Лубрицант геарбок Булгариан

Угаона брусилица ради у екстремним условима и под великим оптерећењем. Као резултат тога, потребно је периодично подмазивање за бугарски мењач, јер се високи захтеви за подмазивањем доводе до покретних делова електричног алата. У супротном, уз недостатак мазива, долази до повећаног трошења и скраћивања вијека трајања електричног алата.

Редуктор НСМ је постављен тако да се мазиво пара зупчаника под утицајем центрифугалне силе помера на зидове тела. Знак "дренаже" мењача је повећана бука током рада Бугара. Код отварања кућишта преносника, проблем постаје видљив. Сва фабричка маст се налази на зидовима тела, савијање је практично суво.

Проверите степен истрошености пара зупчаника и оштећења зуба. Ако је потребно, замените зупчанике.

Очистимо површину зупчаника од механичке прашине. Подмажите лежајеве ротора мотора и радног вратила редуктора уљем за течно моторно уље. Затегните ротор, за глатко продирање мазива у лежај. Вишак текуће масти се уклања чистом крпом. Ако то не урадите, он се меша са мазивом за зупчанике и чини га флуиднијим. Течна маст ће се лоше држати на зубима зупчаника.

Ако је фабричка маст за Бугара у редуктору нормалног квалитета, наносимо је на зубе оба зупчаника што је могуће дебље. Ако постоје знакови старења масти - мењач пустите керозином или другом пенетрирајућом течношћу, изамените маст.

Питање шта да подмаже бугарски мењач - било које високотемпературно мазиво, на пример, за подмазивање СХРУС-а и лежајева главчине аутомобила ће одговарати. Не заборавите га ставити на лежајеве осовине.

Подигните преносник, пажљиво затегните носач. Ако оставите зазор у пару зупчаника, преносник се може заглавити.

Такође, приликом сервисирања УСМ-а, потребно је подмазати други лежај ротора и провјерити стање четки мотора.

У зависности од интензитета употребе, сличан поступак (подмазивање бугарског мјењача и провјера стања покретних чворова) треба редовно проводити. То ће продужити вијек трајања вашег електричног алата.