Колико кошта метална тежина врата, метална конструкција са кутијом, тежина унутрашњих врата

Одабиром нових врата као стана или улаза, свака особа обраћа пажњу на квалитет изведбе, материјала и изгледа. Међутим, у неким случајевима, један од најважнијих критеријума за избор је тежина дизајна. Постоји неколико разлога зашто су потребне поуздане информације о томе колико се вагање металних врата или производа од других материјала врши.

Дјеца и старије особе неће моћи отворити тешку грађевину. Такође, постоји велики ризик од озбиљних повреда приликом ударца на велика врата. Поред тога, потребно је узети у обзир и потребу за израдом додатних причвршћивача за производе који су тежи од 60 кг.

Шта утиче на тежину производа

Главни елементи који директно утичу на коначну тежину су одабрани материјал, расположиво пуњење и њихова дебљина. Поред тога, на тежину унутрашњих врата или улазних структура утичу следећи елементи:

 • Основни и опциони прибор;
 • унутрашњи топлотно-изолациони слој и његова густина;
 • Елементи оплата;
 • дебљина главне мреже;
 • Кутија.

Такође, при израчунавању масе компоненте која је израђена од украсних уметака других од главних материјала, важно је узети у обзир разлику у густини материјала и величини елемената. Величина танког челичног лима који се користи за најлакше тканине је 0,8 мм. Најкомпактнији лист направљен је у величинама од 4 мм.

Да би се смањила укупна маса и, истовремено, обезбедила значајна утврда производа,унутра, између два главна листа се постављају ребра. Између њих, у већини случајева, произвођачи производе полистирен или минералну вуну ради повећања звучне и топлотне изолације.

Тренутно је тежина металних врата углавном под утицајем механизма за закључавање. У већини случајева произвођачи опремају тканину сетом од 2 браве, чија номинална тежина може достићи 7 кг.

производи од гвожђа

Точна тежина металних врата је веома тешка, јер гвожђе може имати различиту дебљину и квалитет изведбе. Међутим, приближне цифре се још могу закључити.

Дизајн најједноставнијих стандардних производа тежи у распону од 40-50 кг. Упаљач је кинеска производња прашкастог премаза, а дебљина челичне плоче не прелази 2 мм. Такви производи немају посебне декоративне елементе, а њихова маса је око 40 кг.

Најприхватљивија тежина улазних металних врата са кутијом варира у опсегу 60-70 кг. Таква конструкција, често, има декоративни премаз од фурнира или ламината, или обрађена МДФ плочама. Производи са скупим елементима од целог дрвета природног порекла обично теже више од 100 кг. Приликом производње врата високе чврстоће са вишеслојним челичним перформансама, укупна тежина тканине је преко 150 кг.

Важно је запамтити колико гвоздена врата заправо теже. Јер, упркос високој ефикасности тешких елемената, безбедност је веома значајан недостатак. Такви суПроизводи су не само непогодни за време инсталације, већ и имају способност деформисања током рада од сопствене тежине. Због тога, такви улазни елементи захтевају додатну бригу у виду систематског подешавања петљи носача и положаја мреже.

Најмасовнији производи од челика су врата специјалне намене, и то:

 • Модели повећане заштите од пожара;
 • оклопни системи;
 • Производи побољшаних противовзлорних карактеристика.

Такви дизајни могу имати номиналну тежину од око 120-150 кг.

Унутрашња врата

Озбиљност конструкције израђене од пластике може се израчунати из тежинског односа према величини мреже. Дакле, 1 м2 производа садржи 1,5 кг материјала. Када се користе метални уметци унутар конструкције, тежина ће бити 2,5 кг по 1 м2.

Тежина дрвених врата у великој мери зависи од структуре коришћеног материјала и врсте дрвета. Тежина материјала, направљена од интегралних елемената листопадних врста дрвећа, износи више од 20 кг. по 1 м2 У случају употребе лаких и меких, најчешће четинарских сорти дрвета, номинална тежина дрвеног производа се смањује на 15 кг по 1 м2.

Лако је израчунати тежину унутрашњих врата типа глуве код производње ових података. Дакле, с обзиром на тежину свих потребних додатака за производ, укључујући оловке и браве, приближни подаци ће бити како слиједи:

 • Пластична конструкција око 5 кг;
 • Стакло око 20кг;
 • Дрвени, у зависности од расе, од 25 до 40 кг.

Међутим, треба имати на уму да тежина дрвених врата која имају елементе од стакла или пластике могу бити веома различита од конструкције глуве врсте изведбе. Исти принцип разликује врата елементе који имају различита дизајнерска рјешења, али у исто вријеме, израђени су од истог типа материјала. Дакле, висока клизна врата, када се израђују уз употребу природних елемената, неће бити лакша од 100 кг.

Врата од МДФ материјала могу тежити не више од 10 кг, када су направљена шупља или када се користи садржај картона. У случају пуњења интерпанелног простора како би се побољшала топлотна и звучна апсорпција каљеног стакла, маса производа се повремено повећава.

Најтежи конструкти направљени уз помоћ интегралних природних дрвених материјала су храстова врата. Њихова тежина може значајно премашити тежину металних врата. Примјена оваквих масивних пројеката код куће оправдана је само у случају потребе да се осигура угледан изглед и уз обавезну доступност великог слободног простора и јаких зидова. Алтернативна опција, која може добити исти ефекат, али са знатно лакшим дизајном, је употреба лаганих производа уз употребу декоративног фурнирања.