Клизна врата за улазна врата (66 фотографија): обрада отвора врата изнутра након уградње врата МДФ, ламината или гипсаних плоча

Улазна врата чине први утисак куће, тако да морају бити поуздана и естетски привлачна и добро постављена. У овом случају, комплетан циклус монтаже укључује фазе које се често занемарују због незнања. Ту спада и третман косина улазних врата, који је потребан не само за лепоту дизајна, већ и за квалитетан рад дуго времена.

Шта је ово?

Као што пракса показује, падине се често мијешају с плочама, јер су плоче њихов вањски, декоративни дио. Они сами по себи носе само естетску функцију. Међутим, падине су укључене у обезбеђивање непропусности, изолације од буке и топлотне изолације, чиме се повећава отпорност предњих врата на лом.

По дефиницији падине - то су унутрашњи и спољашњи делови зида, "окружују" кутију врата. Падине су и лева, десна и горња страна улаза, која би требала бити, али врата нису инсталирана. Нису сви типови врата обронци са обе стране. Понекад могу да недостају споља, али изнутра у већини случајева.

Уређај за клизање врата је прилично компликован. Квалитативне падине нису само дијелови зида који подржавају оквир, то је оптимална комбинација материјала, од којих је сваки потребан за засебну функцију. Материјали се надовезују на принцип "листне торте".

Први слој је груб. Да бисте га креирали користе се:

 • Пример. Наноси се на очишћену површину зида као апревлачење пре-обраде. Средства за пуњење су неопходна за изравнавање апсорпционих својстава површине, као и за побољшано "приањање" следећих материјала.

 • Пена. Овај слој није потребан, али је пожељно у оним случајевима када се зид мора загријати. Ово је релевантно за станове на доњим спратовима и приватним кућама.

 • Гипс. Прајмер побољшава приањање материјала на зид, али не поравнава површину. Малтерисање је такође неопходно за попуњавање неједнакости, удубљења или пукотина у зиду. Овај процес је дуготрајан и дуготрајан и захтијева одређене вјештине и способности.

Алтернативно, можете користити једноставнији материјал за наношење - суви зид. Ова опција омогућава бржу припрему површине за даљу обраду, али није погодна у свим случајевима. У условима руске климе, чешће се користи за декорацију унутар просторије или у топлим подручјима са високом влажношћу.

 • Кутије од оклопа. Ови танки али снажни метални углови су потребни за заштиту малтера на угловима косина. Улазна врата су место са високом пропустљивошћу, а углови рупе се често додирују, ударају, изгребају. Без одговарајуће заштите, ожбукани углови ће се брзо распасти и изгубити свој изглед.

 • Кит. Уз његову помоћ, сви недостаци су поравнати након уградње углова. Спатулујусхцхие складишта леже неуједначено слој, дакле након њиховог сушења површине падинатреба да се очисте. У ту сврху користе се фино зрнати листови брусног папира или мале машине за брушење. Намјештај ће одговарати ако дође до тешко доступних мјеста.

 • Поновити прајмер пре наношења декоративног премаза.


Други слој - чист или лица. Не постоје строга правила у избору опција за обраду. Зависи само од индивидуалних преференција и финансијских могућности. Једини услов који треба следити је да се подигне завршни слој, складно комбинован са крпом за врата и завршном обрадом зидова.

Шта радити у стану?

Нагиби се пружају споља и изнутра. Према томе, постоје два типа обраде - спољашњи и унутрашњи. Вањско је, по правилу, мање варијабилно. Главни фокус је на дизајну крила врата, а нагиби су одјекнути или с њом или завршном обрадом зидова. Често су то практичне и лаконске опције које не привлаче пажњу.


Унутар стана или куће, третман падина постаје дио унутрашњости. Њој је дата декоративна улога, тако да су врсте материјала и методе уређења од велике важности.

Довршавање материјалима за облагање изнутра је следећих типова:

 • Жбукање површине.
 • Лепљење завршних материјала.
 • Царцассинг.
 • Сликарство.

За прву врсту стиропора, прајмера, воде и свих потребних алата. Овај процес траје доста временаали даје могућност да се измене све неједнакости, изолује дизајн, направи слој потребне дебљине. Површина гипса се често надовезује на декор других материјала, али се сама по себи већ сматра да је завршена обрада, стога се односи на основне технике поправке.
"Чисте" падине након жбукања лако се боје у било којој погодној боји, док су оне полиране до глаткоће, или, обрнуто, остају олакшање.

За декорацију се могу користити следећи материјали:

 • Керамичке плочице (плочице). Различита крутост, отпорност на влагу, хигијена, ниска цијена и широк спектар боја, облика и текстура. Керамичка површина је једноставна за одржавање, али плочица може пукнути или се одломити механичким оштећењем, ау процесу замјене морати ће напорно радити како би се избјегло оштећење сусједних елемената.


Неоспорна предност плочица је мноштво могућности за дизајн. Мозаик изгледа посебно оригинално. Може бити израђена од чврстих плочица мале величине или малих комада. Мозаички фрагменти се добијају вештачки из плочица, секући их на делове жељене величине, а мајстори свих руку могу у ту сврху користити мало плочица које се сматрају неприкладним. Резултат је оригиналан и јединствен, а трошкови материјала - минимални.

Љепило је прикладно за лијепљење плочица. Наноси се равномерно пластичном лопатицом, а шавови се протрљају током једног данагумена лопатица

 • Керамички гранит. Овај материјал се често замењује са керамичким плочицама. Заиста, у производњи керамичког гранита користи се исти састав материје као за колач, али је технологија производње веома различита. Као резултат, плочица има обојен премаз само на врху и када резање постаје неатрактивно, а керамички гранит има једноличну боју кроз дебљину плоче и оштећење на њему мање видљиво. Такође, његова структура је гушћа, тако да је отпорнија на оштећења. Осим што је отпоран на влагу, еколошки је и издржљив, отпоран је и на мраз. По изгледу, овај материјал је племенит, али спектар боја је веома ограничен и његова цена је већа од керамичких плочица.


 • Украсни камен. То је заиста декорација ентеријера, иако није увек прикладна и скупа. Посебност овог материјала је да се може користити за опонашање правог зидарства. Има атрактиван изглед, додаје наглашава унутрашњост, беспрекорне перформансе. Камен се не мучи, лако се пере, односи се на издржљиве и сигурне материјале. За причвршћивање на површину падина користи се грађевинско љепило, али постоје начини да се површина обложи украсним каменом.

 • Валлпапер. Везивање са тапетама је вероватно најлакше у изведби и буџетском декору. Најпогодније је ставити тапете на падинама са завршном обрадом сухозида. Лепак "приања" и на гипс, али површина за томорају се посебно пажљиво поравнати тако да се не формирају "мјехурићи" на тапетама.


С обзиром на велику пропустљивост на улазу у просторије, тапете је боље одабрати за прање иу тамним бојама.

Покривање рупа кроз следеће материјале:

 • МДФ. Плоче од финих честица су веома популарне у свим врстама завршних обрада. Оне су универзалне за све интеријере, изгледају естетски и имају низ предности: издржљивост, разноврсност премаза, опонашање различитих врста дрвета, лакоћа уградње, побољшање звучне изолације и топлинске изолације у просторији.

 • Иверица. Декорација плоча од иверице је најлакши начин да се уредно уреди врата, ако се након постављања врата покаже јадно. У овом случају чак ни премаз и кит неће бити потребни. Довољно је покрити површину равним плочама погодним за тон и цртање на крилу врата.

 • Ламинат. Ламинатна облога распрострањена је из два разлога: јефтинија је и вриједна више редом више не-ламинираног секундарног дрвног материјала. Основа премаза је од плоче од влакана или иверице (због тога "шивање косина ЛСДП" значи исто као и ламинат), а са врха је запечаћено полимерним филмом. Најчешћа опција је стајлинг за племенито дрво, али постоје и друге нијансе у тамној и светлој палети. Има низ предности које су својствене свим материјалима заснованим на стаблу, као и одређене недостатке. Дакле, међу најчешћим недостацима -хидрофобија (из воде коју материјал може снопити и набубри) и просечна отпорност на хабање.

 • Избор. Облагање унутрашњих косина у селекцији је више неопходно него елемент украса. Рониоци су уске плоче направљене од различитих материјала, које су неопходне за маскирање косина, чија је ширина већа од 7 цм, а по правилу се користе када су врата и косине у истом стилу и истим материјалима.

 • Гипс картон. Избор сухозида је релевантан када вам је потребан квалитетан и буџетски резултат, са којим је згодно радити својим рукама. Поред тога, суви зид савршено усклађује површину за декоративну декорацију у будућности и побољшава изолациона својства предњих врата.


  \ т
 • Пластика. Без обзира на свестране МДФ, ламинате и сличне материјале, пластична врата захтевају дизајн околног простора са ПВЦ материјалима. Посебно је популарна употреба сендвич панела. Имају променљиву ширину - од 5 до 150 цм, што вам омогућава да затворите сваку страну нагиба са само једним детаљима.

Оперативне карактеристике производа су такође на висини: естетски изглед, који се дуго чува, биоразградивост, отпорност на влагу и температурне варијације, присуство делова ваздуха унутар панела који обезбеђују очување топлоте у кући, хигијену.

Савремене технологије производње пластике гарантују њен еколошкибезбедност и нетоксичност.

 • Сидинг. Карактеристике обложних плоча су веома различите, јер су израђене од различитих материјала - од алуминијума до пластике. У обради косина користе се алуминијум, бакар, дрво, подрум и винил.

Најбоља опција је винил. Представља монолитни панел од ПВЦ-а, чија је главна карактеристика флексибилност. Може се поставити у апсолутно било ком облику, савршено прилагођен кутовима без спојева и шупљина. Винил није подложан труљењу и процесима сагоревања, не боји се воде, не пуца у случају колебања температуре, лако се чисти од загађивача, није од интереса за гљивице и инсекте. Лице панела може бити једнобојно, са узорком стилизованим за камен, дрво или циглу.

Оквир се односи на прелиминарну инсталацију металног (алуминијумског) или дрвеног профила по ободу врата, на који се накнадно причвршћује било који материјал завртњима. Ова метода се сматра најинтензивнијом, јер је неопходно гарантовати и поравнати косине са цементним малтером пре фиксирања профила.

Одређене врсте материјала (гипс, иверица, МДФ и сухозид без декоративног премаза) морају бити обојене како би се ускладиле са ентеријером у просторији.

За те намене се користе следећи:

 • Акрилне боје. Они се погодно додају композицији за малтерисање површине. То истовремено смањује број фаза обраде, од поравнањаповршина и бојење се одвијају истовремено, а оштећење је мање приметно, јер фарбају цео слој малтера;
 • Водена емулзија. Такве боје се могу додати у малтер или обојити зидом изнад слоја за изравнавање. Користећи акрилне боје и боје на бази воде, важно је запамтити да их треба гарантовати одозго, иначе ће површина бити прљава. За раздвајање први слој може бити независно од ПВА и воде у омјеру 1: 5;
 • Боје на бази латекса такође се могу користити на два начина, али њихова предност је што коначни премаз неће бити потребан. Латекс формулације нису хидрофобне и лако се перу;
 • Алкидни и уљасти. Ове композиције су незамењиве у условима високе влажности. Оне су издржљивије и густе, али теже раде због густе конзистенције и отровног мириса.
Како изоловати?

Топлотна изолација и звучна изолација - функције улазних врата, које дијелом овисе о врсти обраде косина. Да бисте загрејали просторију, немојте обавезно наилазити на складиште за грејач. Прво морате водити рачуна о максималној непропусности и почети са улазним вратима. Ово не само да ће побољшати ниво удобности код куће, већ ће такође помоћи у дугорочном смислу са уштедом новца на комуналије.

Изолација нагиба изнутра се врши корак по корак:

 • Избор материјала. Водеће позиције заузимају сендвич панели, суви зидови, пена, минерална вуна, полистирен. Стручњаци препоручују да се изабере полистирен, замноги параметри превазилазе друге материјале. Уз релативно ниску цијену, способан је за термоформирање и вакуумско обликовање, отпоран на влагу и кемијски третман, не мирише, је еколошки сигуран, подвргнут је различитим врстама третмана. Ако нема полистирена, може се заменити минералном пећи (вуна). • Припремни рад. Они обухватају све мере за чишћење радне површине. Неопходно је изрезати монтажну пену, уклонити стари поклопац, ако јесте, како би се уклониле неједнакости што је више могуће. Након уклањања старе жбуке, површину треба очистити усисивачем и влажном спужвом.

 • Пример и кит. Неопходно уземљите површину нагиба. То ће осигурати добру адхезију сљедећих слојева на зид, а такођер минимизира вјеројатност појаве гљивица и бактерија на зиду. За ову сврху је погодан било који дубоки тло. Након наношења, површину треба оставити да се суши 3-4 сата. Допуштено је понављање наношења земље на малтер.

Оштрење падина није потребно, али је пожељно, посебно ако површина има много дефеката, прелома и удубљења. Све ове незнатне празнине снажно утичу на квалитет изолације предњих врата.

  \ т
 • Уградња грејача. У овој фази долази до заокрета изолационог материјала. Полистиренске плоче и штапић од минералне вуне са специјализираним складиштима љепила. Лепак се наноси лопатицом на плочу, затим се наноси на косу површину и подешава на ниво. Време сушењаљепило - не мање од једног дана. Након тога, плоче се фиксирају с типлама.

 • Учвршћивање грејача. Идеално, полистиренске или минералне плоче треба прекрити пластичном мрежом за унутрашњу декорацију. То ће штитити од пукотина и појаве неједнакости у будућности. Лепак се наноси на решеткасте слојеве, сваки слој се суши до тврдоће 6-12 сати.

 • Изравнавање површине. Овде ће вам опет бити потребан кит. Ниво до 2-3 слоја. Затим је потребно да се остави да се осуши током времена наведеног у упутству у посуди и да се рукује ситнозрнатим брусним папиром. Број зрна на амбалажи за шмиргл папир је најмање 100.

 • Завршна обрада. Обухвата примену безбојног земљишта са накнадним бојањем или било којим другим начином декорације.

Важно је узети у обзир да завршни материјали имају не само своје посебности, које утичу на топлотну изолацију, већ и њихову тежину. Потребно је унапред израчунати да ли је изолација одржавана, на пример, тежина керамичког гранита или облоге, или би требало да преферирате боје, пластику, тапете.

О томе како да направите косину на улазним вратима из МДФ плоча својим рукама, погледајте следећи видео.

цолорс

Нагиби - комадић мале величине који може задржати стил у унутрашњости и извући се из њега. Неодговарајућа боја обраде ће постати елемент који нарушава интегритет укупне слике, тако да је важно правилно одабрати боју премадизајн врата и дорада зидова, подова и плафона у затвореном простору.

Боја косина зависи директно од одабраног материјала:

 • Дрво и његови деривати. Ова група обухвата све материјале у чијој производњи је на овај или онај начин коришћено дрво. Ово је класична селекција масивног дрвета, и облога, и свих плоча, пресованих од чипса и лепкова, и фурнира, и ламината. Сходно томе, палета боја је разноврсна, али не прелази природне боје: бор, смрека, топола, јасен, бељени храст, розе храст, ружичасти храст, светли орах, средњи орах, тамни орах, црвени јавор, махагониј, стари бор, даглас . Елегантне боје се склапају у тамној палети природног и синтетичког порекла: трешња, махагониј, венге, чоколада, тиковина, индијска, макассар, јабука лозно.


 • Керамика и камен. Технологија израде ових материјала омогућава употребу боја за прашину апсолутно било које нијансе. Као резултат тога, можете изабрати керамику у боји црвене опеке, гранита, златолита, шкриљевца, природног камена. Доступне су и живе боје, како природне, тако и оне које се не налазе у чистом облику: нијансе зелене, жуте, црвене, плаве, смеђе, монохроматске палете (црна, бела, сива) и комбиноване варијанте. Комбинација је комбинација неколико боја, често опонашајући скупо камење: јаспис, мермер, малахит и друге.

 • Пластика. Попут керамике, доступна је у свим бојама дугине. Ова боја може битимонохромно, а можда у облику слике. Популарна имитација других материјала, на пример, цртање слике испод дрвета, цигле.

 • Сидинг. Разноврстан је због различитих материјала производње. Бакар и алуминијум ће имати металне нијансе, винил - све боје доступне за пластику, дрво је представљено у природним бојама.

 • Боја. Доступно у било којој боји - од класичне беле до сјајне. У исто време међу композицијама боја можете наћи "течно" злато, сребро, бронзу.

Како одабрати прави дизајн?

Дизајн треба да одговара стилу ентеријера, посебно делу просторије у којој се налазе улазна врата. Мало људи се може похвалити дизајном стана, гдје је све одржано у популарном стилу, али чак и унутрашњост без притужби, коју су сами изабрали домаћинства, треба да буде складна.

Приликом одабира третмана за падине, треба се ослонити на превладавајуће боје, материјале и текстуре у просторији. Дакле, за подупирање пластичних врата, треба користити сидинг и сендвич панеле, за дрво - фурнир, куполе и ламинат, а за украшавање металних (челичних, жељезних, алуминијских) врата се може урадити бојом, умјетним каменом или пластичном имитацијом .

Беаутифул Десигн Оптионс

Третман падина у типичном стану, на панелу или у приватној кући има право да буде оригиналан. Тешко је направити падине мале шириненонтривиал. За њих су најприкладније класичне селекције. Али чак иу овом случају постоји неколико дизајнерских техника које могу направити разноликост.


Прије свега, то је употреба одабира под бојом врата, што чини дизајн цјелине. У другом случају, игра се користи у контрастима, када се обрада узорака радикално разликује од унутрашње декорације панела врата. Идеално, ова техника користи контрастну светлу и тамну скалу.


Ретко коришћена, али занимљива техника - оплеменити падине огледала и одразити материјале у облику мозаика. Визуално "вуче" рупу у висини и ширини. Можете се фокусирати на косине и отворе користећи камен или текстуру. Али најпопуларнија врста завршне обраде је стилизација рупе испод лука са наставком слике иза ивице падине.