењивачу топлоте, апарат ствара електромагнетно зрачење ниског интензитета у виду емисије вртложних таласа с превладавањем компоненти поља високе фреквенције у опсегу од 2 до 26 кХз. Електрични Е није већи од 1 В, магнетни Б- не већи од 7 нТ. Градијент магнетног поља на површини и близу измјењивача топлине је 3.5-4μТл /м

У пољу овог зрачења, које се дешава око измењивача топлоте, укључени су енергетски проводници (семена), док стимулишу укупни здравствени ефекат, повећавају енергетску засићеност, биоактивност семена.

Потрошња енергије 1,5 кВ, 220В;

или генератор гаса;

Димензије 250 к 300 к 500 мм;

Издувни измењивачи топлоте, до 3 м;

Запремина семена у исто време

У обради

До 10 м3;

Време обраде: 2 4 сата.

Употреба магнетне обраде семена пре садње

Конвенционални магнет се користи врло једноставно. Неколико дана пре садње, семена се распадају у близини магнета (на магнету, испод њега), или се сами магнети стављају на семенски материјал, на пример, на кромпир.

Посљедњи начин на који сам се служио. Током узгоја кромпира неколико дана пре садње, домаћи магнети су се раширили у различитим величинама преко семенског кромпира. То је могуће урадити директно на почетку изградње кромпира. Овде ми је важно да видим резултат који је увелико надмашио стање ствари у другим областима.

Узгој зрна поврћа уз помоћ магнета врши се тако да се узме влажна памучна тканина, замота са сјеменкама и стави између два магнета неколико сати, могуће је за један дан или више (али више од три дана нема смисла држати се даље од повећање трајања ензимског побољшања ефекта није детектовано).

Сличне и сличне манипулације употребом магнета могу се извести са семеном цвећа, и са садницама, и са мехурићима. Овдје је боље користити магнетну или магнетизирану воду (види доље).

На овом "случају магнета" се не завршава. Магнетима се може манипулисати и жетвом. Дати су докази о експерименту према којем су бобице грожђа, које се налазе неколико минута на јужном полу магнета, окус челика.слађе од бобица које леже на северном полу.

Утицај магнетне обраде на семе и воду пре сетве

Као што је већ поменуто, магнетно поље нема негативан утицај на животну средину и здравље људи. Али се испоставило да он има позитиван утицај него употреба пољопривредних радника. Неодимијумски магнети имају јако јако магнетно поље, тако да могу да обрађују семе пре сијања у земљу. Као што показују бројне студије, као резултат такве обраде убрзава се раст усјева, а повећава се и њихова отпорност на разне болести и утицај фитопхора. Лечење може бити дугорочно или краткорочно. Слично томе, пољопривредни радници третирају воду за наводњавање. Магнетско поље има благотворан утицај на воду, што такође значи убрзавање раста усева. Обрађена вода мења своју структуру, постаје активнија, лако продире кроз ћелијску мембрану, носећи хранљиве материје у ћелији. Ово објашњава корисност магнетно третираног воденог поља за биљке.

Корисни артикли за вртларе и баштованке

Али зашто се магнети за претрагу користе у те сврхе? Чињеница је да су они најсвестранији и веома снажни. Због тога се могу користити у разне пољопривредне сврхе, од обраде воде до завршетка тражења металних укључака у готовим производима.

Начин примене магнетне обраде семена преслетање

Укључите АБС, поставите измењивач топлоте на семе које ће се засијати, покрените машину. Третман се врши 4 сата, а затим се измењује под другим семеном.

Да би се утврдио утицај структуриране воде на семе пре сетве, истраживање је обављено на ССЦ РФ Институту за биомедицинске проблеме Руске академије наука.

Циљ истраживања је био да се проучи ефекат третирања семена пред сетвом са структурираном водом произведеном у погону "Гравитон" на раст и развој пшенице и кинеског купуса. Извештај ГДР-а 20. јун 2008., 15. фебруар 2008

Магнетно третирање семена код куће

Магнетизована вода се може направити код куће на поједностављен начин: сипати воду у стаклену посуду, бацити спајалицу или нешто метално и причврстити магнет на страну. Уређај се састоји од кућишта, два прикључка и сета магнета.Намењен је за магнетну обраду воде у вртним парцелама, али се може користити за ове купке. Уређај је монтиран на црево унутрашњег пречника од 20 мм. И воду када пролази кроз уређај за магнетизацију. Притисак воде који пролази кроз уређај не смије прелазити 2 атмосфере, што је савршено за употребу код куће.

Како се носити са штеточинама?

Када заливате биљке можете користити претходно продати кружни магнет, затворен у пластично кућиште, које има двије рупе (улаз и излаз): можете ставити цријево и напунити цијев. Не пребрзо текућа вода, која пролази кроз магнетно поље, сматра корисномсвојства Чувају се 10-25 сати, у том временском периоду, а за наводњавање морате користити воду. Али не само биљке имају позитивну магнетну воду. Користи се у изградњи иу центрима за контролу топлоте. Бетон, измешан на води, је магнетизован, проналази повећану издржљивост и отпорност на мраз. Магнетска вода уклања шљаку у парним котловима. Ако ухватите рибу на ражњу са малим еластичним магнетом причвршћеним на њу, онда се угриз често повећава неколико пута. Вањска примјена магнетизиране воде нема контраиндикација. Користи се у облику купки, облога, лосиона и сипања са разним ранама, трофичким чиревима, екцемом и алергијском дерматозом. Магнетизована вода има промењену структуру и пХ. У року од 2-3 недеље на тој води можете кувати, пити за медицинске потребе, примењивати лековите купке.