Квалитативна облога зида зидом: 2 начина инсталације

Облагање зидова сухозидом мора увијек бити изведено у складу с технологијом и према одређеним правилима, а добар човјек, релевантан за поправак и конструкцију, разумије колико је битно у овом случају сухозид. Али то није увијек довољно, поготово ако радите с њим у главној кући. Потребно је не само познавати теорију, већ и имати искуство практичног рада, које зовемо, властитим рукама. Штавише, искуство мора бити свестрано, радити у различитим условима, у различитим тимовима. То вам омогућава да сазнате све могуће нијансе процеса изградње. Међутим, вредно је оставити аргумент и размотрити питање детаљније.

Зашто зидна облога ГКЛ

Увек, када ће користити ГКЛ, то није само то. Не због свега тога. Као што је позадина. И из неког специфичног разлога. Најчешће је то узроковано дефектима у зиду. Уосталом, сваки власник жели чак и ставити плочице, лијепо тапкати позадину, правилно бојите зид. А ако не будете имали среће, онда ће вам помоћи суви зид.

ГКЛ у овом случају маскира разне јаме, рупе, празнине и тако даље. И декоративни рад се изводи на ГКЛ плочама.

На моје велико жаљење, далеко од свих зидова одговара СНиП. Због тога се суви зид често користи за једноставно изравнавање зидова. То је неопходно да би се неки елементи декорације ставили на површину. Ова својства омогућавају истовремено и исправљање дефеката и изједначавање зидова. То је корисно, зар не?

Са сухозидом назидне облоге можете потпуно сакрити све комуникације

Ево кратке листе зашто је уопште потребна:

  • маскирање дефеката зидова;
  • Поравнати зид;
  • звук и изолација зидова;
  • Шивање комуникација.

Али поред корекције дефеката у зидовима, ГКЛ има и друге функције. Звучна и топлотна изолација. Због своје густине, ова плочица савршено изолује сваки утицај околног света на просторије, прекривене ГЦЛ-ом.

Поред тога, суви зид савршено крије домаће комуникације. Цеви, каблови, итд. Се постављају дуж зида и ушивају у њега. Зид може касније бити украшен по вашој жељи.

Како се суочава ГКЛ

Када се говори о таквој теми, технички подаци су обавезни.

Два метода за монтажу ГКЛ:

  • Лепљење плоча на зидове;
  • Монтирајте оквир и шивајте листове на њему.

Први начин је много економичнији и лакши. Све зато што у овом случају није потребно користити метални елемент. Овај метод је погодан за случајеве када не морате да сакривате цеви и жице, већ само да направите добар, уједначен зид, како бисте онда лепо обрадили.

Пре облагања зидова, неопходно је правилно инсталирати оквир на који ће се причврстити листови сухозида

У овом случају, не морате да радите костур и плашт, што може уштедети добру количину. Потребно је само да изаберете одговарајући лепак и залијепите зид на зид, тако да је све у истој равни.

Првоморате потпуно очистити површину зида. Уклоните све старе боје, мрље, китове итд. Затим процијените једнакост зида, бољи ниво. Ако неједнакости нису превише страшне, гипсани кит ће се уклопити. Наноси се на тањир, након чега се на зид постави лист сухозида на означеном месту. Неопходно је мјерити не само гдје ће бити причвршћена плоча ГКЛ, већ и гдје ће се премаз размазати. Поред тога, препоручује се да се зид постави, посебно ако је спољашњи.

Ако зид није превише гладак, боље је користити љепило. Потребно га је распоредити по средишњој линији и ободу плоче, лако се може направити глетарицом. И у зиду, морате убити типле и завртети им вијке, тако да су шешири били на истом нивоу. Тада се плоча треба притиснути на вијке.

Изворни начин суочавања са сувим зидом

Ако су неједнакости превелике, можете покушати на други начин. Траке сухозида са дужином цијелог зида и ширине 10 цм, залијепљене једна с другом, након чега се већ лијепе пуне плоче ГКЛ. Али такав начин ће одузети мало простора у самој просторији.

Ако монтирате плоче испод плафона, морате оставити мали слободни простор. Ово је потребно да би се лепило брзо осушило. Након сушења лепка, задња фаза ГКЛ инсталације остаје.

Када се малтерисање гипсаних плоча врши на површину зида, веома је важно да буде што је више могуће

Сви спојеви који остају након уградње морају бити покривени траком-серпианком, лопатом и чистити брусним папиром и покритипочетни и завршни јастук.

Други метод је много компликованији и захтијева више средстава. Али резултат таквог рада ће трајати и дуго ће служити. Ако монтажа без оквира није ваша опција, треба направити оквир од дрвених елемената или метала, обично се користи у сличним радовима. Ова конструкција се успоставља дуж зида, понављајући његову раван, али може бити удаљена од њега на потребној удаљености. То се може урадити ако се планира изолација, изолација буке или полагање у зиду комуникације.

Упуте за облагање унутрашњих зидова сухозида властитим рукама

Па сте одлучили да направите костур. Затим морате пажљиво и пажљиво пратити означавање. Прва ознака је направљена на поду, а ту је и УД-профил. Користите нити да бисте остали нетакнути. Затим, вијци морају причврстити профил стропа, а затим и бочне дијелове. Ово ствара оквир око периметра.

Следећи корак је причвршћивање носећих профила. Треба их поставити у корацима од 60 или 30 цм, за причвршћивање плоча 120к600 ГКЛ. Од крутости и учесталости уградње профила, зависи трошак цијеле конструкције. На зиду су причвршћене равним вјешалицама.

За време целокупне инсталације зидног облагања сувог зида, потребно је запамтити једнакост оквира

Сама суспензија је постављена у зид, а затим је обрађена тако да је слична слову "П" и стегнута на ЦД-профиле.

И управо сада почињемо да шивамолистови сухозида. Прво се морају причврстити на профиле, то се постиже вијцима. Окрените их око ивица и у средини у корацима од 20-30 цм, а капице ставите на површину плоча на 0,5-1 мм тако да су на истом нивоу са картоном, али нису оштећене. Завршна обрада је иста као код прве методе.

Својим рукама: окренут према зиду са сухозидом (видео)

Показало се да суочавање са зидовима није тако компликовано и нејасно. Ако разумете, прочитајте релевантне чланке, погледајте релевантне смернице, разумите сваку од њих, посебно ако постоји неко искуство у релевантном окружењу. Наравно, овај чланак је бржи водич за потпуну и свеобухватну информацију о овој теми. Поред тога, увек можете покушати да се консултујете са искуснијим професионалцима и професионалним градитељима.