Подна облога: 5 главних фактора

Подови језгра појавили су се у нашој земљи тек прије неколико година, али због поузданости су освојили срца многих потрошача, инфрацрвено зрачење није само штетно, штовише, вјерује се да има интринзична љековита својства, повољно дјелује на нервни систем уништава непријатне мирисе, штавише, ионизира зрак. А међу недостацима секса, најважнија је висока цијена.

Ребрасти под и мајка са инфрацрвеном светлошћу

У основи конструкције - штап, односно више шипки, које су паралелно повезане флексибилним спојним жицама. Нешто наликује лествичастим лествичама. У овим шипкама, метал се састоји од угљеника, бакра и сребра. А када угљеник достигне струју, он такође додељује топлотну енергију.

Улога агрегатних елемената у конструкцији топлог пода игра флексибилне шипке

Овај кат има завидан квалитет саморегулације. То јест, количина топлоте коју емитује зависи од њене температуре. Ако постоји локално повећање температуре, под је мање топлоте, а онда се температура смањује. И то се дешава, на пример, ако се нешто стави на под. У овом случају, термостат за такав систем је још увек потребан.

Иначе, овај сет шипки се зове инфрацрвени отирачи. Додијељене шипке за слагање, а на равној подлози, можете одмах поставити плочицу директно на љепило, без употребе додатног слоја. У том случају, укупна дебљина лепка и премаза не би требало да буде мања од 2 цм

Предности угљеног подног грејања

Није неопходно смањити љековита својства топлог пода. У ствари, повећан број негативно набијених јона делује као сунчева светлост. Уосталом, он је аналоган раду ваздухопловних генератора и они се, пак, користе у медицини. Према томе, код куће ће такви подови бити корисни.

По техничким карактеристикам, под има највиших оперативних потреба

Предности снопа шипки:

 • Смањује ниво стреса (и то је доказано);
 • екстракција шљаке се убрзава;
 • Раст канцерогених ћелија је потиснут;
 • вирус хепатитиса је уништен;
 • Ваздух се не само чисти, него и дезодорира;
 • Биљке су боље расти;
 • Такав под има позитиван ефекат на здравље оних који пате од псоријазе и дијабетеса.

То јест, тело доживљава топлину као своју, природну. И тако, меки ефекат озгорравливаиусцхее. Такође се побољшава микроциркулација крви и оксидационо-редукционих процеса. И тако ћете бити мање уморни, генерално ћете се осјећати боље. Ово је више од шик бонуса само на топлом поду, где постоји одређени грејни елемент.

Типови угљеничних топлих подова испод плочица

Може се рећи да су сви сустави угљичног гријања лагани, издржљиви, једноставни за уградњу. Треба напоменути да су отпорни на корозију. Флексибилне "шипке" су повезане са мајком уз помоћ жица за тетиве. Ова вишенитна бакарна жица има дебљину од два и по мм и дебелу совицу од 3 мм.

Зимихладан дан топли под у стану постаје право спасење од хладноће

Дакле, топли под је водени и електрични:

 • Електрични под је стерилисан, кабловски или филмски (користи се инфрацрвени филм);
 • Ваљани под је гријач у облику шипки, а филм - у облику филма са угљеном превлаком;
 • И систем шипки, и филмски систем је способан за саморегулацију.

Ово гријање троши електричну енергију на умјереним нивоима, а уштеде се постижу инсталирањем посебних термостата. Лијепо је и лако инсталирати такав под. А слој естриха ће бити врло мали, то јест, много висине у соби коју не "крадете".

Карактеристике угљеник-угљеничног кабла

Ово је грејач за подне облоге. У овом случају, у облику проводника, база која проводи струју састоји се од угљичних влакана. И у улози изолатора тефлона, отпорног на високе температуре. Вриједно је рећи да је међу главним предностима трошковне ефикасности.

Угљенични кабл за грејање се користи за грејање у свакодневном животу и производњи

Ако упоредите кабл од угљеничних влакана са аналогима, он троши струју за 30% мање. Осим тога, његов животни вијек је дужи. Такође је пријатно да је ово влакно компатибилно са скоро свим терморегулаторима. Кабл се може савити у било ком облику, влакна се неће пробити чак ни са јаким завојима.

Шта је још један добар угљенични под у облику штапа

Елементи овог пода су отпорни на механичке притиске и изложеностагресивно окружење. Овај систем може радити до 50 година! Разликује такав под и мала тежина, што је важно.

Бежични инфрацрвени под је интелигентни систем грејања који нема аналогије у свету

Также и стојка на оса:

 • Паралелни систем спајања, што значи одржавање перформанси, чак и ако је оштећени загрејани отирач;
 • Простори се загревају брзо и равномерно;
 • Можете користити такав под чак иу просторијама са високом влажношћу;
 • Заштита од пожара.

Чврст ред, неки плусе, зар не? Не, можете наћи и недостатке (међутим, условни). На пример, инсталација само уз услов постојања кравате. Под је непокретан - померили сте се и под остао на истом мјесту. Па, како да не спомињем високу цијену, која је због сложеног високотехнолошког система (сваки графитни штап на свом мјесту).

Уградња подног грејања (видео)

Чврсти топли под - модеран, удобан, дизајниран за дуготрајан дизајн. Има многе предности, погодан је и чак користан за здравље. Дакле, оно што постоји да би се инвестирало је профитабилно.