ЛЕД подна лампа: Диоде лампе за дом

Опремањем расвете дома, дизајнери се често окрећу главној јединици осветљења да би инсталирали ЛЕД подну лампу. Ово осветљење је укључено у линију популарних светиљки, има много предности и особина, складно комбиновано са објектима ситуације.

функционални

Подна лампа је подна лампа, која се састоји од носача и сјенила. Од давнина се користи као помоћно осветљење за рекреативни простор. Најчешће се лампа поставља у близини кауча или фотеље, где се постављају на читање књига. Карактеристична карактеристика бакље је благо расипање светлости: неопходно је ако је осветљење собе недовољно.

По жељи, ЛЕД подна лампа може да функционише као главно осветљење ако ће изненада бити потребна посебна атмосфера. Да бисте то урадили, само искључите горње светло и укључите гаџет - атмосфера за романтичну вечеру је спремна. ЛЕД лампе се ретко користе као декоративни атрибути просторије, јер се уграђују у модерне интеријере, где је главна ствар - функционална.


Карактеристике

ЛЕД уређаји овог типа имају низ предности:

 • Енергетска ефикасност је главни плус. Оне смањују потрошњу електричне енергије у односу на конвенционалне сијалице за 10 пута, што се разликује у минималној потрошњи електричне енергије.
 • Светло које емитује ЛЕД подна лампа је довољно светло, пријатно за опажање, није неугодно, нијетрепери, очи при раду са таквим осветљењем се не умарају.
 • Извори светлости који се користе у подним светлима могу имати различите температуре. Ово је погодно јер сјај може бити топао, хладан и чак обојен.
 • ЛЕД диоде у раду практично нису загријане, тако да је овај уређај сигуран за одрасле и дјецу.
 • Дуги вијек трајања елемената задовољит ће сваког купца. Гарантни рок за ЛЕД сијалице, постављен од стране произвођача, је најмање 2 године.

Међу недостацима се може примијетити да су ЛЕД диоде скупе, иако је ова нијанса у потпуности неутрализирана трајањем рада. Поред тога, они се разликују по правцу светлости, тако да не могу да покрију целу површину просторије.


материјали

ЛЕД подне лампе су направљене од разних модерних материјала. Често су сировине за производњу:

 • Метал (претежно алуминијум). Ово је лагани материјал који је добро обрађен. Захваљујући томе, лампе су јаке, поуздане, не тешке. Материјал је еколошки прихватљив, не акумулира прашину, не изазива алергије.
 • Пластика. За производњу расветних уређаја овог типа користи се материјал отпоран на топлоту. Пошто ЛЕД диоде загревају површину, пластика не емитује штетне материје, тако да је безопасна.


 • Стакло. Овај материјал је јака прозирна компонента лампе, што доприноси равномјерној дисперзији свјетлосног тока. Међутим, са снажним механичким утицајем стакло се може сломити.
 • Кристал. Невероватно лепаиако скуп материјал са бакљама који вам омогућава да направите игру бриљантних капи. Разликује се у другачијој форми декоративних елемената и њиховој палети боја.цолоринг

Решење боје подног огледала са ЛЕД диодама може бити апсолутно било које.

Овде можете наћи различита решења:

 • монохроматски производи (модели од белог, црног и сребрног);
 • класичне варијанте боја (уређаји у беж и смеђим бојама);
 • уређаји светлих цветова (у наранџастој, црвеној боји).
Како изабрати?

Избор подне ЛЕД светиљке зависи од неколико фактора:

 • Именовање. Важно је одредити у које сврхе намјеравате користити овај уређај. Ако је потребан као додатак, форма може бити било која, ако је неопходна за рад или читање, боље је преферирати функционалне моделе са регулацијом смјера свјетлосног тока.
 • Потребно је подићи подну ЛЕД подну лампу у стилу просторије. На тржишту опреме за расвету представљен је велики избор модела за различите стилове, подна лампа са гламурозном нијансом кристала у стилу дневног боравка минимализам је неприкладна, као модерна лампа фантазијског облика светле боје на начин енглеског дизајна.


 • Важна боја апарата. Може бити у једном тону са укупном позадином просторије, или бити светли нагласак унутрашњости,Појачани, на примјер, боја намјештаја, завјесе, тапете.
 • Погодан ако је подна лампа опремљена контролном плочом. Апарат, који се налази далеко од софе, можете искључити без подизања.
 • Удобни уређаји који мијењају интензитет свјетлости. Такви уређаји се могу користити као ноћни вид: тако да светлост не омета тихи сан.
 • Перцепција уређаја игра важну улогу у избору. ЛЕД подна лампа треба да изгледа као боја и облик. У супротном, то није ваш производ и вреди тражити други модел.


Постоје случајеви када вам се уређај свиђа, али није ЛЕД. Није страшно: модерна индустрија производи аналогну жаруљу са жарном нити са капом, као у обичним "Иличевим лампама". Скоро свака подна лампа (чак и из антикварнице) може се претворити у ЛЕД.

занимљиви модели

Диодне подне лампе су представљене у великом асортиману на полицама продавница. Лако је заглавити у одабиру модела.

Ево неких од оригиналних опција које могу бити врхунац у ентеријеру просторије:

 • Модел са кристалном нијансом неће оставити равнодушне љубитеље гламура. Такав уређај ће вам дати јединствен сјај сваки пут када се укључите, украшавајући зидове кристалним одсјајем. Хромирана нога и једноставност уређаја омогућавају да се постави у окружење модерног ентеријера.


 • Лампа у облику лампе на крају металне цеви је одлична опција за стил минимализма. Ништа сувишно, у исто времефункционалност уређаја је потпуно сачувана.


 • Модел који симулира дрво обављат ће функцију освјетљења, носити декоративно оптерећење, слично својој брези у снијегу.Примери у унутрашњости

Због великог избора модела, увођење ЛЕД подне лампе у унутрашњост неће бити тешко. Дизајнери нуде много успешних решења:
 • Соба у смеђим и белим тоновима може бити украшена са три идентична прибора. Два од њих одговарају боји ситуације, трећа је живописан нагласак, што унутрашњост просторије доживљава потпуно другачије. У том случају, уређаји обављају функцију партиције, која раздваја остатак зоне од главне просторије.
 • ЛЕД подна лампа у зони кауча у облику фантазијских перформанси ће постати украс дизајна. Не издваја се од остатка ентеријера, али његов необичан облик привлачи пажњу.
 • Не само у дневној соби је место овог уређаја за осветљење. Може се користити за освјетљавање благоваонице. Посебно зато што модели често имају дугу базу која не омета постављање стола.

О томе како можете направити дизајнерску подну лампу својим рукама, погледајте следећи видео.