Ламинат класе 34 (26 фотографија): карактеристике кинеских производа, из Немачке и Белгије, јачина уметничког ламината од храста

Ламинат је једна од најпопуларнијих подних облога у нашој земљи. За кратко време овај материјал је постао конкурентан на тржишту. Премази су карактерисани многим параметрима, од којих је један класа ламината. Снага и издржљивост зависе од класе. У овом чланку ће се узети у обзир разред 34 ламината који одговара највишим стандардима.

Шта то значи?

Ламинат - плоча направљена од плоче од влакнених плоча или плоча од иверице компресована под притиском. Остали материјали се додају у пећ током процеса производње. На пример, на ламинату класе 34 постоји посебан водоодбојни слој, звук се додаје на стазу. Због тога је такав ламинат веома погодан за употребу у вишекатним стамбеним зградама.

На врху ових слојева лежи слој декорације. То је украшени филм или папир у облику узорка који одређује боју ламината. Сада можете одабрати подну облогу било које боје. Такође може да имитира природно дрво, камен, стари под или керамику. Могу бити и украсне пруге.

Без обзира на декор, горњи слој ће бити заштитни. Његова основа - природне смоле. Они штите површину од температуре и соларних флуктуација.


Ламинат класе 34 - идеалан је за најразличитије просторе: клубове, теретане, шопинг центре. При избору такве подне облоге добићете не само леп, већ и издржљив под.

За и против

У таквом поду који покрива велики број предности:

 • Дуговечност Такав ламинат у дому може трајати пола стољећа, а јефтин материјал за то вријеме ће бити замијењен једном у 5-6.
 • отпорност на хабање.
 • Отпорност на влагу. То се постиже на рачун плоче од влакана обрађене воском.
 • Готово сви произвођачи дају гаранцију од 20-25 година за ламинат 34.
 • Отпорност на фединг услед веома густог горњег слоја.
 • Не захтијевајући од пода.

 • Једноставна инсталација.
 • Безбедност животне средине. Ниво формалдехида је сигуран међу сличним производима.
 • Не остављајте трагове тињајућих шибица или цигарета.
 • Слабо подржава горење.
 • Лако се чисти.
 • Хипоалергена.
 • Не акумулира статички електрицитет.
Међутим, чак иу овом извјештавању постоје недостаци:

 • Немогућност употребе материјала отпорног на влагу у купатилу или у сауни. У таквим просторима погодан је само водоотпорни ламинат.
 • Висока цена. Али за њу ћете добити трајни материјал.

Карактеристике

Посебну пажњу треба обратити на карактеристике које чине ламинат класе 34 тако популарним:

 • АС /6 класа високе отпорности на хабање. То значи да материјал може издржати максимално оптерећење.
 • Не мање од 5000 ваљаних тешких ваљака.


 • У становима, минимални животни век - четврт века.
 • Различита дебљина (8, 12, 14 мм) вам омогућава да одаберете ону за другупросторије

Врсте, материјали и боје

 • Просечна категорија безбедности од пожара. Умерено паљење, висок дим и токсичност.
 • Отпорност на влагу или воду.
 • У овом премазу нема трагова канџи и зуба животиња, па се уклапа у собу са зеницама.

Пре него што се дефинишу многи материјални параметри, спровести посебне тестове. Један од њих је усмерен на одређивање стриктуре премаза.

Модели 34 класе имају највећи број бодова.

Такође одредите тврдоћу: ухватите куглицу пречника 1 цм у премазу са одређеном силом, а затим измерите дубину продора и ударца. И под овим параметром, класа 34 је показала највеће резултате међу осталим врстама ламината.

Ламинат може имати различите врсте површина. Најпопуларнија је сјајна.

Такође популарна опција - мат површина. Полу-уметничка верзија је мање уобичајена.

Исто тако веома богата скала боја таквог ламината. Најпопуларнија је симулација дрвеног пода. На пример: бељени храст, Сонома храст, бродска плоча. Популарни су и светли и смеђи тонови. За винтаге и егзотичне стилове, неки произвођачи креирају посебан дизајн.


Земље производјаци

На модерном тржишту, велики број произвођача разних роба, као и тржиште грађевинске индустрије, такође нису занемарили. Многе земље производе подне облоге, тако да треба вјеровати поузданим предузећима која су се дуго времена бавила таквим производима.

Прво ћемо размотритиламинат географских суседа Русије - Кине. Кинеска индустрија се развија у свим сферама, иу производњи грађевинског материјала. Упечатљив пример типичне кинеске компаније је Текфлоор. Ламинат се производи у Кини, али га контролишу њемачки стручњаци и њемачка технологија.

Кинески ламинат је такође један од најјефтинијих у овој класи.

Ова чињеница често задовољава потенцијалне купце. Под истим системом, они производе подне облоге у Кореји.


Већина земаља које производе такве премазе су у Европи. На пример, норвешка марка Аллоц је позната по свом ламинату, а карактеристика су делови од алуминијумског споја, што ствара осећај чврсте тканине, без спојева.

Имајте на уму да ако су сва правила и упутства за закључак испуњена, произвођач је спреман да му да доживотну гаранцију.

Стога је у Европи такво покривање тражено.

Шведски произвођач Перго направио је посебан заштитни слој како би продужио свој вијек трајања. Шведски ламинат има високу отпорност на удар.

Један од најпознатијих произвођача ламината из Немачке је компанија Парадор. Већ 40 година на светском тржишту компанија је добила велики број међународних награда. По квалитету није нижи од скандинавског. По цијени - много јефтинија него норвешка, али скупља од кинеске.

Такође се у Белгији, Аустрији и Русији производе подне облоге високе чврстоће.


Како изабрати?

Када изаберете тако скупи изгледподу, увек желите да изаберете најбоље међу разноврсношћу.

Не постоји алгоритам једног избора, али постоји неколико критеријума који вам могу помоћи:

  \ т
 • Цена. Иако је класа 34 скупа, али у зависности од земље у којој је направљена, цена може варирати. Најјефтинији ламинат је кинески и корејски. Мало више у руском, немачком, аустријском и белгијском покривању. Највиша цена је у норвешкој и шведској покривености.
 • Дизајн. Често купци изаберу ламинат за готов ентеријер, тако да други критеријуми прелазе у позадину.
 • Отпорност на воду. Није свако покриће има ову имовину. Ако желите да га ставите у купатило, у каду или у сауну, онда треба да изаберете водоотпоран.
 • Операција. За стамбене просторе можете одабрати оба материјала дебљине 8 мм и 12 мм. За јавна мјеста погодна је само дебља верзија.

Где користите?

Најчешће се такав ламинат користи на местима велике групе људи: у теретанама, у ресторанима, у продавницама и трговачким центрима, складиштима и комерцијалним халама. У таквим просторијама користи се материјал дебљине 12 мм. Користити трајну подну варијанту на таквим мјестима је економски исплативо, јер у вријеме замјене пода обуставља активности било које компаније.

У стамбеним насељима, употреба таквог ламинатног челика није била тако давно, да само добија на популарности. Најчешће одабирете поклопац дебљине 8 мм.

Љубавнициизаберите удобност и удобност, спремни да уложите у ово време и новац, почели да бирате уместо других врста премаза ламинат 34 класе.


Како бринути?

Приликом чишћења просторије, мора се имати на уму да је такав под прекривен тканином која одбија воду, тако да не захтијева трљање воска. Напротив, восак или други лакови се не могу користити за интеракцију са ламинатом. То се објашњава чињеницом да се они не уклапају у материјал, већ остављају развод и ненаметљиве тачке на површини пода. Такође, забрањена је употреба боја и лакова.

Ако се чишћење обавља скоро сваки дан да би се одржала чистоћа у просторији, довољно је да се прашином и малим отпадом сакупи усисивач. Код влажног чишћења потребно је пажљиво радити са одвојивом крпом. Након влажног чишћења обавезно утрљајте под сувом крпом. Када користите влажно чишћење, користите специјалне производе за подне облоге.


Ако се на поклопац изненада пролије много течности, прво је потребно уклонити ову течност како би се избегло разбијање структуре и интегритета ламината. Такође је неопходно спречити да течност уђе у спојеве елемената.

За уклањање комплексних мрља од премаза користите специјалне композиције. Произвођачи сами производе ламинат и сродне производе. Често се такве композиције производе у облику концентрата и разблажују у води, ако је потребно, у уклањању мрља од ципела, лепка или воска.


Парафин или гума се најбоље уклањају пластичним стругачем. Дубоки трагови могу оставити точак столица, тако да је у собама с ламинатом боље или да се суздрже од кориштења таквих столица, или да се купи посебан поклопац котача. Такође, снажан притисак се врши на ногама намештаја. За њих креирајте посебне подлоге.

На крају, желим да нагласим чињеницу да ламинат класе 34 није обновљен.

Стога је брига о ламинату обавезна, јер је потребно много мање времена него замјена цијеле подне облоге.

О томе како одабрати прави ламинат, погледајте овај видео.