Креирамо прелепи ентеријер: плафонски плашт са шибом

Превлачење плафонских тканина - процес не из плућа, што захтијева довољно времена и терпенииаСтроителние радови, који укључују плафонску облогу, врло су захтјевни. Све је то због чињенице да су потребни посебни грађевински материјали, као и од особе која ће радити ове вјештине, времена и искуства. Није битно који тип облоге ће се користити, он увијек укључује стварање оквира и већ је његова даљња обрада. Асортиман материјала је прилично велик и зависи од овог избора, на који начин ће се користити обрада. Интернет нуди довољно инструкција о томе, а ми ћемо покушати да разумемо детаљније.

Како везати строп својом руком: популаран материјал

Шта је платно? То је оклопна плоча, чија особеност лежи у одређеном начину фиксирања, наиме папагај. Ако се вратите у прошло стољеће, можете сазнати да је ова метода кориштена само за резбарење вагона. Зато је добила своје специфично име. Тренутно се облога користи како за покривање вањског простора тако и за унутрашњост. Раније се такав начин обраде просторија сматрао највећим буџетом. Много година касније, овај материјал није изгубио своју популарност и доказао се као поуздан материјал. Пошто су у наше време постојале сасвим нове технологије за производњу овог материјала, тада су се проширили начини његове примене.

Стварање облоге је дуг и сложен процес који укључује стварање даске за обрезивање,сушење, стварање везе са муљем, брушење и сортирање. Све ове акције помажу да се добије трајни материјал који има атрактиван изглед.

Постоје многе класификације облога, које су подељене одређеним карактеристикама. То укључује квалитет, врсту дрвета, област у којој ће се користити.

Својим рукама можете везати плафон тканином

За облагање у главним случајевима користе се следећи материјали:

 • Племенито дрво. Од посебног поштовања је храст или гума;
 • Врсте које се односе на меко. То може бити липа или јоха;
 • Универзални материјали. Ова категорија обухвата борове и јеле.

С обзиром на способност ових материјала, они стварају сљедеће типове облоге:

 1. Евровизија . Ова врста се најчешће извози у Европу. Таква облога се одликује глатком површином и системом дубоких жљебова;
 2. Плоча за облагање . Овај тип личи на изглед снопа;
 3. Америцан . Захваљујући овој облози, можете створити имитацију махања, која је широко распрострањена у Америци;
 4. Блоцк Хоусе . Тип је сличан цилиндричном дрвету.

Плафонска облога: избор панела

Ако погледате тржиште грађевинских материјала, можете разумјети да је спреман да понуди разне материјале за украшавање плафона. То су полимерни материјали, који су у овом тренутку стекли поверење међу девелоперима. Али за данас то није такомного људи који би више волели дрво које има еколошко својство, естетску страну и лакоћу коришћења. Да ли је вредно споменути да овај материјал има јединствен дрвени мирис, који је, када је обложен стропом, способан створити уравнотежену микроклиматску средину.

Међутим, најчешће се преферирају сљедећи материјали:

 • пластика;
 • МДФ плоче;

Што се тиче пластичних плоча, оне се дијеле на бешавне и изоловане шавове. А прва и друга карактеристика су одређени резултати који утичу на изглед стропа након завршетка рада.

Важно је знати да пластичне плоче не захтијевају додатну обраду, за разлику од дрвених плоча.

Пластичне или МДФ плоче се најчешће користе за плафонске облоге

Зато су ти материјали најчешће преферирани. Поред тога, њихова практичност је иста у великом асортиману боја. Ако постоји жеља да се направи симулација стабла, онда чак и пластична плоча може помоћи у овом питању.

МДФ плоче се такође односе на једну од врста ограда. Израђени су од материјала од влакана. Начин производње односи се на прешање дрвених влакана.

Величина таквих панела је углавном стандардна, а спектар боја је веома широк.

Недостатак таквих панела може се претпоставити да се могу инсталирати само у оним просторијама које немају висок ниво влажности. Погодни су за све просторије, осим купатила, кухиње, балкона. Зато не моратеда се инсталира у каду.

Облагање зидова и плафона платном: корисне препоруке

Ако одлучите да шијете дрвену облогу, онда ће вам требати неке корисне материјалне препоруке и радити са њом.

Наиме:

 • Дрвена тканина је свестрани материјал који се може комбиновати са било којим декоративним материјалом и углавном се користи у сеоској кући у дрвеној кући.
 • Ако је одлучено да се властитим рукама постави дрвена фотеља, потребно је да се упознате са видеом или фотографијом која ће вам показати како правилно инсталирати инсталацију тако да она није само поуздана него и исправна.
 • Да строп не заузима монотон изглед, стручњаци препоручују да се поплочава површина у различитим правцима. Да би изглед декоративног изгледа изгледао оригиналније, могуће је користити греде или трачнице супротне боје.

Да би изглед обложеног стропа изгледао оригиналније, стручњаци препоручују употребу греда или трачница супротне боје

Пуњење плафона је одлична опција за уградњу у просторију. Не само дуге даске, већ и холистички панели, који укључују резбарије, слике или стаклене витражне прозоре, могу доћи до инсталације. С обзиром на модерну технологију, произвођачи могу понудити велики број опција.

Шта да се веже на плафону у некој другој земљи

Завршни материјали се обично бирају на основу принципа - економичности и практичности. Да би се покрили плафони у затвореном простору, они се често купујуодређених материјала.

Наиме:

 • ЛФМ;
 • панели;
 • тапете;
 • Стропне плоче од пјене.

ЛФМ се најчешће користе за дизајнирање плафона за викендицу као заштиту од негативних фактора.

Плафон у земљи може бити покривен, на пример, плочама од пене, тапета или панела

Што се тиче валлпапера, онда вам је потребан асортиман флизелина или стаклопластичних тапета уз присуство текстурне површине. Такви материјали ће вам омогућити да направите леп и уредан плафон.

Панели се могу купити у грађевинским радњама, могу бити различите дебљине и текстуре. Не постоји тако велики асортиман у било ком грађевинском материјалу.

Стропне плоче од пјене су један од најбољих начина за брзо скраћивање плафона. Они нису само удобни за рад, већ су погодни и за сликање. Полиестер се може брзо и лако сећи ножем за писање, а може се причврстити универзалним љепилом.

Како везати строп властитом руком (видео)

Како одабрати праву подлогу? Овај чланак је открио што је више могуће све главне аспекте рада са материјалом. Све остало зависи од обуке и професионалности чаробњака. Па, што се тиче самосталног рада, онда пре почетка, најбоље је консултовати се са специјалистима и прегледати лекције. Пратећи све препоруке, можете добити савршен ентеријер.

Детаљ: плафонска облога са фурниром (примери фотографија)