Квалитетне и јефтине степенице за други спрат за давање: 7 предности

Међу предностима дрвених степеница је мала цијена, могуће је изградити други кат, а што је најважније, на кату се може доћи до удобног и удобног стубишта. Међутим, стационарне мердевине се не постављају толико, поготово ако су димензионалне. Међутим, произвођачи су покушали да задовоље све категорије грађана - тако да су на други кат куће биле јефтине степенице.

Јефтине степенице до куће

Смањење цијена је по правилу посљедица смањења самих степеница.

Чудно, али мале конструкције добијају на популарности, као:

 • Изгледајте врло пристојно;
 • уклапа се практично у сваки ентеријер;
 • Цијена је знатно нижа, а разноликост врста остаје.

Заиста, монументалне конструкције нису свуда на том месту, што посебно важи за мале куће са уграђеним другим спратом.

Да би дрвене степенице трајале дуже, морају бити прекривене слојем лака

Степенице имају низ услова, укључујући и ширину пролаза једнаку ширини степеница. На другом спрату је такође мало вероватно да ће бити велики, а огроман пролаз само ће све покварити.

Нису сви џепови скупи, поготово ако је кућа завршена и завршена поправка. Прихватљива цијена је помогла малим љествама да заузму своју нишу на тржишту роба. Заиста, разноврсност материјала и опција за изградњу улаза на други спрат омогућава вам да пронађете управо оно што желите, па чак и најпрофињенији укус и сложени ентеријер.

Материјали за јефтине мердевине

\ т

Најчешће, сама цена је под утицајем материјала од којег су направљене степенице. Штовише, у већини случајева, избор скупих материјала умјесто обичних због искључиво престижа и жеље да се похвали. А по оперативним карактеристикама јефтини материјали често изгледају још боље и поузданије.

Често су јефтине степенице направљене од материјала као што су:

 • бетон;
 • метал;
 • Дрво.

Конкретни кораци се сматрају једним од најпоузданијих. Може се наћи у сваком тријему вишеспратне зграде. Из истог материјала се праве уличне степенице. Али то не значи да се такав дизајн не може користити у земљи. Можда изгледа и није јако лијепа и скупа, али поузданост је зајамчена.

Најјефтиније степенице су од дрвета

Из сигурносних разлога, препоручује се уградња шина и покривање степеница са колосијеком.

Степенице, које су у потпуности састављене од метала, ретке су, јасно је - да би степенице биле јаке, метал не би требало да буде мекан и такав дизајн је значајан. Најчешће се метал комбинује са другим материјалима, као што је каљено стакло. Посебно је импресивна метална кована ограда.

Дрвене степенице сматрају се стандардом укуса и "златним путем". Најпопуларније борове конструкције су прекривене транспарентним лаком, који наглашава запањујућу природну структуру дрвета. Осим тога, највише су дрвене степеницееколошки, чак и ако су економска класа.

Предности јефтиних дрвених степеница за други спрат

У ствари, дрвене степенице имају многе предности.

Наиме:

 • Прихватљива цијена;
 • Не захтева додатну обраду;
 • Разноликост опција;
 • поузданост;
 • снага;
 • Пријатан изглед;
 • Еколошки прихватљиви материјали.

Побољшање изгледа дрвених степеница може бити и сликањем

Такве структуре су посебно цењене у унутрашњости близу природе, на пример, у земљи. Природно дрво доноси топлину и удобност кући, а прекрасни цртежи и резбарије од дрвета чине унутрашњост нечим задивљујућим.

Оно што је занимљиво није нужно одабрати пут стабла. Исти бор је идеалан ако власници станова траже буџетске опције. Они практично не стварају притисак на под и зидове, док произвођачи гарантују животни век од 50 или више година. Једини недостатак дрвених степеница је добра проводљивост звука, али то се може по потреби кориговати. Довољно да положим тепих или тепих.

Дрво мора бити заштићено неким импрегнацијама од паразита и кварења. Ово се ради у време када је производња и инсталација у току, али је пожељно појаснити ову тачку.

Висеће степенице на другом спрату економске класе

Наравно, постоје многе конфигурације и облици степеница.

Најважнији су најједноставнији вијци, и зато постоје разлози:

 • Због своје конфигурације, уштеда простора ће бити велика;
 • Сматрају се најсигурнијима;
 • Дизајн вијака изгледа елегантно у сваком ентеријеру;
 • Могу бити направљени од готово било којег материјала;
 • Они се лако инсталирају, па чак и сами.

Дакле, можете сачувати не само материјал. Ханна ће остати у џепу власника ако ће степенице бити направљене властитим рукама. Занимљиво је да су неки модели већ почели да се продају са детаљним упутствима за самосталну монтажу - ту су оригинални модуларни дизајнери, који су прилично успешни чак и код непрофесионалаца.

Вертикалне степенице на други спрат могу значајно побољшати изглед ентеријера и учинити га функционалнијим

.

У зависности од величине и материјала, цијена вијака може почети од 10 тисућа рубаља, што је заиста врло јефтино. Чак и ако ће мердевине бити наручене, још увек можете да их сачувате. Главно проклетство цене иде, чудно, за додатни рад - мерење, израду шема и цртежа, као и власника често процијењеног буџета. Ако то урадите сами, уштедјет ћете најмање 15 посто.

Чак и толико тога можете уштедети одбијањем да обрадите. То можете сами. Независна инсталација ће власнику оставити око 20% од укупног броја.

Економична верзија спиралних степеница - са фокусом на носиви стуб. Направљена је од металне цеви пречника 5 цм и причвршћена на вентилатор.степени, имају клинасти облик. Постоје и друге опције - на основу зида, на косоарима, типу бунара. Међутим, то је такав дизајн на цијеви је најпоузданији. Такође вам омогућава да изведете ограду која обезбеђује додатну сигурност. Ово је релевантно за старије особе и породице у којима има дјеце.

Потребно је узети у обзир и то да вијчане степенице знатно штеде простор. Ако за велику зграду то није толико битно, онда ће за мале просторије таква конфигурација бити право спасење. Поред тога, можете обрадити и кораке и потпорну цијев на различите начине. На пример, обојене су специјалним бојама, прекривеним лаком.

Јефтине лестве за давање на другом спрату

Јасно је да људи који покушавају да штеде на инсталацији и преради вероватно неће наручити степенице за неколико стотина хиљада рубаља од племенитог дрвета, и многи људи почињу да сумњају у квалитет и поузданост јефтиних објеката.

Треба имати на уму да:

 • Готови кораци могу варирати у величини;
 • Наредба посебно - скупа;
 • Јефтини модели могу бити направљени од материјала ниског квалитета.

Не препоручује се куповина сувише јефтиних дрвених степеница, јер оне могу бити опасне

Све ове сумње је лако растурити. Да, готови сетови за постављање степеништа имају строге пропорције, али се не може погрешити ако су сва мерења добро извршена. Љестве за наруџбу, такођер, можда неће превише погодити новчаник ако узмете дио посла. И штедњаМатеријали су због веома ниског квалитета и сличности свих модела - исти су до последњег вијка, и разликују се само по величини, и, прилично незнатно.

Угодан изглед јефтиних љестава омогућит ће полирање. Она такође ублажава рачуне и друге проблеме. Поред тога, повећава трајност и издржљивост.

Даља обрада се врши искључиво по укусу власника. Дрвене конструкције су обично прекривене лаковима. Али метал може бити потпуно обојен, не само ограде, већ и степенице.

Удобне јефтине степенице за други спрат за дацху (видео)

Одабрати јефтин модел љествице за сеоску кућу није јако тешко. Чак и овдје можете учинити много јефтиније ако дио посла буде обављен од стране власника. Јефтин - не значи лоше, тако да се не плашите таквих дизајна. Они ће трајати дуго и изгледати предивно.

Срећно у експериментима!

Детаљи: јефтине степенице за други спрат (примери фотографија)

)