Коване лампе (35 фотографија): антикне са витражима

Уређаји су универзални расветни уређаји који обављају не само функционалну, већ и декоративну улогу у унутрашњости. Један од најатрактивнијих и најсофистициранијих је фалсификовани модел. Упознајте се са њима ближе.

Предности и недостаци

Ковани елементи имају невероватно софистициран и оригиналан дизајн. Они лако трансформишу унутрашњост, која се налази, захваљујући спектакуларном и скупом дизајну екстеријера. Прво, вредно је поменути углед ових модела расветних уређаја.

У данашње вријеме, лукави обрасци уметничког ковања потичу од обичног штанцања, а не тешког ручног рада, али то не умањује њихову вриједност.


Такви предивни производи често су украшени становима и приватним кућама богатих и цијењених људи. Уз помоћ правилно одабраног кованог лампе можете нагласити статус његових власника и цјелокупног стамбеног простора. Такође је вредно поменути дуготрајност и трајност кованог прибора. Сам метал лако може издржати и тешка оптерећења и отпоран је на хабање. Да би се оштетио дизајн који се састоји од таквог материјала, потребно је уложити много труда и потрошити много времена.


Квалитетна кована лампа ће служити својим власницима дуги низ година. Може се рећи да такви производи уопште немају ограничења у животном циклусу.

Да би се лампа дуго задржала на својој привлачности, треба је третирати специјалном бојом и лакомпокрити и заштитна складишта.

Уређаји за расвјету израђени од метала су ватрогасни. Овај издржљиви материјал не гори и не подржава изгарање. Захваљујући овом својству, у оваквим моделима прибора могуће је инсталирати различите сијалице.

Међутим, треба напоменути да фалсификоване лампе такође имају низ недостатака:

 • Метал је кородиран. То може имати негативан утицај на декоративна својства лампе. Избегавање дефеката може настати само ако редовно чистите материјал од зарђалих мрља и третирајте га посебним решењима. • Ковани светлосни уређаји су од велике важности. Због тога се не могу инсталирати на неким типовима површина. Ако не постоји алтернатива, онда је прије постављања металног прибора потребно квалитетне зидове или стропове који су скупи и нису скупи.


 • У процесу производње кованих лампи, сви саставни елементи конструкције су међусобно повезани заваривањем. Нажалост, ово није најбољи начин да се утиче на изглед крајњег производа. Међутим, са овим проблемом могуће је изаћи на крај затварањем непривлачних шавова лустера са бојама у боји или другим занимљивим елементима.


вариети

Коване лампе су подељене у неколико типова. Имају различите изведбе и уграђују се на различитим површинама:

 • Зид. Слични типови металних расветних уређаја постављени су на вертикалним површинамакоришћењем специјалних причвршћивача. Зидне лампе су једна од најчешћих и тражених. Користе се за унутрашњи и спољашњи дизајн кућишта. Обично се такви уређаји инсталирају врло једноставно и одликују се заиста јединственим дизајном.


 • Плафони. Такве коване лампе су изузетно ретке, јер се често користе метални лустери. Типично, ове сорте се инсталирају помоћу специјалних система овјеса.


Пре инсталирања ових расветних уређаја, препоручује се да се по потреби претходно фиксира плафон.

 • Подови. Подне лампе и подне лампе су поносне на оригиналан и луксузан дизајн. Такви модели имају готички изглед, али органски изгледају у интеријерима разних стилова.


Трошите ове уређаје јефтино и дајте соби посебан шик.

 • Пољаци. Слични дизајни се користе за осветљавање улице. Извор светлости у таквим производима је монтиран на чврсту металну подлогу. Ови модели су врло слични класичним уличним свјетиљкама, али су често употпуњени разним елементима декорације.


Постоје и расвјетна тијела као што су свијећњаци. У овим занимљивим уређајима умјесто традиционалних жаруља уграђене су свијеће. Производи са антикним дизајном изгледају посебно спектакуларно.


Беаутифул Форгед Лампсразликују се у начину производње. Постоје модели фабричке или ручне производње. Ручно рађене лампе су најпопуларније и јединствене, јер је њихов дизајн јединствен у својој врсти и јединствен. Цена таквих варијанти је веома скупа.

Код жаруља овде се могу користити следећи типови:

 • сијалице са жарном нити;
 • халогене лампе;
 • ЛЕД сијалице.Халогене лампе и сијалице са жарном нити су веома честе. Овакви модели најбоље одговарају дизајну луксузних кованих арматура. Приликом одабира сијалице за метални лустер или бакљу, мора се узети у обзир да се облик стропа и сама свјетиљка могу разликовати.

Ово неће утицати на изглед или безбедносне карактеристике производа, али неће дозволити да симулирате прелепу природну ватру.

цонструцтион

Металне инсталације немају никаква ограничења у погледу дизајна или величине. У производњи ових величанствених производа користе се различити приступи и технике. Међутим, овај систем се састоји од следећих главних детаља:

 • Царцасс. Оквир је по правилу израђен од арматуре различите густине. Облик готовог производа директно зависи од облика.
 • Декорација детаља. Ове компоненте обухватају све металне конструкције које се користе за украшавање уређаја за осветљење. Такође нема ограничења по овом питању. Овај чаробњак може да користи било шта да украси уређаје од малих закривљенихоставља за необичне валовите оквире.

 • Основа. Овај део може бити у дизајну лампе, или можда не. Све зависи од типа уређаја.
 • Систем осветљења. Овај систем укључује све, од сијалица или ЛЕД-а до електричних каблова.

материјали

Следователни материали се користат за производство на спектакуларни ковани стапки:

 • Гвожђе. Често се бира за израду оквира за учвршћење. Али у наше време се често користи за израду печатних елемената декорације. У ту сврху се користи неколико врста челика.
 • Брасс. Мједене лампе имају прекрасан и занимљив тон који складно изгледа у многим кућним интеријерима.


 • Бакар, бронза. Ови метали се лако обрађују и имају не-тривијалне карактеристике дизајна. Од бакра и бронзе често се стварају оквири.
 • Ливено гвожђе. Ова врста метала је лоше обрађена. Типично, ливна гвожђа имају једноставне и концизне облике. Такви уређаји за осветљење изгледају складно иу класичној иу модерној ситуацији.


релевантни стилови

 • Метална лампа може бити уграђена у просторију уређену у ружном стилу. За такве ансамбле многи дизајнери бирају уређаје који имају најједноставнији и најневидљивији изглед. Некомплицирани ковани дизајни изгледају врло складно и атрактивно у комплексу са природнимдрво и други материјали, типични за рурални стил.

 • Исто тако, коване лампе се могу уградити у класичну унутрашњост. За такве ситуације можете покупити нешто софистицираније и необично. На пример, то може бити шик вишеразински лустер. Овај комад у ентеријеру ће допринети игри светлости и сенке.

 • Ковани лустер ће органски изгледати у модерним ансамблима. На пример, ово може бити модеран ентеријер у стилу високе технологије. Помоћу металног осветљивача можете нагласити лаконичну природу ситуације, употпуњујући је тако спектакуларним нагласком.

Како направити коване лампе, видећете видео испод.