Лунарни календар за новембар 2018. је цветни вртлар

Од древних времена, човечанство придаје велику важност интеракцији небеских тела. Велики утицај на све живо, у овом случају, даје месец дана. У антици, под утицајем ноћног светла, људи су се предали разним плановима и акцијама. Постоје мјесеци и раздобља када је људско тијело испуњено енергијом која се троши на добре и позитивне ствари.

Доказано је да светлост ноћи такође има велики утицај на културе боја. Постоје одређени моменти повољни за одређене акције, као и дани када се не препоручује никакав рад са земљиштем и биљкама. Новембарски календар новембарског лунарног календара помоћи ће вам да пажљиво испланирате вријеме и подијелите га у позитивне тренутке и негативне дане.

Месечни календар за Новембар 2018 од стране цветног вртлара

Због чињенице да је новембар мјесец који се мијења, вртлари се журе да све своје послове брже заврше како би се мирно одморили неколико мјесеци зими. Дакле, у новембру је уобичајено да се у земљиште сади астер, купина, невена, реседа и друге. Коришћењем календара цвећара може се одредити повољан дан за садњу и са мирном савешћу очекивати лепе степенице већ у раним данима пролећа.

Фетални дани за цвеће од 1 до 3, од 18 до 30

Непоновљиви дани за цвеће од 5 до 17

Не може се засадити 4

У новембру, можете се концентрирати на домаће биљке, јер они такођер требају бригу и пажњу. Храњење пред дугим зимама биће успут, пресађивање се може обавити од 12. новембра до 18. новембра.

Принципи лунарног календара вртлара

Данас користимо детаљне календар календара лунарног календара. Мјесечев циклус траје нешто више од 29 дана, што чини синодички мјесец. Не поклапа се увек са календарским месецем, што изазива забуну код неискусних узгајивача цвећа. Током једног лунарног циклуса, сателит се измјењује у осам различитих стања.

 • Месец. Прва фаза циклуса, када Месец практично није видљив.
 • Растући месец. Сателит се појављује у облику уског српа са крајевима окренутим улево.
 • Прво тромесечје. Можете видјети западну (десну) половину мјесеца.
 • Долази мјесец дана. Можете видети већину небеског тела.
 • Фулл Моон. Лунарни диск је потпуно видљив.
 • Следећи месец. Сателит почиње да иде у сенку на десној страни.
 • Последњи квартал. Супротно од првог квартала. Видљива је јужна (лева) половина диска.
 • Стари мјесец. Месец формира срп са крајевима окренутим на десно, и личи на слово "Ц".

Главно правило је остало од праисторије: засађене су биљке у растућем мјесецу. Положај небеског тела утиче на проток воде, укључујући ткива стабљике. На почетку лунарног циклуса вода се брже уздиже до лишћа и цвијећа, храни их корисним супстанцама и убрзава раст.

Када Месец опадне, влага се накупља у корену. У овом тренутку посађене су биљке сијалица. Млади и долазећи мјесец је погодан за залијевање цвијећа, бригу о цвјетној гредици или жетву сјемена. Да бисте цвет прешли на отворено тло, сачекајте почетак новог лунарног циклуса.

Пун месец - најинтимнија фаза Месеца. У овом тренутку, сок практично није подигнут на стаблу, а једном посађено цвеће може да пропадне. Дани помрачења су такође окружени лошом славом и сматрају се неповољним за башту.

Како месец утиче на цвеће

Људи који воле садњу приметили су да Месец, док је другачији, делује на зелене засаде на различите начине. У неким данима њихов раст се успорава, док се други, с друге стране, убрзавају. Од давнина је човјечанство било у градовима и вртовима током већег дијела свог живота, тако да је измишљен мјесечни календар који ће вам помоћи да схватите све суптилности утицаја Мјесеца на биљке и да знате када ћете с њима подузети одређене акције.

Мјесечни календар цвјетног врта није само опис лунарних циклуса. Ово је веома важан документ који показује чак и онај у коме је знак зодијака небеско тело, јер су ти критеријуми подједнако важни током спровођења садње и жетве.

Астролози тврде да се сви знаци могу конвенционално поделити у три групе:

 1. Допринос плодности - Рак, Шкорпион, Рибе. Ако радите садњу цвећа у време када ће Месец знојити свој утицај, онда ће сви усеви пасти и задовољити ће око својим сјајем и здрављем.
 2. Неутрално. Ова категорија укључује Стрелца, Вагу, Бик и Јарац. Ако је ноћна небеска свјетлост под њиховим утјецајем, онда усјеви можда неће дати очекивани резултат, али могу, напротив, проклијати с двоструком снагом.
 3. Негативно. Такви знаци зодијака као близанци, лав,Ован, Девица, Водолија имају негативан утицај на усеве, а садња биљака у овом тренутку је веома непожељна.

Према изјавама лунарног календара, садња цвећа и других биљака треба да се врши током растућег месеца. Резултат ове акције ће бити величанствен и обилан. Али у време када Месец опада, боље је да се уздржи од садње.

Народни знаци из новембра

Ако се у јануару (5. јануара) пахуљице снијега, затим од Мотрона (22. новембар) зима буде на ногама.

Када је на Дмитрију (8. новембар) хладноћа и снијег, прољеће ће бити касно и хладно, а ако се отопи - зима и прољеће су топле.

Дан снега у Козмодемиани (14. новембар) обећава велики прољеће сљедећег прољећа.

Снег на Павлу Исповедник (19. новембар) предвиђа снежну зиму.
Ако на дан Михаилова (21. новембар) ујутру са мразом - сачекајте велики снег, и када дан почне магла - бити трка.

За дан Матренина (22. новембар), суђено им је какво ће бити вријеме: дрвеће на дрвећу, мраз, и магла до одмрзавања.

Ако Федор (24. новембар) буде влажан или снијег, онда се баца прије увођења (4. децембар).

Ако су на Матвеју (29. новембар) вјетрови насилни, онда ће бити сњежна олуја снежних олуја за Николаја Зима (19. децембар).