Кловн од камења властитим рукама, како направити цвјетњак од камења

Кловн од камења властитим рукама лако постаје дио пејзажног дизајна сваке парцеле. Дуго је заузимала посебно мјесто у уређењу паркова, вртова и свих приградских подручја. Камени кревети омогућавају вртларима да открију и покажу своје таленте свима. Посебно у периодима повезивања живих биљака и стационарних стијена.

Најпопуларнији материјали за стварање камених гредица:

1. Пешчар. Препознатљив квалитет камена може се приписати његовој порозности. Камене громаде су погодне за изградњу камена гредице властитим рукама.

2. Вапненац.Најпопуларнија боја је сива. Много је мање вероватно да ће приметити камење друге нијансе.

3. Плочаје група од неколико минерала. Главна разлика је у могућности раздвајања на плоче. Најчешће се камене цвјетне гредице покривају сопственим мрвицама из шкриљца, због чега проналазе лијеп изглед.

4. Каменки.Ставите га на цемент.

5. Вулкански туфима најбоља естетска својства. Можете користити камен различитих боја. Врло добро прегледајте цвјетне греде у близини водених тијела.

6. Гранит. Његова честа примена је последица својстава камена: отпорности на мраз и отпорности на влагу.

7. Кварцит. Има глатку површину и изненађујуће богату палету нијанси.

8. Брицк.Такве цвјетне гредице су изграђене у хаотичном поретку или помоћу камена, постављају лијеп геометријски узорак.

Како направити гредице од камења

1. Свака конструкција треба да почне сацртежом . Одмах морате одредити материјал из којег ће се креирати цвијет. Након тога се израчунава количина потребног материјала.

2. Избор места за цвећаре.Дајте предност неосвијетљеним и сунчаним подручјима. Затим је потребно дефинисати линије које ће у будућности постати темељ. Користите конац за конструкцију, дрвене клинове и траку.

3. Стварање темеља.Пратећи ознаке, ископана је јама ширине једнаке ширини зида и дубине од око 25 центиметара. Ископана је земља, која није груписана у једну гомилу. Плодни слој се формира у једном смеру, не-људски у другом.

4. Зидови су изграђени под благим нагибом. Полагање почиње са масивним камењем, остављајући добар материјал за горње слојеве.

5. Пуњење шупљина цементом.Ако је потребно, цементни малтер може додати дробљени камен или шљунак. У доњим слојевима се препоручује да се не реже раствор (отвори за вентилацију).

6. Приправа органског материјала.Може се приписати: чворовима, гранама и свим струготинама. Материјал је дробљен и помешан са плодним земљиштем. Након креирања оквира, дно кревета је хумус или дробљени камен у облику мрвица. Овај слој је запечаћен, заливен и напуњен органском твари.

7. Након тога цвјетне гредице се поново газе и пуне плодним земљиштем.Заливање. Неопходно је сачекати неколико дана док земља коначно не продре, а затим сипати слој земље изасађене биљке.

Као што видите, природа нам је дала много материјала, од којих можете направити камене цвјетне гредице. Главна ствар је показати фантазију и учинити мало труда.