конзервирани парадајз

Нема много производа који ће бити успут апсолутно било каква гозба. Један од њих је конзервирани парадајз. Ово јело се користи за прављење салата, прилога и чак као предјело. Као што видите, обим његове примене је заиста широк. Зато је веома важно да сами научитеда сачувате укусне парадајзетако да је овај одличан производ увек био на дохват руке. Уосталом, све постаје много укусније ако то урадите сами, а не само да купите готов производ у продавници.

Најоптималније вријеме за очување парадајза је љето или јесен. Управо ове сезоне биљка расте у природним условима, тако да ће сачувањем сачувати све корисне супстанце. И ако следите сва правила, ондаукусно конзервирани парадајзће бити једноставан и користан.

Да бисте наставили са очувањем, потребно је очистити тегле у којима ће се производ складиштити. Урадите то пре него што их попуните. Да бисте очистили лименке, користите круту четку са соком. Непосредно пре њиховог пуњења, најбоље је још једном прокухати кључалом водом. Не заборавите на покриваче: темељито их исперите, а затим кухајте 20 минута. Наравно, чиста би требала бити не само стакленка, већ и сами плодови. Да бисте то урадили, морате их темељно испрати, пазећи да на њима нема прљавштине и прашине.

додегустација парадајза , морате их правилно разврстати. Пожељно је имати у једној тегли плодове приближно једне врсте. Сортирајте потребе у боји и величини.Зато ћете добити одвојене тегле са црвеним, смеђим и зеленим парадајзом. Поврће мале и средње величине идеално је за очување. Али велики парадајз се најбоље користи као извор сока за попуњавање. Не чувајте превише зрелих плодова, јер ће они временом нужно пукнути, кварећи изглед вашег конзервирања.

Пре конзервирања парадајза, они морају проћи поступак бланширања у паровима 2 минута. Након тога, треба да се охлади парадајз. Можете уклонити коре илиукусне парадајзе у конзервизаједно са корицама, све зависи од ваших преференција.

Када припремите и теглу и парадајз, треба да посадите поврће у посуду тако да леже не превише чврсто и не превише слободно. Затим треба стерилисати чување или користити метод врућег пуњења. Стерилизирајте посуду тако што ћете је напунити кључањем и затворити га стерилизираним поклопцем. Затим оставите обрнуту теглу на топлом месту, замотајте је унапред, тако да су сви микроорганизми који су још увек тамо уништени. Метода врућег улијевања је сипати парадајз с кипућом водом 2 пута по 4 минуте, сваке 2 минуте, испуштајући воду, и по трећи пут, сипати врућим пуњењем. Након тога, посуда се ваљда и умотава.

Као зачини за парадајз можете користити младеже, хрен, ружмарин и још много тога. Тада ћете добитиукусно конзервиране парадајзе .