Лунарни календар за јануар 2018. је цветни вртлар

Данас све више људи показује жељу да се бави професионалним цвијећем. Данас, у окружењу вашег дома, луксузне цвјетне гредице са шареним биљкама нису само интересантне, већ су и престижне.

Исправно уређен пејзажни дизајн с украсним грмљем и цвјетним улицама показује висок статус власништва куће и јасно говори о профињености укуса власника. Поред тога, свакодневно размишљање о овој лепоти донијет ће јединственом духовном задовољству самог вртлара.

За разлику од уобичајене баштенске вегетације, гредице цвећа захтевају много више пажње. Да би се постигло обилно и најважније дуготрајно цветање у прецизно дефинисаним терминима, неопходно је у свакој фази култивације поштовати сва потребна правила.

Искусни цвјећари већ дуго примјећују да одличан резултат узгоја украсног биља не овиси само о исправном тлу, ступњу и климатским увјетима, нити о утјецају лунарног циклуса. Ноћно светло, због својих физичких особина, директно утиче на сваки живи организам који живи на нашој планети.

Њени циклуси одређују колико добро расте семе и како ће се они убудуће довести до новоствореног изданка. Дакле, да би се предвидјели најбољи периоди за узгој украсног биља, многи цвјећари користе препоруке лунарног календара, који детаљно описује цијели лунарни циклус с повољним и неповољним датумима за такве активности.

МесечноЦалендар фор Јануари 2018 \ т

У јануару 2018. године посебну пажњу треба посветити трансплантацији биљака. Најуспјешније вријеме за планирање слијетања је посљедњи дан сијечња. Са 27 на 31, сателитска фаза ће се повећати, лоцирана у Бику.

Овај период циклуса Месеца и знак хороскопа је одличан за спровођење земљаних радова са домаћим цветним усевима. Пресадити у ове биљке, у будућности ће добро расти, имати богату и лијепу боју. У јануару се препоруцује да се планира дизајн врта и да се у наредној сезони одабере цвеце за садњу.

Напомена: Није неопходно узети лунарни календар Цвећара буквално као водич за акцију. Ако у октобру или јануару видите препоруке да "можете сијати и садити неке собне биљке" или "воду и хранити органским облачењем", онда знате да је пријањање дозвољено само искусним цвјећарима и односи се само на биљке које су у одређеним условима . На пример, цвеће воћног стабла може се хранити месечно, чак и зими. Биљке које се у јесен и зиму налазе у топлим условима дуге дневне светлости (са сијалицама), могу се хранити и чак пресадити. Искусни цвјећари и зими могу успјешно сјецкати и обнављати биљке, као и сијати сјеме или проводити умјетно опрашивање. У принципу, правила биљног узгоја, са почетком јесени, хлађењем, смањењем светлосног дана и интензитетом осветљења, односно преласком биљака у фазу одмораили се снажно препоручују успоравање развоја, оплодња, трансплантација, вакцинација, подрезивање и друге процедуре.

Како правилно заливати биљке

  • Стално мокро тло за биљку - један од кључних тренутака у њези. Тло не треба да се суши до следећег заливања. Заливање треба вршити најмање једном у два дана, уз малу количину заостале воде.
  • Немогуће је сипати биљку, иначе може довести до болести, па чак и смрти. Неопходно је осигурати да када вода у палети недостаје текућини. Ово је посебно тачно у време цветања.
  • Не може се залијевати водом из славине. Заливање треба вршити са одвојеном водом, тако да се вапно успело да се слегне до дна и да не би улазило у земљиште, поред тога, у насељеној води се смањује садржај хлора.
  • Ако је из неког разлога тло суво и цвијет почиње да умире, потребно је ставити лонац у воду на пар сати, а затим дати воду да се оциједи и вратити биљку на палету. Тако ће коријени добити потребну влагу, а цвијет ће поново оживјети.
  • Не можете прскати воду док цвате.

Популарни симболи јануара

У јутарњим пукотинама у јулу - јул ће бити врућ и сух. Ако је у јануару било пуно снега, јул ће бити кишовит. Хладнији и хладнији јануар, топлије љето ће бити. Ако су крстени мраз јачи од Божића и Улице, онда ће година бити плодна.

Јануар је најхладнији у зимским мјесецима. Међутим, то се дешава у јануару и топлим данима. После јаких мраза, време је ублажено, алинакратко, и опет под нападом хладних фронтова на земљу пада хладно. На западу наше земље, по правилу, 8-10. Јануара поплава, на истоку - 5-7. Трајање дана у јануару повећано је за 1,5 сати