Компетентно гајење краставаца у стакленику од поликарбоната

Узгој краставаца у стакленику - ово је омиљена лекција за сваког дацхкин-а. Практично у цијелој земљи, вртлари успевају да направе дивну бербу из стакленика поликарбоната. Посебност ове конструкције је да је унутар ње могуће одржавати идеалне услове за раст и развој културе, а такође и стакленик савршено штити краставце од штетних различитих утицаја природе и директног сунчевог зрачења. Ако узмете у обзир предности стаклене баште, онда: поуздано чува топлоту, има одличну пенетрацију светлости, омогућава вам да створите удобну микроклиму и пружа могућност вентилације, што је важно за многе културе.

Стварање оптималних услова за негу краставаца у стакленику из поликарбоната

Поликарбонатске стаклене баште је могуће направити властитим рукама и могу бити у уобичајеном формату или мини. Положај конструкција је боље да се држи на једнаким површинама или са благим одступањем на јужној страни. Карактеристике краставаца су да су подложније штеточинама и болестима, па се, прије слијетања, земљиште замјењује унутар просторија, а сами зидови се темељито дезинфицирају отопином на бази клора.

Треба изабрати земљиште за саднице и даље гајење :

 • плодна;
 • са одличним пропусним капацитетом и капацитетом апсорпције;
 • Близу неутралне реакције.

Тло за култивирање краставца мора бити плодно

Разматра се најбоља опцијакомбиновањем свежег хумуса и тла. Ако изаберете супстрат, онда ће најбоље бити мешавина тресета, хумуса и пољског земљишта са обавезним додавањем пиљевине четинарских стабала. Однос се узима као 1/1.

Прије слијетања, тло се дигестира и дезинфицира отопином базираном на бакар сулфату.

Пожељно је обогатити тло суперфосфатом и додати амонијев нитрат и калијум сулфат. Као и свака друга биљка, краставци захтевају пажљиву бригу, за коју можете добити богат и укусан усев. Постоје бројне важне агротехничке активности које ће помоћи при узгоју краставаца који могу у потпуности задовољити сва очекивања. Обавезно је спроводити: редовно и достатно заливање, плијевљење и отпуштање, вентилацију стакленика, правилну формацију грма и подвезица, опрашивање, храњење.

Пластеници од краставца од поликарбоната: слијетање и нега

Узгајајте најбоље саднице, семење пред-изданака код куће. По правилу, ако садите семе одмах на отвореном тлу, вероватноћа добијања велике жетве је значајно смањена и поред тога, скоро 80% засада неће донети никакав резултат.

Ако садите семе на садницама, можете добити краставце :

 • У великом броју;
 • хрскави;
 • Квалитативна.

У априлу је могуће засадити краставце у стакленику

Саднице се узгајају у лонцима, са периодом од најмање 25 дана. Прије слијетања у отвореном тлу се стврдњавасаднице Није потребно садити биљке на отвореном тлу када се достигну одређени рокови, ау време када грм има најмање 5 правих листова. Ако у стакленику топлим креветима, онда слијетање се проводи у травњу, а ако прорачун иде само на топлину сунчеве свјетлости, боље је чекати до свибња.

Главна ствар је правилно засадити ниске грмље, и за ту сврху потребно је направити двоструку траку. Оптимална удаљеност између сваког реда је 50-60 цм, а између грмља је довољно 20 цм, а из сјемена је могуће узгојити добар усјев и не заборавити органска ђубрива која се мијешају с водом и која се налазе у свакој јажици. Када садите грм, не треба да га извадите из лонца и ставите цео облик чаше без љуске у рупу. Тако можете сачувати интегритет корена и не изазивати стрес на биљци.

Изаберите краставце за стакленике од поликарбоната: најбоље сорте

Које сорте су најбоље у стакленику и стакленику? Сваки вртлар има своје мишљење о томе, међутим, постоје неке препоруке које се могу користити за идентификацију придошлица или за учење новог.

Важно је запамтити да су краставци две врсте :

 • обични;
 • Хибрид.
Постоји значајна разлика између њих, будући да се обичне сорте могу узгајати из сјемена њихових предака и моћи ће да преузму све његове насљедне особине, и позитивне и негативне. Цијена сјемена сорте је значајно нижа од цијене хибрида, што је потпуно логично објашњење. Они који воле да се самостално сејетреба обратити пажњу на сорте краставаца.

Кукавице хибридних или обичних сорти могу се узгајати у стакленику

Хибридна семена су означена посебном Ф1 значком, а ако могу дати потомство, онда, по правилу, нема сличности са претком и неће бити тако успјешна по квалитети и квантитети. Хибридне биљке имају низ предности, а то су: отпорност на неповољне временске услове, отпорност на болести, одлична плодност, висока брзина сазревања.

Како везати краставце у пластеницима од поликарбоната

Брига за краставце укључује многе мјере, по потреби: прописно залијеване, за које постоји посебна схема, квалитетан дресинг, компетентно везивање раних малих клице. Подвезица је важна не мање од наводњавања, и зато морате темељито истражити како се формирају грмови тако да се не пробијају и не кваре и могу произвести добру жетву.

Кукавице у стакленику морају бити везане

Специјалисти имају 3 главна начина :

 1. За вертикалну верзију подвезица, потребне су двије позадине, од којих је једна постављена на почетку кревета, а друга на крају. Надаље, врши се затезање жице, најлонске врпце или једноставно трака на висини од 2 метра. На постављени ниво, потребно је везати конопац, у таквом броју, резом, колико грмља посади на кревет. То ће бити индивидуална подршка биљкама.
 2. Постоји хоризонтална верзија подвезице. Да бисте то урадили, такође морате да инсталирате два носача на кревет. Они би требали бити метални иимају висину од 2 метра. На њима је монтирано неколико уско растегнутих ужади хоризонтално. Беатлеси краставаца ће се попети иза њега.
 3. Постоји хибридна метода подвезице, и за ту сврху потребно је посадити краставац у круг, убити клинове, и углавном од метала. Уз њихову помоћ ће формирати неку врсту пирамиде. Тада се врши напетост узице.

Могуће је нанети решетку уместо конопца, што омогућава да се саднице држе својих ћелија и пењу се горе.

Залијевање краставаца у стакленику од поликарбоната

Краставци расту и зими ако агротехника расте. Колико степени треба да буде температура? Који су услови? Како створити оптималну микроклиму? Прво, обратите пажњу на квалитетно заливање, јер су краставци култура која воли влагу, а ако нема обилног заливања, оне ће бити заобљене, ружне и горке. Укључивање недостатка наводњавања може узроковати болест.

Сваки вртлар зна да исправља утицај заливања на :

 • принос;
 • брзина сазревања;
 • Естетски плодови.

Важно је да залијевање буде без стагнирајуће влаге у земљишту, те је стога боље изабрати тло од тресета и пијеска. Стално се отпушта земљиште тако да прима кисеоник. Најбоље је да се након сваког наводњавања попушта тло, што ће омогућити компетентну расподјелу влаге на тлу и то ће учинити храну уједначеном, висококвалитетном и најоптималнијом.

Заливање краставаца утиче на њихов принос

Најважнија ствар је да се то избегнеВрхови на површини тла, јер то значајно инхибира раст и развој културе.

Ако су саднице само засађене, потребна је умерена влажност. Није могуће извршити наводњавање испод корена, а предност остаје након прскања пиштољем за прскање. Чим су клице почеле да расту, наводњавање се врши једном недељно, умерено. Усклађеност са овим режимом је неопходна пре и после садње клица у стакленику. Препоручљиво је придржавати се умереног наводњавања до почетка цветања. Понекад је корисно мало влаге да се активно почну узгајати краставци, иначе ће грм бити потрошен све нутритивне особине на раст живице. Да бисте одржали оптималну влажност у стакленику, можете прскати под, зид и плафон. Чим започне цветање, потребно је повећати заливање, прецизније, проводи се свака 3 дана. Поново, строго је забрањено сипати воду под корење.

Подвезица од краставаца у стакленику од поликарбоната (видео)

Опћенито, садржај краставаца може бити врло једноставан, ако се придржавате водног режима и правила његе. Само у овом случају, можете рачунати на шик усеве, и убрзо након почетка цветања. Нека узгој краставаца буде радост.