Кухиња високе технологије: 70 фотографија идеја за дизајн ентеријера и хи-тецх слушалица

Монументална и технолошка и истовремено елитна и прагматична хи-тецх - савршен је стил за пројектовање кухињског простора. Једноставност сложених и бриљантних облика, њихова ергономија, конструктивне одлуке и структура материјала главни су акценти у таквом ентеријеру.

Неоспорне предности хи-тецх кухиње су његова апсолутна функционалност и практичност.

Хи-тецх кухиња: препознатљиве карактеристике

  • Линије - тачне, концизне и јасне.
  • Обрасци - једноставни и функционални: лустери за боље осветљење и удобне столице, столови дизајнирани да максимално искористе простор.
  • Декор - у облику опреме и практичних елемената.
  • Ништа непотребно, отворено и неозбиљно.
  • Унутрашњост користи комбинацију метала, стакла и пластике.
  • Доминација строгих нијанси: црна, бела, сива металик.
  • Много светлости и осветљења као декор, као на слици испод.

Карактеристике избора материјала за високотехнолошку кухињу

Технолошки стил хигх-тецх се манифестује иу избору материјала за реализацију таквог дизајна током поправке станова. Прихватљива су чисто функционална и практична рјешења. Обично је то метал, стакло и пластика.

Кухиње за завршну обраду и поправку

Приликом поправљања стана у стилу високе технологије, а посебно у кухињи, важно је одабрати оптималан третман зидова, јер ће то бити позадина за читав интеријер. Погодан је за различите врсте малтера и боје. Да ли је могуће применити и модерна текстилна решењатакође полипропиленске тапете.

За под оптимално бирају материјале за испуну. Допуштене ПВЦ-плоче, дрвени материјали у тамним или бијелим тоновима.

Овде је, по правилу, плафон вишестепен, па је монтиран помоћу гипсаних гипсаних плоча и затезних платна, чија је поправка једноставна. А то је најважнији параметар при избору материјала.

На плафону увек постоји позадинско осветљење. Како декорисати можете користити и неочекиване табове са скривеним осветљењем уместо додатних уређаја.

Намештај и његове варијације у хигх-тецх стилу

Кухињски сет је често мало другачији од уобичајеног великог намјештаја. Кућиште је направљено од конвенционалних дрвених плоча, јер је то приступачно рјешење. Фасаде могу бити разноврсне. Овдје можете видјети и металне оквире, стаклене, пластичне, филмске и акрилне узорке.

Трпезаријски намештај је израђен од метала, пластике и стакла - материјала који ретко захтевају поправку. Столови се, по правилу, изводе на металним ногама, а радна плоха - из чаше. Столице се углавном користе од пластике. То могу бити интегрална решења високотехнолошких пластичних или оригиналних облика са челичним ногама.

Дизајн ентеријера високе технологије

Готово сви нагласци такве кухиње - кухињски сет, његове ручке, трпезаријски столови и столице, лустери и уређаји. Њихови облици су елементарни, интуитивни и ергономски, а боја је практична и веома строга.

Палета боја

Коришћени материјалиодредити схему боја станова у стилу високе технологије. Овде доминирају сиве металне коцке, хромиране ручке, челичне ноге намештаја, чак и алуминијумски лустери. Али то су само детаљи.

Главна ствар је бела. Сива се користи, али онда се испостави да је дизајн изузетно хладан и удаљен. Због тога се препоручује да користите светле детаље у било ком монохромном решењу.

Недостатак декора одређује избор таквих елемената у функционалном пуњењу кухиње. Вивид (жута, плава, црвена, гримизна) може да се седи на столицама, тапацираним софама, кухињским прибором и посуђу, као на следећој фотографији.

Широко коришћени и детаљно црни и обрада намештаја. Такви могу бити и ручке, и дио фасада, и сјајни крајеви.

Радни простор

Постављање радног кухињског намјештаја може бити било који: од равно до острва. Главни задатак остаје висока ергономија.

Без обзира на подручје и положај слушалица, његово пуњење је што функционалније: има много фиока, полица и ситница које помажу да се сви прибор уреди тако да је све при руци. Сваки угао ормарића се користи и не губи се узалуд. Стога је препоручљиво опремити малу кухињу у овом стилу.

Високотехнолошка кухињска прегача за радни зид може бити прилично декоративна. Овде можете користити стаклене коже са фотографијом. Најчешће бирају апстрактне обрасце који могу бити присутни иу декорима на зидовима благоваонице.

Зидана опека остаје исто популарно решење за завршну обраду радног зида. Овај урбанистички мотив је коришћен јер је хи-тецх био искључиво стил индустријског дизајна.

намештај

\ т

Кухиња високе технологије преферира читаве облике, а често је сав намјештај у таквом интеријеру један комплекс.

Табеле се овде могу комбиновати са шанком или острвом и радним простором у целини. Столице често нису само ергономске, већ се користе и као додатни извори светлости или кутије за складиштење.

Функционални елементи су посебно активни у малим собама: кутне кухиње укључују радни простор, стол и столице у једном кућишту у најефикаснијем и разумљивијем облику.

Кухињски кутак се може организовати и уз помоћ уграђених елемената: столови су наставак прозорских клупица, нефункционални углови станова претварају се у ормаре, мјеста за одмор, као и за постављање кућних апарата, што ослобађа простор на радној плохи.

Важна компонента целокупног дизајна је опрема за намештај. Може се сакрити када су ручке маскиране, а на површини нема знакова њиховог присуства. Фасаде у овом случају чине једну површину, што се види на слици испод.

У другим случајевима, ручке су обично одабране од хрома, а сјај који у потпуности одговара природи унутрашњости.

За уштеду простора, столови за благовање могу се сакрити испод радне површине. Онда намјештај укључује кутије, а за јело једноставноизбачен са радне површине.

Столице су често главни нагласак, као да има довољно простора да се изаберу оригинални, али прикладни облици таквих. Седишта су израђена од светлих материјала или остају транспарентна, што је корисно за визуелну уштеду простора у малој кухињи.

Расвјета: лампе или лустери?

Дизајн сваког лустера у ентеријеру хи-тецх кухиње представља ефикасну комбинацију технолошких, функционалних и декоративних особина које се могу видјети на сљедећој фотографији. Такав декор - једини могући у овом стилу, тако да избор чвора је дао пуно пажње.

Може се користити скривено светло, које ће деловати и као декор и као извор светлости. Али онда позадинско осветљење треба да буде довољно и довољно светло. Главни могу бити два или три стаклена или метална лустера постављена изнад мјеста за јело. Али организација расвјете на овом, наравно, не завршава ту.