Баштенска гарнитура од палета

Палете или палете су груби али чврсто направљени уређаји за транспорт разних роба и материјала. Израђени су од квалитетног дрвета. Након употребе производ се избацује. Данас су дизајнери и обртници омогућили други живот за дрвене палете.

Посуде за баштенску гарнитуру

\ т

Дизајн палета је отприлике исти: даска од неколико редова дасака, на коју је директно прикључен терет, доње плоче - "скије" и коцке које причвршћују палету - учвршћење између њих. Ови делови се налазе на такав начин да је могуће ући између слојева вилице виљушкара.

Да сумирамо ове карактеристике, разлози због којих палетни намештај постаје популаран изгледа овако:

 • Врло добре карактеристике материјала за палете, јаке су и добро раде на савијању, намештај из њих се испоставља поузданим од сличних модела шперплоче или тестере.
 • Палета сама по себи је изграђена конструкција - са одређеном завршном обрадом постаје посебан готов елемент намјештаја, који помаже у лакој монтажи намјештаја.
 • Производи од дрвених палета су еколошки прихватљиви, природни материјали не штете здрављу.
 • Употреба палета за израду намештаја ограничена је само маштом чаробњака.

Алати и потрошни материјал за палетни намештај

Требаће вам:

 • бушилица, бушилица и абразивна четка за полирање дрвета (или шмиргл папира); чекић, урезници, четке и ваљак за боје, лакове, прајмер;
 • одвијачи и вијци;
 • темељни премаз, лак или боја (акрил, полиуретан);
 • прибор (углови, стеге, инвалидска колица за стол, ручке за кутије, итд.

Како припремити материјал за монтажу намјештаја са палета?

Проналажење дрвених палета неће радити, могу се наћи сами у земљи. Ако не, онда их можете купити, што ће олакшати процес, пошто се већ обрађују. А за оне који их припремају сами, рећи ћемо вам шта да радите. Прво, треба их очистити од прашине и прљавштине. Следећа фаза је брушење. Уз помоћ специјалне машине, ако је немате, онда ручно. Ако је ваш нови намештај намењен за улицу, онда покријте материјале прајмером на свој производ “Не бојте се влаге.

Најпопуларнији комади намештаја из палета

Од дрвених палета можете сакупити све, било би то жеља и фантазија. Ево примера најпопуларнијих елемената намештаја направљених од грађевинских палета.

Баштенске столице и клупе из палета

Љетне викендице захтијевају највише три стандардне димензије палета, као и све горе наведене алате и потрошне материјале. Након што припремите све што вам је потребно, можете почети радити.

Прво, потребно је израдити делове за леђа и седиште. Да би се то постигло, довољно је распршити дрвену палету тако да постоје два елемента - једна од четири плоче, друга од три. За причвршћивање леђа и седишта треба користити дрвене елементе добијене од других палета.

Сада требате распоредити примљене елементе окомито један на други и спојити их вијцима или вијцима.

Можете повећати трајност и поузданост конструкције користећи методу двоструког монтирања. На обје стране елемената потребно је причврстити уске трачнице паралелно.

Од дебелих дасака или дрвене грађе потребно је бушити ноге за намјештај. Ове елементе је боље направити широко, али не дуго.

Ноге треба причврстити са доње стране конструкције, користећи металне углове.

Након тога, завршен је главни посао монтаже намјештаја. Могуће је наставити са декоративним радовима који укључују премаз целог дизајна лаком и премазом слоја боје.
Такође можете нарезати или изрезати декоративне узорке на леђима или украсити клупу додатним елементима.

Пајатална табела

Отцхисцхенние и обојене или лакиране (моорила) палете могу послужити као ниски декоративни столић за каву. Такав комад намештаја добро ће се уклопити у "оријентални" ентеријер са каучним јастуцима на поду и привући ће људе који воле да пију кафу док седе на крзненом тепиху. Па, ако желите, то је био уобичајени бум, покупите га са две или три палете постављене једна на другу.

За израду малог стола из палета потребно је 2-3 палете, од којих је једна демонтирана на радним комадима. Плоче из њега су набране између трачница будућих пултова, тако да се појавило чврсто платно; користи се за производњуполице и ноге подне даске.

Готови велики детаљи су брушени, обрађени заштитним композицијама и остављени да се осуше. Након сушења остатак након почетног третмана храпавости утрљајте фино зрнатим брусним папиром или полирајте четком-млазницом за бушилицу.

Сада је могуће саставити структуру:

 • на дно палете су причвршћене плоче састављене од дасака, које формирају полицу или нишу за бачве. Са врха полице оставите решетку или чврсту.
 • нанети неколико слојева мармеладе на сто или земљу и боју;
 • , у угловима доњег дела склопљеног стола, причврстити четири ножице или ваљкасте ваљке вијцима.

Да бисте осигурали да је столић за кафу са палета потпуно исти, претходно означите места на којима ће се ваљци налазити: причврстите их на радну површину и оловком поставите етикете на права места. За ове ознаке избушите отворе за вијке.

Лежаљке из палета

Прије свега, демонтирамо наше палете, ноктима извлачимо нокте, користићемо плоче за израду лежаљке.

Узмемо два нивоа плоча, од којих ћемо направити базу лежаљке, ставити их уздуж ивице паралелно једна са другом на удаљености од 60 цм, попрскати неколико других дасака на пола. На подножје причвршћујемо вијке са отприлике 6 плоча. Имат ћемо сједало и двије стражње ноге лежаљки.

Сада направите предње ноге за лежаљку. Узмемо једну плочу из палете и попрскамо је на пола. Заврните вијке предњих ногу на дно седишта и затегните матице кроз подлошке.Предње ноге ојачавамо попречном шипком.

Седење са ногама је спремно, сада ћемо направити производњу наслона за лежаљку.

Потребне су нам две даске, причвршћујемо их на подножје седишта на вијцима са подлошкама и наврткама, како би причврстили плоче под истим углом. Сада, на потпорним плочама, причвршћујемо вијке са неколико дасака за леђа. Да би вратили жилавост леђима, причврстимо је одмах иза полеђине шипке на задње ноге лежаљке.

Лежајна кутија палета је практично спремна, сада је потребно обрадити је брусним папиром, уклонити све избочине, око руба сједала, леђа и крајева ногу.

Важна ствар! За фотељу, столица траје дуго времена, потребно је да се дрво заштити од пропадања, за то је пожељно да се столица прекрије антисептиком и одмах обоји.