Ковани азбори за лето (28 слика): врсте конструкција, плусеви и минуси кованих зграда, прегледи

Модерна дацха парцела - не само шест стотина. Умјесто грубих кућа руралног типа у средишту простора долазе простране викендице са гостољубивом фасадом, двориште са стакленицима и креветима претвара се у мини-парк са пространим травњаком, цвјетним гредицама и алпским тобоганом.

Прави украс таквог двора може бити сјеница, гдје се цијела обитељ одмара, чајанке и свечане прославе. Ова конструкција је најчешће направљена од дрвета или поликарбоната, али најљепши изглед су ковани павиљони, о чему ћемо говорити у нашем чланку.

Предности и недостаци

Од почетка 18. века, паркови и дворишта приватних посједа племићких племића украшени су сјеницама с умјетничким ковањем. Временом, пажња на ове објекте крајобразног дизајна уопште није ослабила.

Размотрите предности ових конструката:

  • Трајност. У поређењу са било којим другим материјалом, ковани павиљони су најтрајније грађевине. Они ће трајати неколико деценија.

  • Отпорност на спољне утицаје. У поређењу са дрветом, метал много побјеђује, може сигурно поднијети варијације температуре у различитим годишњим добима, ужасно је влажан, гори сунце и живот инсеката.

  • Трајност. Упркос својој лакоћи, деликатној замршености и најфинијим елементима уметничког ковања, таква је видиковац прилично чврста, јер је направљена од метала (ни ветар ни механичко оштећење није страшно).

  • Заштита од пожара.Метални сјенице се не боје ватре, па су боље за постављање роштиља и пећи, удобан смјештај у близини ватре.

  • Лакоћа. Упркос чињеници да су ковани азбори израђени од метала, њихова тежина је прилично мала, због чега се лако транспортују, њихова инсталација не захтева много времена и труда.

Ковани видиковац ће бити мјесто гравитације за све чланове породице и пријатеље у било које доба године. У топлоти ће штитити од сунца, у лошем времену - од влаге и кише, зими ће вам омогућити да уживате у снијегу у топлом пожару.

Софистицираност и ексклузивност. Јединствени дизајн ручно рађеног ковања ће учинити ваш павиљон јединственим. Сличан образац је изузетно риједак. Сјеница, уређена од стране професионалног мајстора, увијек је индивидуална, изгледа бизарно и фино, ствара бајку.

Ковани азбори се савршено уклапају у апсолутно сваки дизајн баште. Они ће бити диван додатак цветним гредицама и другим зеленим засадима.

Стварање атмосфере магије и јединства с природом помоћи ће да се уздиже уз темељ дизајна коврчавих лија, као и цвијеће у висећим лонцима.

Упркос бројним предностима, у кованим павиљонима постоји неколико недостатака:

  • Метал је касније рђа. Да би се спријечило или исправило правовремено, потребно је да се сјеница покрије посебном бојом за металне производе једном у двије године. Посебан састав спречава корозију.

  • Било који метал уефекат директне сунчеве светлости има могућност прегревања, због чега у врелом дану остатак у таквом видиковцу може постати нелагодан. Да би се то избегло, довољно је да се уреди сјеница у сјени дрвећа.

врсте

Класификација павиљона може се заснивати на различитим основама:

  • Методом рада сјенице се могу хладно или вруће ковати. Предност врућег ковања је резултат - елементи производа су што је могуће глаткији, танки и ажурни. Метода хладног ковања је јефтинија.


  • Према врсти употријебљеног материјала, ковани сјенице се израђују од различитих сировина. У производњи гвожђа, челика, бакра и других метала, у зависности од жеље и финансијских могућности купца.

  • Геометријски облик сводова је округлог, овалног, квадратног, шестог и осмерокутног облика.
Повјеравање производње кованог павиљона најбољим професионалцима. Много је произвођача, али прије него што се одлучите на избор, проучите рецензије на интернету, посавјетујте се са сусједима у сеоској кући, која има ковани видиковац.

Ако имате одређени скуп вјештина у раду с металом, имате потребну опрему, сјеница се може направити самостално, без помоћи специјалиста са стране.

инсталација

Ако сте се већ одлучили за избор сјенице за своју земљу, прво морате припремити мјесто за исправно постављање. Цлеар упхоризонтална платформа на територији њене парцеле. Ослободите се смећа, камења, што је више могуће одводити земљу.

Будући да дизајн кованог павиљона има малу тежину и максималну крутост, може се уградити без темеља.

Стручњацима за дизајн пејзажа се саветује да подигну дизајн изнад нивоа земље на малу висину како би заштитили доњи део од корозије. За ове сврхе савршено погодна плочица за поплочавање или камен.

Из готових елемената могуће је у једном дану уградити или монтирати дизајн, можете га денатурирати коврчавим вишегодишњим биљкама, покућством од прућа, а до краја вечери можете се сигурно одморити у хладу његове хладноће.

производи за негу

Брига о дизајну је веома једноставна. Да би ваша сјеница била дуготрајно одржавала угодан изглед, потребно је провести превентивни преглед најмање једном годишње. Ако на површини метала наиђете на рђу и друге деструктивне формације, ово место треба темељно остругати брусним папиром, затим одмашћити, осушити и нанијети специјалну боју за метал. Може бити прозирна или са металном нијансом, што ће додатно повећати Ваш дизајн.

Да би се овакав превентивни рад обавио на почетку љетње сезоне, изглед ваше зграде ће Вас задовољити још годину дана.

Идеје

Идеје дизајна у потпуности зависе од маште чаробњака.

Често се употребљава за ковање шумског мотива (елементи дизајна могу бити украшени ажурним гранчицама,танки метални листови, птице).

Мотиви чипке погодни су за цвјетњак: овај узорак изгледа лијепо.

Строги геометријски уметци изгледају прилично рафинирано.

Мотиви из бајки могу се наћи на подручју породице с дјецом.


Одаберите свој јединствени стил у дизајну кованог павиљона и уживајте у свом годишњем одмору. Главна ствар је да је узорак ковања волио, а облик дизајна омогућио је удобан смјештај за свакога.

Мајсторски разред за инсталирање шестерокутне сјенице можете честитати на овом видеу.