Котао на отпадна уља: 6 позитивних тренутака

Котао на отпадном уљу је помоћни уређај за загријавање који се може користити за загријавање стакленика, гаража, подрума и других техничких просторија. и друге просторије, осим стамбених. Такође, на радном уљу може радити и парогенератор, који се користи у индустријске и грађевинске сврхе.

Уљни котао: опште информације

Потреба за грејањем малих просторија јавља се прилично често. Власници гаража или зграда у стакленицима, стакленицима или стакленицима покушавају да максимално искористе предност опремања просторије уређајем за грејање са најмање трошкова за гориво. У последње време популарност добијају котлови за грејање који користе потрошено уље као гориво.

Котао за грејање се односи на апарате за грејање са отвореном комором за сагоревање, па је могуће користити га само у добро проветреним просторијама

Ово гориво је у суфициту од власника аутомобила и његова употреба минимално штети животној средини.

Уљни котао се може саставити својим рукама од старе буржоазије или купити потпуно спреман дизајн.

Между купленними котели можно разделить:

 • Котао са два окретаја "Теплотерм" - поуздан, економичан и једноставан за рад котао на отпадном уљу. Вишаснаге и већег капацитета водене кошуље, већа је потрошња текућег горива.
 • "Гекон" котао - производ Курликов не захтева претходно чишћење и загревање уља. Поред уља, она такође омогућава обраду течности за кочнице.
 • Бојлер за воду "Мустанг" - ова ложишта се могу користити иу индустријске сврхе иу домаћој.

Независно грејање на нафтни отпад је потенцијално опасно, стога, приликом спровођења независне монтаже конструкције и њеног функционисања, морају се поштовати безбедносна правила. Све фазе рада треба обавити без журбе иу складу са упутством, чак и најмања грешка може довести до нежељених посљедица.

Котао на изради: принцип рада

Калорична вредност отпадног моторног уља је виша од оног код чистог дизел горива. Ова нијанса се мора узети у обзир ако направите котао на самосталан рад.

Във връзка на парите на котлите, които се користит схема за снабдаване на капли, потребен је додатен чистач

.

Препорука: користити измењиваче топлоте од ливеног гвожђа, они могу да издрже високе температуре.

Принцип рада котла је прилично једноставан. Пумпа за уље пумпа отпадно уље директно у евапоративну комору кроз црево. Овај елемент котла је направљен од издржљивог метала, способног да издржи високе температуре. Истовремено, уље се испарава и на сам дан. Масне паре се помешају са ваздухом у унутрашњости, загрејану водену кошуљу. Ова мешавина долазикомора за сагоревање, где сагоревање и загревање расхладног средства у потпуности. Исти производи изгарања долазе у димњак и приказани су према ван.

Оперативна правила:

 • Не остављајте оперативне уређаје дуже време без надзора;
 • Осим уља, немојте спаљивати друге материјале у котлу - то може оштетити уређај;
 • Да би се осигурало да вода не улази у котао, посебно на његовим жариштима;
 • Немојте преклапати горионик;
 • Током рада, забрањено је додавати уље у котао.

Стручњаци упозоравају да непрекидни рад котла на пуном капацитету може довести до квара уређаја или његовог брзог квара.

Котлови за испушна уља: предности и недостаци

Котлови за испушна уља су веома једноставни за употребу и захтијевају врло мале трошкове за уградњу и допуну котла.

Једна од најефикаснијих су котлови при раду са водним кругом и системом за принудно одзрачивање

Коришћењем котла могуће је ријешити главни проблем - загријавање просторије и тиме одлагање истрошеног уља.

Могуће је уочити многе предности котла на радовима, што га чини веома атрактивним за власнике гаража, пластеника и других просторија којима је потребно гријање.

Водоводна инсталација котла:

 • За пуњење горива користи се врло јефтино гориво, маслац - синтетички, минерални, преносни. Можете користити и њихову мешавину у свим пропорцијама.
 • Гориво сагоријева готово потпуно, а неостављање отпада. Овај котао се може сматрати еколошки чистим.
 • Трошак котла је низак, исплати се за једну сезону употребе уређаја.
 • Способност сакупљања котла независно од јефтиних делова.
 • Једноставност склопа котла. У овом случају, он се састоји од малог броја делова, што смањује ризик од отказивања конструкције.
 • Простор се загријава прилично брзо и могуће је стално гријати у случају смањења температуре у просторији.

Котао за гријање у домаћинству је врло једноставан за употребу и не захтијева посебне вјештине за изградњу и уградњу котла приликом рада. Може се прикључити на воду и створити систем за гријање воде.

Има котао и минуси:

 • Високи захтјеви за технологију заштите од пожара. У просторији у којој се налази котао треба да буде ватрогасни апарат у случају пожара.
 • Котларница, у којој се уређај налази, треба да има добру вентилацију. Када радите у котлу, кисеоник изгори унутра, тако да је потребан свеж ваздух.
 • Да би се осигурао нормалан рад котла, потребно га је често чистити.
 • За чишћење уља од различитих нечистоћа користе се специјални филтери.

Када инсталирате котао, не заборавите на присуство најмање 4 метра дужине, што захтева периодично чишћење. Правилан рад и правилна нега омогућиће да се бојлер дуго користи.

Котлови за грејање на издувном систему: јединица јединице

Да би котао могаорад би могао функционисати, поред њега би требао бити спремник с горивом. Према техници заштите од пожара, залихе отпадног уља морају бити удаљене најмање 20 м од радног котла. Потребно је ријешити проблем снабдијевања уљем котла.

Сервис котла, кој работа на отношение на отечено нафто, се съсествува до систематично числение на комори за згоревање от акумулирана шљака

.

Посебна потешкоћа је пумпање горива зими, када уље постаје вискозније.

Пре састављања склопа, потребно је припремити цртеже са назнаком свих саставних делова.

Котларник при разработка съдържа следните детали:

 • Тело котла - цилиндрични резервоар направљен од метала, идеално од цилиндра, унутар кога се монтирају елементи котла;
 • Горионик је неопходан део уређаја, где се уље, које се загрева до високе температуре, акумулира;
 • термостат;
 • Пумпа за уље - помаже да уље дође до коморе за сагоревање;
 • Филтери за гориво - уље за филтрирање из различитих нечистоћа;
 • Циркулациона пумпа - одржава одређени притисак на течност у систему грејања;
 • Компресор - помаже ваздуху да продре у секундарну комору за сагоревање.

Важно је инсталирати димњак кроз који ће се појавити дим који настаје током сагоревања уља.

Како властитим рукама направити котао на радној нафти

Најједноставнији примјер је котао, који се састоји од двије цијеви, евентуално различитих промјера, међусобно повезанихцеви са рупама на ободу. Доња цијев је капацитет у којем се доводи гориво. Горња цијев је комора измјењивача топлине. Тамо смјестимо компактно запечаћене цијеви, да бисмо дали максималну топлину води која ће прећи преко њих. Између њих је постављена цев са произвољно избушеним рупама - то је комора за сагоревање.

Неопходно је да се пећи на домаћој производњи третирају са свим могућим опрезом

Најједноставнији нафтни котао за загревање може бити направљен од једноставног цилиндра.

За рад ће бити потребно бугарско с кругом на металу, апаратом за заваривање, чекићем, заковицама, чекићем и што је најважније - склоп монтажног склопа.

Напредување на курс:

 1. Одрежите дно цилиндра тако да се ослободи мали капацитет. На врху је овај капацитет да покрије лист жељеза дебљине не мање од 3 мм са рупом за будућу комору за сагоревање.
 2. Горњи дио цилиндра такођер је одсјечен од Бугара тако да остаје само цијев. У њу постављамо и фиксирамо измењивач топлоте и излазимо напајање и враћамо ван котла.
 3. Поставите горњи поклопац уназад подешавањем додатка за њега. Пожељно је да све буде херметички затегнуто.
 4. На врху поклопца направимо отвор за ваздушну цев пречника не мање од 100 мм. Тамо је амортизер.
 5. У резервоару за гориво испоручујемо гориво, он може бити и горњи и доњи. Горњи феед ће бити поузданији јер се може подесити. Закључак је да ће нафту бити потребно гурати, то се може учинити на уштрбнормална дренажа из резервоара због потопне пумпе за уље.

Систем грејања треба да се сакупи пре повезивања свих водоводних цеви. Осим тога, може се уметнути вентилатор и отвор за топли зрак. Вентилатор је боље постављен непосредно изнад коморе за сагоревање.

Сви делови се склапају заједно, заварују ноге и пожељно је монтирати на зид. Место мора бити отпорно на топлоту. Отвор за димњак треба да буде и око негоривих материјала.

Принцип рада котла на испушном уљу (видео)

Код одвојеног склапања морате строго поштовати правила рада котла. Свако треба да буде сигуран да деци не треба дозволити да воде котао и да не остављају предмете са запаљивим предметима поред дизајна.