Кварови на плафону након сликања

Поправка просторија - то је радно интензиван, без проблема. Када резултат не испуни очекивања, расположење се поквари, желим да разумем грешке и поправим грешку.

Стропна слика - почетна, критична фаза читавог циклуса рестаурације. Борбе су уздрмана, њихова корекција захтева ослобађање собе из намештаја. Зашто су мрље на плафону након сликања, како поправити недостатак посла?

Разлози за појаву мрља и развода на плафону након бојења

Зашто су стропови након бојења нестали? Поријекло мрља и развода насталих након сушења боје има различиту природу. Могу се појавити из кривице сликара, осветљења, лошег квалитета грађевинског материјала, као последица оштећења гљивица, трагова старих закрпа.

Најчешћи разлог је недостатак квалификација, повлачење из технологије. Природа грешака:

 • нискоквалитетна припрема подлоге за бојење
 • неусклађеност са упутствима за примену материјала за бојење
 • неисправно одабран алат
 • неправилна примена слоја боје

Савршено припремљена површина за бојење је најдуготрајнија и одговорна операција која одређује униформност покривања.

Постоје недостаци:

 • очување остатака старе боје и гипса
 • неуједначена жбукање
 • кршење технолошког циклуса (сушење ниског квалитета)

Темељно чишћење, малтерисање, брушење - равна површина, што је лакшенанесите равномеран слој материјала за бојење.

Упутства произвођача увек указују на начин коришћења грађевинског материјала. Одступање од предложених препорука - разлог лошег бојања: слабо ширење латекса или водене емулзије због прекомјерне густине, не превише танке у случају превише лабаве конзистенције.

Алати за бојање су од великог значаја: ширина ваљка, дужина дршке, влакна, величина пладња. Преуска радна површина ће повећати комплексност и време за боју, што ће довести до неуједначеног сушења, а самим тим и до појаве мрља. Оптимална дужина пилота и телескопске ручице омогућит ће равномјерну расподјелу слоја.

Усмерен је правац опсега, брзина извођења утиче на накнадну перцепцију боје. Постоји правило да се коначна боја увек мора подударати са правцем сунчевих зрака. Читава област треба брзо да се боји, избегавајући појаву исушених површина пре краја процеса.

Угао упада сунчевих зрака и умјетне свјетлости може створити илузију неравномјерно обојених површина, тамних или свијетлих нијанси. Произведени уз кршење технологије, са истеклим временским периодом, материјали боје неће пружити квалитативни премаз.
На влажним местима, посебно у угловима и тамо где воде цеви за воду и цеви за грејање, може се појавити гљивица. Црни разводи неће нестати ако не завршите читав низ мјера за елиминацију контроверзе и мицелијума.
Места стагнације након продора суседног водоводагорњи спратови нису обојени на уобичајени начин, захтевају посебан третман.

корекција дефеката

Након сликања стропа било је мрља, како их се ријешити? Прво, морате сазнати зашто се то догодило. Да бисмо то учинили, морамо досљедно искључити све могуће узроке који не захтијевају велике материјалне трошкове рада.

Дисторзија светла. Потребно је пратити како се мијења величина мрља тијеком дана и вечери. Када се смањи, увећање услед осветљења светла треба да промени локацију светиљки, да пригуши дневну светлост.

Ако је мрља мала, можете је заситити топлом водом, простунтирати, након сушења обојити лакши тон.

Појава гљивица захтијева уклањање вањских фактора: неисправност крова, слаба вентилација, немар сусједа. Након тога одлазе:

 1. Комплетно чишћење боје, китова, малтера;
 2. Антисептички третман са бакарним сулфатом или посебним прајмером (15 цм око контаминиране контуре);
 3. суво;
 4. Цијели циклус (гипс, сушење, брушење, прајмер, фарбање).

Да би се ослободили жутих развода кроз захрђалу воду биће:

 1. Контаминација се уклања уз помоћ лопатице на палубу (плоче);
 2. Место се пере са средством за избељивање док трагови не нестану;
 3. На основу бакар сулфата;
 4. лопатица са хидрофобним китом;
 5. Нанесите слој акрилног прајмера;
 6. Обојено емајлом;
 7. Нијансе у главној боји.

Све операције се изводе након потпуног сушења.

Како поправити плафон након бојења, ако има било каквих недостатака:

 • пруге, мрље на зглобовима
 • деформација површине кроз дебели слој боје
 • слане биљке

У таквим случајевима, потребно је слиједити хитно правило - поновити цијели циклус изградње по други пут:

 1. Очистити сиромашну покривеност;
 2. засхпатлеват;
 3. полирање;
 4. Под два пута;
 5. Боја (цео плафон).

Све технолошке операције се врше након сушења у складу са упутством (од неколико сати до неколико дана).

На површини стропа сухозида, нискоквалитетни прајмери ​​појављују се у спојевима плоча. Да бисте се ослободили "вена", морате уклонити обојени слој, полирати, поново поткријепити, а затим префарбати.

Како обојити плафон тако да не постоје дефекти

Припремни радови, укључујући и поравнање површине таванице, двоструки прајмер, завршени, остају да се обоје. За бољи резултат погодна је мат боја на воденој основи или акрилној боји: они не дају рефлексију, попут сјајног и емајлираног зрака.

Простор треба бити добро освијетљен, тако да се може видјети цијело подручје сликања. Боја се разблажује са водом до жељене конзистенције у складу са упутством, улива у посуду за 1/3.

Правоугаоне четкице средње величине су обојени углови, спојеви са покривањем од 3-5 цм.чак се импрегнација преврће преко пладња.

Први слој за бојење се наноси окомито на траке које се преклапају са прозорским светлом. Следећи делови боје такође су претходно пресавијени у лежиште. Ваљак се мора кретати глатко, без трзаја, са истим притиском. С времена на време можете паузирати да процените квалитет боје са различитих позиција. Необележене површине треба да се фиксирају пре исушивања боје.

Сушење једног слоја врши се у одсуству пропуха и јаког сунца. Иначе ће се појавити мјехурићи од неравномјерног сушења латекса или водоотпорног филма.

Последња фаза је цртање другог слоја. Треба га наносити од прозора до супротног зида. Боја је ваљаних квадрата, цик-цак покрети, равномерно попуњавајуци сектор.

Приликом извођења лака потребно је знати:

 • што је већа површина, теже је створити идеалну површину
 • на видљивим дефектима светле позадине
 • потребни висококвалитетни материјали

Усклађеност са неопходним технолошким захтјевима и упутствима ће вам омогућити да постигнете добар резултат: глатку, лијепу површину стропа. Поправљање грешака је увек теже.