Који филм одабрати за хидроизолацију крова?

Власници сеоских кућа и викендица често су наилазили на потешкоће у избору изолационог материјала за кров. Да би се избегле такве потешкоће, пожељно је да се знају нека својства сваког материјала.

Материјал као кровни филм је саставни дио квалитетне поправке и накнадног безбрижног рада зграде.Узимајући у обзир чињеницу да је прописно изведена изолација крова врста колача, врло је важно да вода не дође до гријача, иначе кров неће обављати функције које су му додијељене.

Да би се избјегла продирање влаге у изолацију, користе се водонепропусне и парне бране. Такозвана облога је изузетно потребна посебно у клими, гдје увијек постоји велика количина падавина.

Као што знате, влага има много начина да продре испод кровног материјала. То може бити због падавина, а разлика између температура када се формира кондензација, а такође и влаге може продријети кроз обилне сњежне падавине, када чишћење кровне површине није обављено правовремено.

У случају оштећења гријача, његова дјелотворност се колосално смањује, у таквим тренуцима на поткровљу и поткровљу постаје знатно хладније. Ако дође до таквог тренутка, морате одмах пронаћи проблематично подручје и уклонити га.

Филмови са заштитним својствима

Верзије полиетиленских и полипропиленских филмова се најчешће користе за изолацију материјала.материјал Производи у неким случајевима имају микроперфорацију, ау неким случајевима и њено одсуство. У присуству такве функције, филм се користи за хидроизолацију, у одсуству ових својстава, материјал се користи за изолацију од паре.

Хидроизолациони материјали се лијепе директно испод кровног покривача и дјелују као заштитник изолацијског материјала од вањских утјецаја.Друга верзија филма монтирана је изнутра. Овде, филм служи као заштитник изолације од унутрашњих извора влаге, као што је испаравање.

Ради правилног функционисања постоје одређене празнине између филмова и гријача да би се створила нека вентилација, иначе гријач неће моћи правилно обављати своју функцију.

Дифузне мембране не захтевају додатне празнине и налазе се близу грејача. Овај тип хидроизолације се користи за уштеду простора у поткровљу и поткровљу.

Приликом слагања било које врсте филма, потребно је постићи максималну непропусност, због чега се слој преклапа, а спојеви се сигурно лијепе.Вреди напоменути, користећи филм на крову, обликовани спојеви могу бити запечаћени посебном изолацијском траком, али не и вискија. Ако се на тавану предвиђа постављање просторије уз присуство велике количине влаге, онда се као изолациони материјал паре препоручује употреба ојачаног филма.

Облога рефлектујућег ефекта за изолацију паре се ушива директно на гријач постављањем шипки на греде. Између шипки су направљени одређени простори који играју улогу вентилације.

дифузионе мембране

Недавно се хидроизолација крова изводи уз помоћ материјала за дисање. Дифузне мембране омогућавају не само заштиту грејача од продора влаге, већ и значајно смањење потребног простора за израду крова. Материјал се најчешће састоји од неколико слојева.

Четворослојне мембране савршено се уклапају у хидроизолацију.Филм ради на посебном принципу, ослобађајући пару изнутра и држећи влагу која продире ван. Као заштита од вјетра користе се дифузне мембране са мањим бројем слојева.

У производњи кровова најчешће се користе трослојне мембране. То је због чињенице да је такав материјал приступачнији, али у исто вријеме савршено савладава функције које су му на располагању.

Овдје је први слој одговоран за чврстоћу премаза, сљедећи слој је одговоран за задржавање ултраљубичастог зрачења, а трећи слој задржава влагу. Овај тип хидроизолације савршено ради под валовитим плочама, за које није лако покупити водонепропусни слој.

антиоксидантни филмови

У неким случајевима, током дужег рада, на површини хидроизолационог филма појављује се кондензација. Штавише, образовање се одвија на другој страни, окренута према грејачу. Вреди напоменути тоситуација није најпријатнија.

Пожељно је да се користе вискозна влакна и целулоза да се спречи стварање таквих структура и да се спречи уношење капљица кондензата на његов вишак, на површину грејача.Слој таквог материјала се наноси на унутрашњи део хидроизолационог слоја, делујући као баријера за кондензат грејача. У време када могући услови за настанак кондензата нестану, слој антиоксиданса се суши.

Овај тип заштитног филма је једностран. Зато је потребно уградити елемент исправно, без прекидања страна. Овдје је потребно поставити антиоксидант на водонепропусни слој с глатком страном, а груба страна се окреће на гријач. Када се користи овај материјал, слој за вентилацију између хидроизолације и грејача остаје непромењен.

Важно је напоменути да такви поступци нису дозвољени:

  • У овом случају није могуће користити материјале који не пропуштају зрак као хидроизолацију. У супротном, парови који се појављују у грејачу неће се угасити.
  • Филм за кров куће не дозвољава никакве измјене. Немогуће је заменити хидроизолациони слој и премаз који је одговоран за изолацију паре. Такве акције ће довести до најнегативнијих посљедица.

Карактеристике које помажу при одабиру филма

Заштитна фолија током изградње или поправке крова игра готово важну улогу. Од квалитета овог материјала зависи и интегритет кроваудобност и удобност у поткровљу и поткровљу.

Приликом одабира заштитних слојева, као што су хидроизолациони филм и парни филм, пожељно је знати неке карактеристике, наиме:

  • Прво, потребно је обратити пажњу на тежину од једног м2 заштитног филма. Што је већа тежина, то ће материјал бити гушћи.
  • Паропропусност материјала. Овај индикатор се мери у г /м2 /дану. Количина гасне влаге која је пролазила кроз квадратни метар материјала током дана.
  • Отпоран на ветар. То је својство заштитног филма који омогућава задржавање топлоте од топлотне изолације.
  • Најважнија карактеристика је водоотпорност. Важно је напоменути да без обзира на овај индикатор, било који филм изнад треба да буде покривен кровним материјалом.
  • Исто тако, при избору заштитног филма вриједи обратити пажњу на његову трајност. У овом случају не би требало бити мање од 50 година.

Производња висококвалитетних кровних покривача

Приликом изградње крова, прије него што одаберете слој водонепропусности и парне бране, треба бити посебно опрезан. Прије свега, мора постојати кореспонденција материјала. На пример, коришћењем валовитог картона на крову као кров, неће се уклопити сви типови хидроизолације. Такође, иде уз грејач ако користи пену или неки други специфични материјал.

Веома је важно да се у почетној фази конструкције крова зна да заштитна фолија неће уопште обављати своје функције 100% ако је инсталација извршенанеправилно. Препоручује се да се све фолије монтирају преклапајуће, а спојеви морају бити затворени посебном парном баријером. У овом случају, трака је боља веза за зглобове од других адхезивних композиција.

Поред тога, поред компетентне селекције материјала, веома је важно да се правилно и квалитетно изврше све фазе монтаже. Било који, чак и мањи недостатак у таквим радовима није дозвољен, иначе кров неће дуго трајати.

Правилан избор парних баријера

Облога која обавља функцију заштите од паре је саставни дио кровне торте. Ово је посебно важно приликом изградње мансардног или поткровног спрата намијењеног даљем боравку. Овај слој се диже да заштити грејач од паре која ће продрети из унутрашњости просторије. Ова врста заштите неће дозволити да гријач изгуби свој квалитет.

Приликом монтаже парне бране потребно је обратити посебну пажњу на спојеве. Овде је филм прошивен, а добијени спојеви су пажљиво залијепљени парном баријером. Ако је технологија слагања сломљена, онда у овом слоју неће бити посебног значења, јер неће радити са функцијама које су на њему постављене.

Уобичајено је да инсталација парне бране има поверење стручњака. Ако из било ког разлога немате ову прилику, онда ћете морати да се суочите са посебном пажњом и пажњом прелиминарним проучавањем теорије акција.

Облога која се користи као парабеарер треба компетентну селекцију, тако давредно је обратити пажњу на следеће карактеристике:

  • Снага материјала на могућност кидања, како дуж тако и преко пута. У том случају ће сачувати материјал током инсталације.
  • Пропусност ваздуха. Овај тренутак ће вас спасити од стварања унутар вакуумског ефекта кровне куглице.

Поред тога, важно је знати да су неке од модерних парних баријера заступљене само у једном смјеру. Због њихове неисправне уградње, то ће имати штетан учинак на цијели кров у цјелини.

Заштитне фолије играју важну улогу у изградњи крова. Ово посебно важи за стамбене поткровље и спаваонице. Стога, прије него што купите слијепо први материјал, препоручујемо да се упознате с његовим карактеристикама и појасните могућност примјене с другим кровним материјалима.

Такође се не препоручује да се купи заштитни филм од сумњивих продаваца. У многим случајевима ћете купити производ ниског квалитета, који ће се ускоро показати са погрешне стране.