Контрола ЛЕД траке са даљинског управљача: врсте и функције даљинског управљача

Вишебојне ЛЕД РГБ траке имају могућност контроле боје. У ту сврху користи се РГБ контролер и комуницира са даљинским управљачем (МАЦ). У овом процесу нема ништа компликовано, али је ипак занимљиво знати како организовати управљање ЛЕД траком помоћу даљинског управљача и шта треба учинити. Ми ћемо се бавити овим питањима у оквиру овог чланка.

Које траке се могу контролисати

Теоретски, можете контролисати било коју траку која има могућност повезивања на РГБ контролер помоћу даљинског управљача. У пракси, ово је било која РГБ трака.

Једнобојне немају могућност контроле даљинског управљача, јер је економски неисплативо. Дакле, можете управљати само обојеним тракама.

типови конзола

Постоје два основна типа уређаја за даљинско управљање који су доступни за продају:

  1. Дугме.
  2. Сензорна.

Сврха и функционалност су исте, али је извршење другачије.

Једноставни даљински управљачи се могу наћи у различитим имплементацијама. Најчешће су као панели из ТВ или музичког центра. Дугмад за даљинско управљање се по правилу налазе на даљинском управљачу, који кликне на одговарајућу боју на РГБ траци. На пример, ако притиснете црвено дугме, ЛЕД трака светли црвеном бојом. Ако кликнете на жуту типку, жута боја ће засвијетлити. Контрола се врши преко радио канала, који се преноси инфрацрвеним снопом.

Функцијски тастери омогућавајуподесите снагу светлосног зрачења, искључите и укључите траку, као и извршите неке друге функције, као што је глатка транслокација боја од плаве до црвене, од црвене до зелене, од зелене до жуте итд Понекад се овај начин назива - Данце оф Фловерс. Помоћу даљинског управљача можете подесити брзину цвијећа, њихово треперење и још много тога. Присуство таквих функција зависи од саме имплементације даљинског управљача. Наравно, што је даљински скупљи, то су ове функције више.

Функција подешавања интензитета светлости је веома погодна за рад. Омогућава вам да створите потребан ниво осветљености у просторији и тако служи као позадинско осветљење. Постоји неколико основних режима у даљинском управљачу:

  • јака светлост - светлост 100%;
  • ноћна светлост - нежна - плава боја;
  • медитација - зелена;

Додирне подлоге су веома једноставне за употребу. Опремљен је прстеном на додир, који додирује и мења боју сјаја. Држите дугме притиснуто 3 секунде, укључите глатки режим пребацивања са мало боје паузе. Постоји много функција у даљинском управљачу осетљивом на додир, али тастер је само један. Да бисте се упознали са свима, препоручујемо да пажљиво прочитате пасош на даљинском управљачу осетљивом на додир.

Видео

За јасан увид у изглед и изглед даљинског управљача, препоручујемо да погледате занимљив видео запис о контролеру за ЛЕД РГБ са даљинским управљачем за 44 дугмета.

где се примењује

Главно поље примене вишебојних ЛЕД трака садаљинско управљање, то је организација расвјете у унутрашњости стана, куће. На пример, када осветљате строп, завјесе за јастуке, телевизоре, зидове, ормаре у кухињи и друге објекте.

Они су веома популарни у осветљењу тензионог плафона. Изгледају веома интересантна дизајнерска решења, јер материјал за затезање стропа добро расипа и даје меке боје.

Уопштено, овај невероватни ЛЕД уређај је постао веома популаран, како у животу тако иу производњи. Модерни извори свјетлости (ЛЕД) имају много предности, па се активно уводе у људски живот.

Још једна одлична примена је организација осветљења степеница. Прво, то вам омогућава да изолујете опасну област у кући, а друго да истакнете степенице могу бити било које боје, у било које време. Деца воле децу као што је ова врста позадинског осветљења, тако да можете бити сигурни да ће деца бити пажљивија на таквим степеницама, јер ћу обратити пажњу на то.

Уопштено, могуће је истакнути све што ће задовољити душу, најважније је да вам се свиђа и донесе задовољство. Не заборавите на практичне предности!

закључак

При одабиру даљинског управљача за контролу ЛЕД РГБ траке, обратите пажњу на функционалност уређаја. Што више карактеристика то је већи трошак. Ако корачате у корак са временом, и ако вам не смета новац на технолошким уређајима, обратите пажњу на додир даљинског управљача.