Коришћење намештаја и отпада од производње намештаја

Поправке и пресељење постају проблем не само због мутног и веома напорног рада. Пре или касније, поставља се питање шта са старим намештајем? Мало људи зна да би се употреба намештаја требала одвијати у одређеној вишестепеној шеми.

Не мање важно је питање како се отпад користи када постоји отпад од производње намјештаја. Произвођачи већ данас покушавају да пронађу нове методе за прераду пиљевине и другог отпада који настаје у процесу израде унутрашњих предмета.

проблем

Питања, гдје се постављају радне столице, столови и каучи, постављају се као људи у стамбеним зградама, као и особље уреда. По навици, многи преферирају да све држе у земљи или складиштима. Али сваки стари намештај ће се нагомилати. Добар примјер компетентног односа према старом намјештају су западне земље.

У резиденцијалним подручјима организују се посебни простори у којима се људи позивају на непотребне ствари. Ове локације се не налазе поред канте за смеће, фотеље и столови остају чисти. Људи са мање просперитета могу одузети било коју ствар. Успијева се ријешити старих ствари и помоћи онима који не могу купити нови намјештај у кући.

Нажалост, оваква употреба стана за нас није врло практична. У неким двориштима, становници сами излажу ствари које им је неко однео себи, ако је потребно.Међутим, према закону, складиштење намјештаја је неовлаштено одлагалиште и постоји вјеројатност новчане казне.Да не спомињем колико је незадовољанбиће неких комшија.

Како се дешава

Коришћење старог намештаја укључује неколико корака:

  1. Подела. Било који комад намештаја мора бити растављен пре слања на депонију. Чак и већина непретенциозан стол се састоји од дрвених дијелова и металних вијака, вијака, матица. У идеалном случају, ове материјале треба одлагати одвојено.
  2. Сортирање делова. Демонтирани намјештај се не одузима на једном мјесту за уништење. Наручене су све компоненте: метал, дрво, пластика и стакло. Следећи део сваког детаља зависи од најбољег начина рециклирања који је доступан у граду или региону.
  3. Транспорт. Стари намештај, као и сваки остатак, мора се превозити специјалним камионима на територију погона за прераду. Сортирани отпад се користи у складу са правилима која су потребна за овај или онај материјал.
  4. Крај радног века. Директно одлагање отпада.

ко се бави

Постоји одређен број компанија за које је употреба рад. Најчешће се рад обавља на сложен начин. Запослени у предузећу растављају намјештај, сортирају дијелове и урањају их у даљњи транспорт.

Слична служба се посебно користи у канцеларијама. Међутим, стручњаци за рециклажу све чешће се обраћају становницима станова који не желе да бацају старе смеће у двориште.

производња намештаја

Производња било ког намештаја ствара много отпада.Најважнији од њих - пиљевина иверица. Чињеница је да они садрже висок проценатсмоле фенол-формалдехида.

Ове смоле негативно утичу на животну средину и здравље људи, узрокујући болести као што су екцем, бронхијална астма, алергијски дерматитис. Они трују тело, што може резултирати озбиљним проблемима са јетром.

Данас се производња отпада користи на два начина:

  • Прва је производња горива и ђубрива. Истина, многи сумњају у квалитет и сигурност примљених материјала.
  • Друго - спаљивање. У овом случају, штетне супстанце се могу ослободити, али ако је компанија опремљена системом чишћења, штета ће бити минимална.

Може се са сигурношћу рећи да се отпад фабричке производње мора уклонити с опрезом. Количине њихове производње и ефекти које оне доносе на животну средину не дозвољавају слање на конвенционалну депонију. Коришћење старог намештаја из станова и канцеларија треба да се спроводи у пажљиво осмишљеној шеми.

Сецкани на обичним кантама за смеће, софама, фотељама и кабинетима десетинама пута повећавају већ огромне количине смећа, а садржани у детаљима везе могу проузроковати озбиљну штету околишу.